www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sıcaklar satışları artırdı

Sıcaklar satışları artırdı

İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, yaz sıcaklarının araç alım-satımlarını hızlandırdığını belirtti.

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, ?Havaların ısınmasıyla hareketlilik başladı, alım satımlar çoğaldı, gelen giden çoğaldı. Hava şartlarından dolayı insanlar biraz daha içlerine kapanmışlardı. Sıcaklıklarla beraber insanlar da gelip piyasaya dâhil olmaya başladılar. İnşallah fuar da İnegöl´ümüze hayırlı olur. Fuarın da bize olumlu etki edeceğine inanıyoruz. Allah tüm mobilyacılarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı işler nasip etsin. Piyasalar olumlu bir havada ilerliyor. Daha da hareketleneceğini düşünüyoruz. Artık biz araç alışını düşünüyoruz. Satışlarda problemimiz yok, alış için araç arıyoruz.?

İNTERNETTEKİ FİYATLARA İTİBAR ETMEYİN

?İnternet nedeniyle fiyatlarda artış devam ediyor. İnsanlar gerçek piyasaya bakmıyorlar, sanal piyasa üzerinden gittikleri için bu işlerde sıkıntı yaşıyoruz. İnsanlar internetten en yüksek fiyattan yazılana bakıp onun üzerinden kıyaslıyor. Kimse internete göre hareket etmesin. Bugün nasıl altın alacağınızda sarrafa gidiyorsanız bu işin ehli de galericidir. Aracın fiyatı her zaman vitrinde belli olur. Kalemin kâğıdın bir tartısı yok, 10 bin TL´lik araca 500 bin TL de yazabilirsin ama alıcı bulamazsın.?

KDV UYGULAMASI OLUMLU YANSIYACAK

?Noterlerde başlayan satışlar şuan için güzel gidiyor ama artışları yüksek geldi. 126 lira olan satış 181 lira oldu. Sistem bir araya toplandı o iyi ama senelik artışlarda eski düzene geri geliyor gibi geldi ve bizi korkuttu. Aracın tamamına KDV oranı şuan yüzde 90 kalktı. O da bizim maliyetimizi düşürecek ve rahatlatacak. KDV´mizi toplam satış bedelinden değil kârımızdan ödeyeceğiz, artı gelir vergisi ödeyeceğiz. Bu bize epey bir indirim sağlayacaktır.?

ALTGEÇİT ÇALIŞMALARI OLUMSUZ ETKİ ETMİYOR

?Mesudiye altgeçidi çalışmalarından mağduriyetimiz var ama çok da abartılı değil, sistem güzel işliyor. En azından yol Avarlar Kavşağı gibi kapalı değil, bir şekilde bizi idame ettiriyor. Ama bir an önce biterse çok mutlu oluruz.?

81 İLDEN MÜŞTERİ GETİRİYORUZ

?Belediye ve Karayollarından Ankara ve Bursa yolundan itibaren Oto Galericiler Sitesi´ne kadar levha istiyoruz. Bunu da yetkililerimize iletiyoruz. Burada bizim ticaretimiz dönüyor. Yurtdışından ihracat yapamıyoruz belki ama yurtiçinde Türkiye´nin 81 iline araç satışı ve araç alışı gerçekleştiriyoruz, müşteri getiriyoruz. Bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.?

İNEGÖL SADECE MOBİLYA VE KÖFTEDEN İBARET DEĞİL

?İnegöl ekonomisi sadece mobilya ve köfteden ibaret değildir. Çeşitli sektörlerde İnegöl ekonomisine katkı sağlamaktadır. Sonuçta İnegöl´ün parası İnegöl´de kalsın ve dışarıdan da İnegöl´e para girişi sağlansın. İnegöl´ümüze bizde bu şekilde katkıda bulunalım. Biz yetkililerden istediğimiz şey bu. Bizde İnegöl´ümüzü çeşitli illerimizde tanıtıyoruz. İnegöl sadece mobilya ve köfteden ibaret değil. Diğer sektörlere de yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz? dedi.

FABRİKALAR DENETLENSİN

Erezsert ayrıca, galericiler sitesi mevkiinde bulunan fabrikalardan bölgeye sanayi atıkları bırakıldığı ve filtresiz bacalardan salınım yapıldığını belirterek şikâyetlerinin giderilmesi için denetim gerçekleştirilmesini talep etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36