?ŞEYTANDAN ŞEFAAT BEKLENİYOR?

?ŞEYTANDAN ŞEFAAT BEKLENİYOR?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu, ?Müslümanların kendi aralarındaki problemleri gayrimüslimlere çözdürmek istemeleri, şeytandan şefaat beklemek gibidir.? dedi.

 

 

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı tarafından her ay düzenlenen Teşkilat Eğitim Programı´nın bu ayki konuğu Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu oldu.

 

Geçtiğimiz Çarşamba akşamı Saat 20.00´da Sani Konukoğlu Konferans Salonu´nda düzenlenen Teşkilat Eğitim Programına katılım gösteren SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu, SP İlçe teşkilatı mensuplarına önemli aktarımlarda bulundu. Programa çok sayıda partili katılım gösterdi.

 

HEDEFE KİLİTLENMİŞ DURUMDAYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, ?İnegöl İlçe Teşkilatı olarak 6 aylık programımızı oluşturduk. Adım adım bu programın gerçekleşmesi için üzerimize düşen görev ve sorumlulukları hakkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Gerek İnegöl yerel gündemi olarak gerekse ulusal gündeme baktığımızda Saadet Partimize ne büyük bir ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Bu yaşadıklarımız bizim omuzlarımıza sorumluluk anlamında çok daha büyük bir yük yüklüyor. Bunun farkında olmamız lazım, vazifelerimizi yerine getirme noktasında gayretimizi artırmamız gerekiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu gayretin madden ve manen daha da fazla artırılarak hedefe ulaşıldığı bir dönem içerisine girmiş olacağız. Geçen hafta sonu Genel Merkezimizin planlamış olduğu ilçe başkanları toplantısına katıldım. Orada da gördük ki başta Genel Merkezimiz olmak üzere tüm ilçe başkanlarımız şuan hedefe kilitlenmişler, heyecanla, gayretle, azimle başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın dünya ve ahret saadetine ulaşması için gerekli olan plan ve stratejiyi ortaya koymuş durumda ve önümüze konulan tüm engellere, tüm bu sıkıntılara rağmen hamd olsun ki iktidar partisinin ortaya koyduğu enerji neyse bizim ortaya koyduğumuz enerji çok daha üst seviyededir. Madden ve manen yapılan fedakârlıklarla hep beraber hedefe yürümüş olacağız.?

 

?SÜRECİ HUZURA KAVUŞTURACAK OLAN MİLLİ GÖRÜŞ´TÜR?

?Ankara´da yapılan bombalı saldırıyı okuduk. Can emniyeti noktasında, mal emniyeti noktasında, inanç emniyet noktasında sıkıntılı süreç içerisindeyiz. Bu süreci huzura kavuşturacak olan Milli Görüş´tür, Saadet Partisi´dir. Bizler insanlığımızın dünya ve ahiret saadetine ulaşması için İslam birliğinin kurulmasına, faiz düzeninin ortadan kaldırılmasına, her noktada ahlak ve maneviyatın kurulması gerektiğine inanıyoruz. Bunları gerçekleştirecek olan Milli Görüş´tür, Saadet Partisi´dir. İnanç ve azimle bu hedeflere yürüyeceğiz? dedi.

 

?BU TOPLANTIDA ALLAH´IN RIZASI VAR?

Sonrasında ise özgeçmişinin okunmasının akabinde kürsüye çıkan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Kibiroğlu, ?İnegöl teşkilatı bu? İnegöl teşkilatını hep böyle bilirim ve inşallah çok daha ileriye, çok daha güzele gidecek. Buna bütün yüreğimle inanıyorum. Rabbim bize fırsat versin, huzurundan kovmasın.Gidecek başka yerimiz yok. Onun için buradayız. Buraya gelen tüm kardeşlerim sırf Rabbimin rızasınınburada olduğuna inandığı için burada. Hiçbirinize çıkarken para vermeyeceğiz, ihale vermeyeceğiz. Niye geldiniz? Çünkü sizler de biliyorsunuz, bu toplantıda Rabbimin rızası vardır, onun için geldiniz. Rabbim bizi bu rızadan uzak tutmasın.?

