SELÇUK YAHŞİ NAYLON POŞETE SAVAŞ AÇTI

SELÇUK YAHŞİ NAYLON POŞETE SAVAŞ AÇTI

Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu, ‘Naylon poşete hayır, Bez torbaya evet’ projesi kapsamında velilerden oluşan 25 kişilik ekiple okulda bez torba dikmeye başlandı. Okul Müdürü Kadir Filiz, Okulda uygulanan Eko Okullar Projesi kapsamında

Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu velileri ve Eko Okullar Projesinden sorumlu öğretmenlerin koordinesi ile bez torba dikiminin başladığını kaydeden Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okul Müdürü Kadir Filiz, “Okulumuzda uygulanan Eko Okullar Projesi kapsamında naylon poşetlerin zararlarını önce velilerimize, daha sonra İnegöl halkına anlatarak bunların kullanımını minimuma indirmek istiyoruz. Naylon poşetler ücretsiz ve kullanışlı olduğu için çok tüketilmekte ve çöplerle birlikte doğaya atılmaktadır. Bizim kullandığımız bir naylon poşetin doğada tamamen yok olması için ortalama yüzyıl gerekmektedir. Naylon poşetler doğada bozulmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yayar ve bu maddeler toprağa, suya karışarak besin zincirimizi yavaş yavaş kirletir. Bez torba kullanarak, haftada altı naylon poşeti kullanımdan çıkartmış oluruz. Ülkemizde her beş kişiden sadece biri böyle yapsa ortalama bir yaşam sürecinde 31 milyon 46 bin 400 naylon poşet kullanımdan kalkmış olur. Tüm İnegöl halkını bez torba kullanmaya davet ediyoruz” dedi.  

Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz

Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu velilerinden Sevim Gülsüm ise “Böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Okulumuz idareci öğretmen ve veli kadrosuyla akademik anlamda olduğu kadar sosyal projeler üzerinde de etkili bir şekilde çalışıyor. Bizde okulumuzun yapmış olduğu her faaliyeti destekliyoruz. Biz çocuklarımıza anne babalar olarak yaşanabilir bir dünya bırakmak istiyoruz. Selçuk Yahşi İlk Öğretim Okulu velileri olarak bir başlangıç yapıyoruz. İlk etapta tüm velilerimize verilecek olan seminerlerin ardından bez torbalarımızı dağıtacağız. Hep birlikte pazarlara, marketlere giderek bez torbalarımızla alış-verişler yapacağız. Bizim amacımız İnegöl halkına bir örnek teşkil etmek ve onlarında naylon poşetleri bırakarak bez torbalarla alış-veriş yapmalarını sağlamaktır” dedi.

2010 yılını Çevre yılını ilan ettiklerini ve 2010 yılında her ay bir etkinlik düzenleme hedeflerinin olduğunu aktaran Çevre Sağlık Komisyonu Başkanı Ayşe Balcı ise, “Her ay etkinliklerimizi düzenledik. 2011 yılında naylon poşetlerin zararları konusunda velilerimizi bilinçlendireceğiz. İnegöl halkının naylon poşetler konusunda duyarlı olmasını istiyoruz. Naylon torbayı lütfen kullanmayalım. Para vererek zehirleniyoruz. Evde doğada zehirleniyoruz. Astım ve bronşit hastalıklarının çoğu sebebi naylon poşetler” dedi.

İnegöl Belediyesi olarak naylon poşetlerden vazgeçmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “Köklü alışkanlığı silmenin o kadar kolay olacağını düşünmüyordum. Ama bu çalışmalardan sonra gördüm ki bu iş olacak” diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07