www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Seydi Baba´dan Kabak Şov

Seydi Baba´dan Kabak Şov

Seydi Baba Lezzet Durağı firma sahibi Seydi Oktay, İnegöl´e özgü kabak tatlılarını İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ?Coğrafi İşaretlerde Türkiye ve İnegöl? çalıştayına katılanlara ikram etti. Birbirinden lezzetli kabaklar büyük ilgi gö

İTSO tarafından önceki gün gerçekleştirilen coğrafi işaretlerde Türkiye ve İnegöl çalıştayına lezzet durağının sahibi Seydi Oktay´ın pişirip sergilediği İnegöl kabakları damga vurdu. Birbirinden farklı lezzete sahip kabakları tadan misafirler, program sonunda Seydi Baba´dan tarif istemeyi ihmal etmedi.

Kabakları ile meşhur Seydi Oktay, çalıştay sonrası yaptığı açıklamada, ?Seydi Baba Lezzet Durağı´nda İnegöl kabağını işledik. Bu kabakların özellikleri, her birinin farklı farklı lezzetlerde olmasıdır. Değil İnegöl´de, yeryüzünde bu tür bir kabak tatlısı yok. Bunlar bugün böğürtlenli, karadutlu, portakallı ve klasik olarak Ticaret ve Sanayi Odamızın misafirlerine sunuluyor. Gerçekten her biri farklı lezzetteki müthiş tatlılardır. Hepsi doğal, İnegöl´ün kendi kabaklarından... Geçen yıla ait kabaklardan pişirdik. İnegöl´e özgü kabak tatlıları İnegöl´e hayırlı olsun. Bu tür bir çalıştayda ürünlerimizi sergilemek bizim için de çok önemli bir konu. İnegöl´de başka tatlılar yokken kabak tatlısı vardı. Bayramlarda, düğünlerde insanlarımız tatlı olarak kabak ikram ederlerdi. Biz de kültür hizmeti yapmaya çalışıyoruz. İnegöl´e ait kabakları aynen pişirerek bu kültürün devam etmesi için çabalıyoruz? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00