www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SERVİS ŞOFÖRLERİNE VİZE UYARISI

SERVİS ŞOFÖRLERİNE VİZE UYARISI

Her yıl Ocak ayı içerisinde vize yaptırma ve güzergâh belgesi alma zorunluluğunun olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, S plakalı servis araçları olanlar ile Belediyeden ihale yoluyla çalışma ruhsatı alan vatandaşların Belediye Fen İşler

Trafik Ulaşım Şefi Fehmi Doğan ile birlikte makamında basın açıklaması yapan  

Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, 5393 sayılı Belediye Kanununun 15/p bendinde belirtildiği üzere, servis araçlarının denetim ve ruhsatlandırılma işlemlerinin belediyelerin yetkisine verildiğini ifade ederek, “Belediyemiz, gerek servis araçları denetimini, gerekse ruhsatlandırma işlemlerini başarı ile yürütmektedir. Ancak; ilçemizde servis taşımacılığı yapan vatandaşlarımızın,  her yıl Ocak ayı içerisinde vize yaptırma ve güzergâh belgesi alma zorunluluğu vardır. S plakalı servis araçları olanlar ile Belediyemizden ihale yoluyla çalışma ruhsatı alan vatandaşlarımızın; Belediyemiz Fen İşleri Şantiyesi’nde oluşturulan Araç Uygunluk Komisyonu’ndan belge almaları gerekmektedir. Bu komisyonumuz, 04 Ocak Pazartesi günü itibari ile 13.00 – 16.00 saatleri arasında hizmet vermeye başlamıştır” dedi.

 Şen, Komisyonun Ocak ayı sonuna kadar hizmet vereceğini dile getirerek, “Gerek ihale yoluyla alınan ruhsatlarla, gerekse S plakalı araçlarla servis taşımacılığı yapan vatandaşlarımız, sözleşmelerini yaparak güzergâh belgelerini Ocak ayı sonuna kadar almış olmaları gerekir. Bunun yanında, Ocak ayı sonunda vize yaptırmayanların servis haklarının iptali söz konusu olacağından; süresi içinde evraklarını hazırlamaları ve onaylatmaları gerekmektedir. Bu konuda detaylı bilgi Zabıta Müdürlüğümüz Trafik ve Ulaşım Şefliğinden alınabilir” dedi.. Ocak ayı içerisinde 50 adet S plakanın tahsisi ihalesinin yapılacağını duyuran Şen, “İlgilenenlere bu vesile ile duyurmak istiyorum. Ben, servis taşımacılığı yapan vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli vize işlemlerini bir an evvel yapmaları gerektiğini hatırlatıyor, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyorum” diye konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00