www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SEVİNİN ÇOCUKLAR

SEVİNİN ÇOCUKLAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin (TBMM) açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İnegöl´de TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk Ve Ortaokulunda düzenlenen törenlerle kutlandı.

TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk Ve Ortaokulunda törene; İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican,  İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İlçe Jandarma Komutanı Ferruh Maden, Siyasi Parti temsilcileri, Gaziler, Öğrenciler ile çok sayıda veli ve vatandaşlar katıldı.

Sevinç ve gururu bir arada yaşıyoruz

Törende Selamlama konuşması yapan TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk Ve Ortaokulu Müdürü Fikret Kılıç ?Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Protokole Mensup Değerli Üyeler, Değerli öğretmenlerim, Kıymetli Misafirler ve Sevgili Öğrenciler. Okulumuzun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına düzenlemiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımıza hoş geldiniz. Milli bayramlarımız birlik ve beraberliğimiz için çok önemlidir. Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramı büyük bir istek ve coşkuyla hazırlamanın sevinç ve gururunu yaşamaktayız. Bu günde çocuklarımıza, devletimize ve milletimize yönelik, bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında; cumhuriyetimizin değerleri anlama, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma şuurunu, her zamankinden daha fazla kazandırma gayretinde olacağız. Çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız.? dedi

Sizler, ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz

Kılıç devamında ise; ?Sevgili Çocuklar, Sizler, ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız, başarılarla ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Bu düşüncelere ışık tutan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bize her zaman destek olalı Kaymakamımız Sayın Şükrü Görücü´ye, Belediye Başkanımız Alper Taban´a, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican´a teşekkür ediyor, programın hazırlanmasında emeği geçen Kıymetli Öğretmenlerimi, Okul Aile Birliği Başkanımızı, velilerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Tüm bu duygularla, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ? ifadelerini kullandı

Hiçbir millet, hiçbir devlet yoktur ki çocuklara böyle bir gün armağan etsin ve çocuklarına böyle kıymet versin

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise yaptığı açıklamada;?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. yılında bir araya gelmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bugünü bizlere, armağan eden, ?bu vatan benim? haykırışını dile getiren o günün imanlı ve kahraman vatan evlatları geleceğin, siz çocuklar üzerinde şekilleneceğini görerek bugünü sizlere bayram olarak armağan etmiştir. Hiçbir millet, hiçbir devlet yoktur ki çocuklara böyle bir gün armağan etsin ve çocuklarına böyle kıymet versin. 99. yıl dönümünü kutlama şerefine erdiğimiz Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizleri geçmişimizle yüzleştiren, asla unutulmaması gerekenleri tekrar hatırlatan ve bu günlere nasıl gelindiğini düşünmemizi sağlayan en önemli Milli Bayramlarımızdan biridir.?

99 Yıl Önce Temelleri Atıldı
99 yıl önce Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığını belirten Bilican ?Bir millet düşünün ki, 600 yıl bu topraklarda hüküm sürmüş, dünyaya adalet dağıtmak için mücadele vermiş, aldığı toprakları sömürmemiş, mamur etmiş, çeşitli kültürlere sahip milletleri bir çatı altında kardeşçe yaşatmayı başarmış, daima lider olmuş ve adaletle hükmetmiş; fakat dış ve içte ki farklı emeller peşinde koşan insanların entrikalarına yenik düşerek parçalanmış, başkenti bile işgalcilerin eline geçmiştir. İşte böyle bir zamanda Büyük Komutan Mustafa Kemal Paşa önderliğinde başlatılan milli mücadele hareketi Samsun, Amasya, Erzurum ve Sivas´tan sonra düşman işgaliyle mücadele eden ülkenin kahraman evlatlarının temsilcilerini Ankara´da toparlamayı başarmış ve bu mecliseTürkiye Büyük Millet Meclisi adını vermiştir. Bu meclis 99 yıl evvel 23 Nisan 1920 yılında bu günkü devletimizin temellerini atmış ve milletin yeniden dirilişini sağlamıştır.? Dedi.  

MECLİSİN AÇILMASI ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

TBMM´nin açılmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayan Bilican ?Birinci Dünya Savaşı´ndan yeni çıkmış, uluslararası güçlerce paylaşılmış, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açılması, geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Meclis´in açılması, Kurtuluş hareketinin Millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti´nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır. "Büyük Uyanışını" gerçekleştirerek işgal girişimlerine başkaldıran Türk Milleti, Büyük Komutan Mustafa Kemal´in önderliği, silah arkadaşlarının inancı ve Büyük Millet Meclisi´nin kararıyla yürüttüğü Kurtuluş Savaşı´nda, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya ispatlamıştır. Kurtuluş Savaşı´yla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda milletimizin düşünce ve duygularının ortak ürünü olan, Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur. Büyük Millet Meclisi, güçlüklerden ve baskılardan etkilenmeden çalışmış, zor günlerin aşılmasında varlığıyla, milletimize güç vermiştir. Atatürk´ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur. ?  dedi.

Bilican sözlerini şöyle sürdürdü; ? Atatürk, "Toplumda hürriyetin, eşitlik ve adaletin devamlı şekilde sağlanması ve korunması, ancak tam anlamıyla milli egemenliğin kurulmuş olmasına bağlıdır. Bundan ötürü hürriyetin de eşitliğin de, adaletin de dayanak noktası milli egemenliktir" sözüyle, ulusal egemenlik ilkesinin Devlet ve toplum yaşamındaki önemini de ortaya koymuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Atatürk´ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Kendinizi her konuda geliştirmeli, bilgiye, öğrenmeye, yeniliklere açık olmalı, araştırmalı, sorgulamalı, aklın ve bilimin yolunda yürümelisiniz. Yarının gençleri, büyükleri ve yöneticileri olacak sizlerin, milletimizin güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş savaşının bütün kahramanlarını, tüm şehitlerimizi ve aziz ecdadımızı rahmetle anıyor, bayramınızı kutluyorum. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum.? ifadelerini kullandı.

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk Ve Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri protokol üyeleri ve programa katılan vatandaşlara sergilediler.

Gösterilerin ardından İnegöl genelinde düzenlenen spor ve edebiyat müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.            

Haber ve Fotoğraf:Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00