SEN PARYA OLAMAZSIN MÜSLÜMAN!

SEN PARYA OLAMAZSIN MÜSLÜMAN!

Müslüman! Müslümanlar kendi ülkelerinde bile sahipsiz.. İşgal, sömürü, yalnızlık, çaresizlik ve ölüm İslam coğrafyasında kol geziyor...

Müslümanlar kendi ülkelerinde bile sahipsiz.. İşgal, sömürü, yalnızlık, çaresizlik ve ölüm İslam coğrafyasında kol geziyor... Sen parya olamazsın

İsrail bir askeri için Lübnan’ı işgal ediyor, Gazze’ye bombalar yağdırıyor.  ABD bir vatandaşı için bile yeri geliyor taş üstünde taş bırakmıyor… Moskova Rus vatandaşlarının güvenliğini bahane ederek Kırım’ı işgal ediyor. Batılı bir vatandaş herhangi bir yabancı ülkede zarar gördüğü zaman manşetlerden düşmezken Afganistan, Irak, Suriye, Orta Afrika’da istisnasız her gün yüzlerce Müslüman’ın katledilmesi kimsenin umurunda olmuyor. Son olarak Hıristiyan Batı Suriye’de kaçırılan 13 rahibe için Vatikan’ıyla, Ortodoks dünyasıyla birlik olup dünyayı ayağa kaldırırken, Müslümanlar İslam Birliği’ni kurmak şöyle dursun; zalimle işbirliğine girmenin, bölünmenin, parçalanmanın, ufalmanın gayretine düşüyor.

Haçlı İttifakı İş Başında

Üç yıldır devam eden iç savaşta Suriye’de 200 bin insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarca Suriyelinin ülkelerini terk etmesine, aralarında gazeteci ve bölgeye yardım için giden yardım kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin kaybolmasına rağmen ne uluslararası kurumlar ne de Müslüman ülkeler bu trajedi karşısında parmağını dahi kıpırdatmadı. Suriye’nin bölünüp parçalanmasını, Müslümanların birbirlerini katletmelerini film seyreder gibi seyreden Batı dünyası, iş rahibelere gelince ‘Haçlı İttifakı’nı harekete geçirdi.

Ortodoks ve Katolikler Ortaklık Yaptı

Rahibeleri kaçıran silahlı grup taleplerini Mar Tikla Kilisesi Rahibi Bilaciya Siyaf aracılığıyla Vatikan’a iletti. Kilise rahibinin silahlı gruplarla telefonla yaptığı görüşmeyi Vatikan’a bildirmesinin ardından Suriye Hükümeti konuyu Vatikan ile görüşmek için bir yetkiliyi atadı. Vatikan kaçırılan rahibeler için diplomatik işleyişin içinde oldu. Öte yandan İstanbul’daki Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos’un daveti üzerine, 14 Ortodoks Kilisesi’nin patrik ve başpiskoposları 6 Mart’ta bir araya gelerek, Ortadoğu’daki Hıristiyanların durumunu görüşmüştü. Ne tesadüf ki üç gün süren konsilin son günü, kaçırılan rahibeler serbest bırakıldı.

 Mü’minler Tek Vücut Gibidir

İşbirlikçi idareciler Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.), “Mü’minler; birbirlerini sevmekte, birbirlerine merhamette, birbirlerine şefkat göstermekte tek vücut gibidir. O vücudun bir organı rahatsız olursa, diğer organlar da acı çekip uykusuz kalır.” (Buhari – Müslim) hadis-i şerifini hiç duymamışçasına iktidarlarının sahte hazzını yaşıyor.

 RAHİBELERİN KURTARILMASI İÇİN VATİKAN BİLE DİPLOMASİ YÜRÜTTÜ...

 SURİYE’DE 200 BİN MÜSLÜMAN ÖLDÜ... İSLAM  DÜNYASI BİRARAYA GELİP  SORUNU ÇÖZEMEDİ...

Üç yıldır devam eden iç savaşta Suriye’de 200 bin insanın hayatını kaybetmesine, milyonlarca Suriyelinin ülkelerini terk etmesine, aralarında Suriyeli, gazeteci, aktivist ve bölgeye yardım için giden yardım kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişinin kaybolmasına rağmen ne uluslararası kurumlar ne de Müslüman ülkeler bu trajediler karşısında parmağını kıpırdattı. İş rahibelere gelince Hıristiyan dünyası adeta yek vücut oldu.

Müzakere Yeteneğinizi Neden Kullanmadınız

Suriye’de binlerce insan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu aktivist ve yardım kuruluşu temsilcisi kayıp olmasına rağmen Suriye’de kaçırılan 13 rahibeye karşı 150 kadın mahkûm bırakılması rahibelere verilen değeri gözler önüne serdi. Diplomasiyi yürütenlere şimdi sormak istiyoruz, Suriye’de binlerce insan ölürken, yine milyonlarcası ülkelerini terk ederken, kadın ve çocuklara tecavüz edilirken bu müzakere yeteneğinizi neden kullanmadınız.

13 Rahibeye Karşılık 150 Mahkûm

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Şam’ın Malula beldesinde geçen yıl Aralık ayında kaçırılan 13 rahibe ve 3 kişinin, Katar devletinin, El Kaide’nin Suriye’deki kolu Nusra Cephesi ile yürüttüğü müzakereler sonucunda serbest bırakılması karşılığında, Esed rejimine ait hapishanelerde tutuklu bulunan 150 kadın mahkûmun salıverildiği belirtildi. Suriye’nin başkenti Şam’ın Malula beldesinde,13 rahibenin geçen yıl Aralık ayında kaçırıldığı duyurulmuştu. Müzakereler sonucunda geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan 13rahibeye karşılık, Esed rejimine ait hapishanelerde tutuklu 150 kadının salıverildiğini duyurması 13 rahibe 150 Müslümana bedel mi sorusunu akla getirdi.

Haçlarımızı Çıkartmadılar

Operasyonla ilgili bilgi veren Suriye İnsan Hakları Örgütü Başkanı Rami Abdurrahman, takasın Lübnan-Suriye sınırındaki bir noktada, Suriye hapishanesinde 3 çocuğuyla tutuklu bulunan bir kadının Lübnan askerleri tarafından Nusra Cephesi’ne teslim edilmesiyle başladığını söyledi. Suriye hapishanelerinde tutuklu bulunan diğer kadın mahkûmların ise sınırdaki başka bir bölgede bulunan otobüslerde bekletildiğini kaydeden Abdurrahman, 13 rahibe ve beraberindeki 3 kişinin serbest bırakılmasıyla otobüslerdeki kişilerin salıverildiğini söyledi.

 

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07