SENAİ DEMİRCİ; VEDA HUTBESİNİ İYİ ANLAMALIYIZ

SENAİ DEMİRCİ; VEDA HUTBESİNİ İYİ ANLAMALIYIZ

Aile Hayatını İyileştirme Derneği’nin Kutlu doğum haftası nedeniyle düzenlediği kutlama programına konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Dr. Senai Demirci, konuşmasında Peygamberimizin veda hutbesindeki; ‘Arap’ın Arap olmayana üstün

Aile Hayatını İyileştirme Derneği Kutlu doğum haftası nedeniyle Gölbaşı Düğün Salonunda düzenlediği kutlu doğum programına ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, AHİD olarak 2007’den beri aile eğitimine önem verdiklerini ifade ederek, “Ailelere, gençlere, çocuklara manevi ve ahlaki eğitimler veriyoruz. 1 kış boyunca devam ettik. Yazın da devam edeceğiz. Şu an ailelerimizde yangın var. Aile problemleri artıyor. Boşanmalar her geçen gün artıyor. Ailelere ve gençlere sahip çıkmamız gerekiyor. Gençlerimiz iman hakikatlerinden uzak. Gençlere yönelik yaptığımız eğitim çalışmalarımız sürecek. Bu arada 29 Nisan tarihinde Konya’dan Halil Atalay hocamızın konferansını ayrıca 9 Mayıs tarihinde de kermes açılışımızı gerçekleştireceğiz1 dedi.

Cenab-I Hak Kuran’da Efendimize İsmiyle Hiç Hitap Etmemiştir

Konuşmacı olarak programa katılan Senai Demirci ise, Kutlu Doğum Hastası etkinlikleri kapsamında yapılan programın maksadının Peygamberi anmak değil, anlamak olduğunu ifade ederek, “Öyle programlar izliyoruz ki geliyorlar ağlama garantisi veriyorlar. Ağlamak en samimi andır. Eğer siz ağlamayı, ağlatmayı profesyonelleştirirseniz, meslek haline getirirseniz yakanıza yapışırım. Cenab-ı Hak Kuran’da Efendimize ismiyle hiç hitap etmemiştir. Ona hiç ‘Ey Muhammed’ dememiştir. İnsan karısını seviyorsa ona ismiyle hitap etmez. Canım, hayatım, tatlım der. Kadın kocasını seviyorsa ona ismiyle hitap etmez. O da aynı ifadeleri kullanır. Kuran’da Allah Habibine ‘Ey Muhammed’ diyerek hitap etmemiştir. O Ey Muhammed kısmı tercüme hatasıdır” ifadelerini kullandı.

Arap’ın Arap Olmayana Üstünlüğü Yoktur

Demirci, “Efendimiz Veda Hutbesinde ne buyurmuş; ‘Arap’ın Arap olmayana üstünlüğü yoktur.’ Biz bunu Arap’ın Arap olmayana üstünlüğü diyoruz ısrarla. Aslında onun Türkçesi; ‘Türkün, Türk olmayana üstünlüğü yoktur’ demektir. Arap’ın yerine Türk ifadesini kullanınca hık, mık ediyoruz. Kendimizi böyle test edince sınıfta kalıyoruz. Arap’ın Arap olmayana üstünlüğü kalsın diyoruz. Muhammedi bakış o değil.” ifadelerini kullandı.

 

 

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22