www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SENDE Mİ BRÜTÜS!

SENDE Mİ BRÜTÜS!

Belediye sarayı projesindeki usulsüzlük ve rant iddialarına ihaleyi alan firma ve belediye kanadından bugüne kadar herhangi bir açıklama gelmezken, zemin etüt projesini hazırlayan Jemar Mühendislik Firması Sahibi Ayhan Çamlıdağ´ın da iddialara kulak tıkam

Belediye sarayı projesindeki usulsüzlük ve rant iddiaları ilk olarak projenin yapılacağı eski hastane alanında başlayan sondaj çalışmaları ile gündeme geldi. İhale sonrası başlayan zemin etüt çalışması, sondaj çalışmasını yapan Ankara menşeeli Akademi Mühendislik firmasının yetkilisi tarafından doğrulanırken, Mühendis Kökenli Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, çalışmanın sondaj değil,  zemin etüt çalışması olduğunu savundu.

Akademi Mühendislik´ten ve Belediye tarafından yapılan iki farklı açıklama kafa karışıklığına yol açtı. Kamuoyu hangi açıklamaya itibar edilmeli sorusuna cevap ararken, Müteaahitler Derneği Başkanı Harun Ergün, eski hastane alanındaki çalışmanın sondaj çalışması olduğunu belirterek, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel´i yalanladı.

İhale sonrası yapılan sondaj çalışmasını ?zeminle ilgili detaylı bilgi edinmek? sözleriyle savunmaya çalışan Dernek Başkanı Harun Ergün, bu açıklamasıyla mevcut zemin etüt projesinin güvenilir ve sağlıklı olmadığını ortaya koymuş oldu.

Ergün´ün bu sözlerinin ardından gözler bu kez zemin etüt projesini hazırlayan JEMAR Mühendislik Firması sahibi Ayhan Çamlıdağ´a çevrildi. Firmasının hazırladığı projenin güvenilir ve sağlıklı olmadığı iddia edilmesinin ardından kamuoyuna açıklama yapması beklenen Çamlıdağ´da sessizliğe büründü. Çamlıdağ´ın suskunluğu ise rant pastasından nemalanacak iddialarına yol açtı.

 

 



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19