www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Seydi Baba´dan Kabak Şov

Seydi Baba´dan Kabak Şov

İnegöl´ün lezzet ustası Seydi Oktay, köfte festivalinde ikram için hazırladığı 12 çeşit kabak tatlısı ile adeta şov yaptı. Seydi Baba´nın bir sonraki hedefi ise hazırladığı birbirinden lezzetli kabakları Cumhurbaşkanı Erdoğan´a tattırmak.

İnegöl´ün damaklarda bıraktığı eşsiz lezzetle önemli markalarından biri olan İnegöl Köftesinin, ulusal ve uluslararası alanda marka değerinin arttırılması ve tanıtılması amacıyla bu yıl ilki  düzenlenen Köfte Festivalinde stant açan İnegöl´ün lezzet ustası Seydi Baba, hazırladığı birbirinden lezzetli kabak tatlıları ile dikkat çekti.

Festivale ilişkin açıklama yapan İnegöllü Aşçı Seydi Oktay,  ?Amacımız İnegöl köftesini en güzel şekilde Türkiye´mize ve dünyaya tanıtmak. İnegöl köftesinin yanında tabi ki İnegöl´ümüze özgü, geleneklerimize özgü tatlarımız, tatlılarımız var. Bizim özellikle Seydi Baba Geleneksel Türk mutfağımızda özellikle işlediğimiz Manav, Türkmen tatlısı, geleneği olarak bilinen kabağımız var. Bu kabaklar önceden baklava tatlısı yokken düğünlerde ve bayramlarda misafirlere ikram edilen tatlılarımızdır. Günümüzde bunlar tabi ki unutulan lezzetler. Bizde geleneksel Türk Mutfağı olarak, Seydi Baba olarak bu unutulan lezzetleri yeniden gün yüzüne çıkararak gördüğünüz şekilde tatlılarımızı stant açarak tüm İnegöllülerin hizmetine sunuyoruz.? Dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan´a İkram Edilecek

İnegöllü aşçı Seydi Oktay devamında ise kendi elleriyle hazırlamış olduğu Ahududulu Bal Kabak tatlısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a Bilecik´te düzenlenen 738. Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri sonrası ikram edeceğini belirterek; ?Uludağ´da yetişen Ahududularımızdan getirterek, bal kabaklarımızla karıştırarak özel bir şekilde hazırladığımız çok özel bir tatlıdır. Şifalı bir tatlıdır. Kesinlikle mide ve bağırsakların hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan bir tatlımızdır. Kısmet olursa biz bu tatlımızı Bilecik´e 738. Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenliklerine katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a da göndererek ikramda bulunacağız.? İfadelerini Kullandı.

Haber Merkezi

 

 

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01