 

?BİZE NE´ DEME HAKKIMIZ YOK

?Dert bir değil. Bizim de derdimiz çok olduğu için çok konuşuyoruz. Konuştuklarımızın hepsi haktır, bilerek ve inanarak söylediklerimizdir. ?Bize ne´ diyemeyiz. ?Dünya batarmış, Türkiye batıyormuş bize ne´ diyemeyiz. Böyle bir hakkımız yok. Rabbim öyle diyor ya; ?Ben öyle cömertim ki mevlasını isteyene mevlasını veririm´ diyor. Biz buna rağmen ?Bu millet böyle istedi, öyleyse bize ne´ diyemeyiz. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Hem bu davayı bileceksin hem Rabbim rızasını bileceksin hem de bana ne diyeceksin? Siz taşlandınız mı? Çölün kızgın kumları üzerinde sürüklendiniz mi? Kaç kapıdan kovuldunuz, kaç insan sizi tekmeledi? Bir eliniz yağda, bir eliniz balda. Rabbin hem böyle güzel lütuf, imkân veriyor hem de bana ne diyorsunuz. Allah (C.C.) bunu istemiyor, sevmiyor.?

 

TÜRKİYE´NİN HALİ NE OLACAK

 ?Ankara´da patlama oldu, ölenler var. Allah rahmet eylesin. Toprak ayağımızın altından kayıyor. Bazı kardeşlerimiz; ?Türkiye´nin hali ne olacak, İslam dünyası nereye gidiyor´ diyorlar. 45 senedir bunu anlattık dilimizde tüy bitti. Erbakan hocanın hayatı bunla geçti anlamadın da 5 dakikada mı anlayacaksın? Biz yine anlatmak zorundayız. Durum tespiti yapmak zorundayız. Pierre Loti, ?Siz bu milleti savaşta yenemezsiniz çünkü bu insanlar savaşta ölmeyi kendilerine şeref addediyorlar. Öldüklerinde cennete gideceklerine inanıyorlar. Bunları savaşta yenemezsiniz. Ne yapacaksınız? Bu toplumu borçlandırın, işsiz bırakın, dininden uzaklaştırın. İşte o zaman kolay lokma olur ve yutması çabuk olur´ dedi. Bu 3 şey; toplumu borçlandırmak, işsiz bırakmak ve dininden uzaklaştırmak hepsi konferans konusudur. Ben kısaca anlatayım. Bundan 15 sene önce kredi kartı almak istediğinde banka; ?Olur veririm ama işçi veya memursan ücret bordronu ve kefili getireceksin. Esnafsan vergi levhanı ve kefilini getireceksin´ diyordu. Şimdi cep telefonuna mesaj geliyor, 25 bin TL´lik kredi emrinizde, şunları yaz şu numaraya gönder diyorlar. Bu bankalar sizi çok mu seviyor??

 

TARLASI İPOTEKSİZ ÇİFTÇİ ÇOK AZ

Trakya´da bir kahvehaneye gittiklerini ve oradakilerin hepsinin AK Partili olduklarını belirten Kibiroğlu, ?Karşılıklı sohbet ettik. ?Sen ne diyorsun başkan, bundan sonrası cennet, böyle vatan var mı?´ dedi. Yanındaki adam Denizbank´a gitmiş 1,5 saat içerisinde 150 milyar kredi çekmiş. Dünyanın neresinde bu var diyor. Cennet anlayışını görüyor musunuz? Bu banka onun amcasının oğlu mu? Niye kredi verdi? Hükümetimiz sayesinde dedi. Krediyi aldın ama karşılığında ne verdin? Tarlayı ipotek etmiş. Gözün aydın, tarlan gitti. Bugün Trakya´da Akdeniz bölgesinde ve İç Anadolu´da tarlası ipotek altında olmayan işçi çok azdır. İnegöl de böyleymiş. Benim gezdiğim yerlerde banka kredisi yüzünden tarlasını satan o kadar çok insan var ki? Eskiden devlet borçlu olurdu şimdi millet borçlu.?

 

DİPLOMALI İŞSİZLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

?İşsiz kaldık. Üniversite mezunlarının yüzde 25´i işsiz. Diplomalı işsiz. Oğlum üniversiteyi kazandı, tüm aile sevindi. 4 sene sonra oğlum makine mühendisi oldu, bizim evde düğün var. Askerliğini yaptı geldi, ona da bayram ettik. Geldi, kaç tane arkadaş bana geldi, benim oğlan aklını yitirecek, intihar edecek diye korkuyorum. Üniversite bitirdi, askerliğini bitirdi, 4 senedir iş bulamıyor. Ne oldu? İşsizlik 10,5-11,5 falan değil. Bu onların söylediği işsizlik. Herkes kendi muhitine baksın, kaç tane işsiz tanıyor. Meteoroloji mühendisi sandalyecilik yapıyor.?

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68