SEKSENLİ YILLARIN ANLAYIŞINA PRİM VERİLMEYECEK

SEKSENLİ YILLARIN ANLAYIŞINA PRİM VERİLMEYECEK

İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları platformu adına açıklama yapan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan, “Siyasi partiler sivil toplum öncüleriyle temas halinde olmalı, sivil toplumun kanaatlerini iyi anlayıp ihtiyacı karşılayacak siyaset üretmeli, ben yaptı

İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları platformu üyeleri dün Sedef Pastanesinde bir araya geldi. 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda bir açıklama yapan ÇEKÜD Başkanı Selahattin Arslan, “Yaklaşmakta olan genel seçimlerin sağlık ve esenlik ile yapılmasını temenni ederiz. Kuzey Afrika’da ve Orta Doğu’da yaşanan çalkantılar, toplumumuzun sahip olduğu demokratik ortamın kıymetini daha iyi anlamamıza katkı sağlamıştır. Bu emniyetli ortamı korumada ve geliştirmede milletçe hepimize düşen sorumluluklar vardır. İnegöl’ümüz en güzel hizmetlere, en kaliteli hayat standartlarına layıktır. Tekstil, mobilya, ziraat, turizm ve benzeri alanlarda ortaya koyduğu üretimle bunu ziyadesi ile hak etmektedir. Hayatımızın her alanında beklediğimiz kaliteyi siyasilerimizde de görmeyi arzularız. İnegöl’ümüz bir huzur ve sükûn mahallidir” dedi.

İhtiyacı karşılayacak siyaset üretmeli, ‘Ben Yaptım Oldu’ anlayışı olmamalıdır

Anadolu’nun her köşesinden göç alan İnegöl’ün Türkiye’yi tam yansıtan sosyal dokusu olduğunu dile getiren Arslan,  “Ancak her toplumda provokasyona yatkın insanlar bulunabilir. Yakın geçmişte yaşadığımız ve İnegöl’e hiç yakışmadığını düşündüğümüz taşkınlıkların tekrar etmemesi için çok uyanık ve dikkatli olmalıyız. Siyasi parti mümessilleri seçim propagandalarını inceden inceye hesap etmeli, topluma kaybettirme pahasına bir kazanma yarışına girmemelidir. Bu seçimlerle oluşacak parlamentonun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı değiştirecek olması, 12 Haziran 2011 Milletvekilliği seçimlerine özel bir anlam katmaktadır. Düzeni bozulan bazı menfaat şebekelerinin bu hassas dönemde provakasyanlara kalkışma ihtimali her an aklımızda olmalı, bütün siyasi partiler sağduyu ile hareket etmelidir. Siyasi partiler sivil toplum öncüleriyle temas halinde olmalı, sivil toplumun kanaatlerini iyi anlayıp ihtiyacı karşılayacak siyaset üretmeli, ‘Ben Yaptım Oldu’ anlayışı olmamalıdır. Seçmenler seksenli yılların anlayışı ile hareket eden siyasilere prim vermeyecektir. Daha önceki milletvekilliği ve mahalli seçimlerde bunu yaşayarak gördük. Herkes kendine çeki düzen vermeli ve sosyal sorumluluk anlayışı ile hareket etmelidir. Bu seçimlerin halkımızın huzuruna, ülkemizin kalkınmasına hizmet edecek en doğru vekillerin seçilmesine vesile olmasını temenni ederiz” diye konuştu.  

Milletvekillerinden arzu edilen vasıflardan da bahseden Arslan, “Halkın vekâletine, liyakatli ve kabiliyetli olmalı, ilim ve irfanı ile İnegöl’ün yerel dinamiklerini, ülkemizi ve ilçemizin menfaatleri bakımından dünya ülkelerini iyi tanımalı, İnsanlara yaklaşımı sıcak, yumuşak huylu, güzel ahlaklı, dürüst ve girişimci olmalıdır. Halkın yaşam şartlarını, milletvekilinden beklentilerini, vekilliğin sorumluklarını iyi bilmeli, yetkilerini halkın yararına kullanmalıdır. Vefa ve sadakat sahibi olmalıdır. Çalkantılı ve zor günler görünce nefsini ve siyasi ikbalini değil, Allah’a ve millete verdiği sözü hatırından çıkarmamalıdır. Irk ve bölgesel milliyetçiliğe takılmamalı, kendine oy veren vermeyen herkesin vekili olduğunu unutmamalıdır” dedi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50