SEMERKAND SERGİSİ MÜZEDE AÇILDI

SEMERKAND SERGİSİ MÜZEDE AÇILDI

Semerkand Vakfı İnegöl Şubesi, 22-29 Mayıs Dünya Semerkand Haftası nedeniyle Kent Müzesi’nde sergi açtı.

Semerkand Vakfı İnegöl Şubesi, 22-29 Mayıs Dünya Semerkand Haftası nedeni ile dün saat 14.30’da Kent Müzesi’nde sergi açılışı gerçekleştirdi. Kent Müzesi Sergi Salonu’nda yapılan sergide; Kuran-ı Kerimler, Dergiler, CD ve DVD’ler, Allah ve Muhammed lafızları ile hediyelik eşyalar gösterime sunuldu.

Sergi açılışına; Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Semerkand Vakfı İnegöl Şubesi Müdürü Mehmet Şenol ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi konuşan Semerkand Vakfı İnegöl Başkanı Mehmet Şenol, “Semerkand Haftası etkinlikleri içerisinde ‘Aile Kardeşliği ve Muhabbet’ adı altında biz bütün Türkiye ve dünyada bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah bundan sonra da sizlerin desteği ve duasıyla bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

HAFTA BOYUNCA KONFERANSLAR OLACAK

Her yıl 22-29 Mayıs tarihleri arasında tüm dünya üzerinde Semerkand Haftası olarak kutlandığını belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu kapsamda bugün açılışını yapacağımız ve 26 Mayıs tarihine kadar gezme şansınız olacak Semerkand Kitap Fuarı’yla başlayacak olan bir dizi programlar İnegöl’ümüzde de düzenlenecek. Programlardan bir diğeri Belediyemiz katkılarıyla 24 Mayıs Cuma günü İshakpaşa Camiinde Cuma namazı sonrası gerçekleştirilecek olan Mevlidi şerif ve pilav ikramıdır. Yine 24 Mayıs Cuma günü Araştırmacı Yazar Özlem Gülmez hanımefendi saat 14.00’da İnegöl Kültür Sarayı’nda kadın ve aile hayatına ilişkin vereceği konferans çerçevesinde İnegöllülerle bir araya gelecek. 26 Mayıs Pazar günü Araştırmacı Yazar Selim Uğur konferansı saat 14.00’da Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Yine Belediyemizin katkılarıyla 29 Mayıs Çarşamba günü Talha Uğurluel ve Serdar Tuncer Kültür Park Anfi Tiyatroda saat 21.30’da İnegöllülerle buluşacak. Bugünkü sergide 300’den fazla kitabın yanı sıra DVD ve CD’ler, Dergiler (Semerkand, Semerkand Aile ve Mostar), Allah ve Muhammed lafızları, hediyelik eşyalar ve Kuran-ı Kerimler yer alıyor. Sergideki bu birbirinden güzel eserler arzu edilenler için satışa sunulacaktır. Ben serginin, kitap fuarının hayırlı olmasını dileyerek tüm herkesi sergiyi ziyarete davet ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergi kurdele kesimi ile açıldı.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00