SESSİZ KALMA, ŞİDDETE ORTAK OLMA

SESSİZ KALMA, ŞİDDETE ORTAK OLMA

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, Özgecan Aslan'ın katillerine bugünkü hukuk sistemindeki en büyük cezaların verilmesi gerektiğini belirterek; Sessiz kalmayın, şiddete ortak olmayın” dedi.

 

AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, dün bir basın açıklaması gerçekleştirerek ülkemizde artarak devam eden ‘kadına şiddet’ konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HASTALIKLI ZİHİNLERİ KINIYORUZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, “Gün geçmiyor ki gazete sayfalarında,  televizyon ekranlarında,  kadınlara yönelik taciz, eziyet, psikolojik baskı, hatta öldürmeye varan bir şiddet davranışının haberine rastlamayalım. Kadına yönelik şiddet konusunda geçtiğimiz haftasonu Mersin ilimizden aldığımız haber hepimizi derinden üzmüştür. Özgecan Aslan kızımızın maruz kaldığı böylesi bir ölümü reva gören hastalıklı zihinleri kınıyorum ve katillerini lanetliyorum. Bugünkü hukuk mevzuatı içinde uygulanabilecek en büyük cezanın katillere verileceğine inanıyorum. Özgecan Aslan kardeşimiz, kadına yönelik cinsel istismar ve şiddet konusunda bir simge olmuştur ve bu olayın ülkemiz ve toplumumuz adına bir dönüm noktası olmasını temenni ediyorum. Bu sadece kadınlarla ilgili bir konu değildir, kadın erkek herkesin problemidir. Toplumun kamu sağlığıyla ilgili sorunudur. Bu sebeple herkese diyoruz ki; ‘Sessiz kalmayın, Şiddete ortak olmayın’. Bir daha hiçbir kadınımıza karşı el uzatılmaması ve Özgecan’ımızın yanmaması için; gerek teşkilat, gerek şahsım olarak elimizden gelen gayreti bugüne kadar gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Özgecan Aslan kızımızın ailesine ve yakınlarına yüce Allah’tan sabır, kendisine Rabbimden rahmet diliyorum. Tüm kadınlarımıza olan şiddeti kınıyor, bunun içinde kadına şiddetin sembolü olan mor ve siyah kurdele takmayı uygun görüyorum” şeklinde konuştu.

 

HBR: Haber Merkezi



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32