www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?SELÇUKLU´NUN VE OSMANLI´NIN DEVAMIYIZ?

?SELÇUKLU´NUN VE OSMANLI´NIN DEVAMIYIZ?

?İstanbul´un Fethi? konulu konferansta konuşan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti´nin aynı milletin devletleri olduğunu söyledi.

 

İnegöl Belediyesi, İstanbul´un fethinin 563´üncüyıldönümü nedeniyle önceki akşam Mobilya Müzesi Konferans salonunda tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu´nun konuşmacı olarak katıldığı ?İstanbul´un Fethi? konulu konferans düzenledi.

?FATİH´İN BEDDUASI ÜZERİMİZDE OLUR?

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ın da katıldığı konferansta İstanbul´un fethinden Türk devletlerine birçok konuda anlatımlarıyla katılımcıları aydınlatan Yavuz Bahadıroğlu, ?İstanbul´un fethi bir devlet hedefidir. Hatta Osmanlı Devleti ve Selçuklu Devleti, Osmanlı´dan sonra da Cumhuriyet bunlar aynı milletin devletleridir. Yabancılaştırmayın kendinizi. Ninelerinizin dedelerinizin devletlerinden birinin adı Selçukluydu, diğerinin adı Osmanlıydı. Onlar yıkıldı da biz kurulduk değil, biz onların devamıyız. Böyle baktığınız zaman taşlar yerine oturur. Yoksa bir inkârın içine gireriz ki, Fatih´in değil, bütün iyi adamların bedduası üzerimizde olur? dedi.

GELECEĞE DAHA İYİ YÖN VERMEK İÇİN?

Vatandaşların ilgiyle takip ettiği konferans sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da bir konuşma yaptı. Bir tek mesaj vermek istediğini ifade eden Alper Taban, ?Geçmişimizi, tarihimizi çok daha fazla irdelememiz gerekiyor geleceğe daha iyi yön vermemiz için. Gücümüz ecdadımız. Zaten onlar başlamışlar. Bu güç de bizde var Allah´ın izniyle? dedi.

?FETİH İŞGAL DEĞİL, ZULME İTİRAZ EDEBİLMEKTİR?

İstanbul´un fethinin ne kadar önemli olduğunu ve tarih sahnesinde sadece Türk milleti için değil bütün dünya milletleri için önemli bir olay olduğunun bu akşam bir kez daha farkına vardıklarını da dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, ?İstanbul tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş, birçok milletin sahip olmak istediği bir şehirdir. Peygamber Efendimiz (SAV)´in "İstanbul bir gün feth olunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır" Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslam´ın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur. Bugün gelinen noktada belki yeni fetihler yapmıyor olabiliriz. Ancak Fatih Sultan Mehmet´in ufkunu, vizyonunu, özellikle de onun bizlere emanet bıraktığı fetih ruhunu çok iyi kavramak durumundayız. Özellikle şunu vurgulamak isterim; Fetih bir işgal değildir, gasp değildir, zorla ele geçirmek değildir. Zalime dur diyebilmek, zulme itiraz edebilmektir. Bugün ülkemizin geldiği noktaya bakarsak, Türkiye pek çok millet için emin bir ülke ve Türkler güvenilir bir millettir. Dünya´da mazlum milletlerin yardımına koşan, zulme karşı tüm insanlığa uyanış çağrısında bulunan başka bir millet görememekteyiz. Bu ruh, bu duruş bizlere atalarımızdan kalmış bir miras niteliğindedir. Ve bugün bizler, özellikle de genç nesillerimiz bu mirasın üzerine kat ve kat ekleyerek bu fetih ruhunu, bu vizyonu devam ettirmeliyiz. Unutmayalım ki, tarihimizi bilerek değerlerimiz doğrultusunda yaşamak, geçmişimize karşı bir sorumluluk, geleceğimize yönelik de atılmış en önemli adım olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha bu gece engin bilgileriyle bizlerde yeni ufuklar açan Yavuz Bahadıroğlu hocamıza anlatımları için teşekkür ediyor, İstanbul´u bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere kahraman ecdadımızı ve bugün ülkemizin birlik ve bütünlüğü için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İnşallah böyle güzel tarihçilerimizle İnegöl Belediyesi olarak sizleri buluşturmaya devam edeceğimizi Başkanımız Alinur Aktaş adına tekrar sözünü veriyorum? diye konuştu.

Alper Taban, konuşmasının ardından tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu´na çini hediye etti. Konferans sonrası vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yavuz Bahadıroğlu da İnegöllüler için kitaplarını imzaladı.

=´font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"´>Alan emniyeti ve güvenliği dernek tarafından tutulmuş özel güvenlik ve Jandarma tarafından sağlandı. Protokol, dernek ve oda temsilcileri, alan görevlileri, sanatçılar, kurum ve kuruluş temsilcileri ileyaklaşık 10 binkişiye Artvin döneri, ızgara tavuk,İnegöl köfte ve kiraz ikram edildi.

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00