www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şiddeti önlemek topyekün mücadeleden geçiyor

Şiddeti önlemek topyekün mücadeleden geçiyor

AK Parti Kadın Kolları, kadına şiddeti önlemek amacıyla başlatılan bizde varız kampanyası kapsamında İlçe Kaymakamı Aziz İnci’yi ziyaret ettiler. Ziyarette Bizde varız bildirgesini imzalayan İnci, Kadına şiddete karşı herkesin topyekun hareket etmes

Kadına şiddeti önlemek amacıyla başlatılan ve ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve ardından İnegöl’de AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İlçe Başkanı Bülent Temelli ve ilçe yönetiminin imzaladığı ‘Bizde Varız’ isimli bildirge, AK Parti Kadın Kolları tarafından Kaymakam Aziz İnci’ye de sunuldu. Kaymakam İnci’de ‘Bizde Varız’ bildirgesini imzalayarak kadına karşı şiddeti kınadı.

KAYMAKAM İNCİ ‘BİZDE VARIZ’I İMZALADI

İlçe Kaymakamı Aziz İnci’ye gerçekleştirilen ziyarette konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Tülay Amuk, “Kadına yönelik şiddetle ilgili ‘bizde varız’ bildirgesine ilk imzayı Başbakanımız atmıştı. Vekilimiz de bu bildirgeyi imzaladı ve biz de bildirgeye yeniden start verip sizinle başlamak istedik. Erkekler olarak kadına karşı desteğe biz de varız anlamında bu bildirgeyi imzalamanız için ziyaretimizi gerçekleştirdik” dedi.

İNEGÖL’DE KADINA ŞİDDET %15

Bu kapsamda İnegöl’de de bir anket çalışması yaptıklarını kaydeden Amuk; “Anket çalışmasıyla İnegöl’de kadına şiddeti görmek için yaptığımız çalışmada, İnegöl’ün durumu gayet iyi. Tabi bu 500 kişi üzerinde yapılan bir anket, sonuca göre İnegöl’de şiddetin yüzde 15 var olduğu söyleniyor. Çalışmamız kapsamında; adliye, jandarma, emniyet, sosyal yardımlaşma, müftülük gibi kurumlara giderek şiddete maruz kalan kadınların sayısını aldık. Ancak bu sayılar çok azdı. Bizde gerçek rakama daha yakın olmak için anket düzenledik. Çünkü kadınlarımız bunu gündeme getirmiyorlar.  Yüzde 15’lik bölümün de yüzde 66’sı eşim cevabını verdi. Bu çalışmalarımızı sizinle paylaşmak ve ‘Bizde Varız’ kampanyası için imza almak için geldik” diye konuştu.

KADINLA BAŞLAYAN ŞİDDET, SORUNLU TOPLUMU DOĞURUYOR

Kaymakam Aziz İnci ise, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin diğer kesimlerden daha önemli olduğunu belirterek, “Çünkü kadına şiddet uygulandığı zaman, bu çocuklara da yansıyor. Çocuğun yetişmesinden önce anne sorumlu olduğu ve anne emek verdiği için, annenin şiddet görmesi, hem aile kurumunu onarılmaz bir şekilde zedeliyor, kadının onurunu zedeliyor. Kadının şiddet gördüğü yerde çocuğa bir fiske vurulmasa dahi çocuk da bundan etkileniyor, örseleniyor. Çocukların en çok sevdikleri varlığın şiddete uğradığı bir yerde, gelecekte çocuklar da şiddet uygular hale geliyor. Kadının şiddet gördüğü yerde sevgisiz aile, sevgisiz ailede yetişen çocuk sorunlu çocuk, sorunlu aile ve sorunlu topluma dönüşüyor. Bu bir zincir, bu zincirin en hassas noktası da kadınlar” dedi.

GÜÇLÜ BİR ÜLKE İÇİN KADINA ŞİDDET ÖNLENMELİ

Kadına şiddete karşı herkesin topyekun hareket etmesi gerektiğine de vurgu yapan İnci; “Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek kurmak için, güçlü bir toplum ve güçlü bir ülke olabilmek için kadına yönelik şiddeti muhakkak önlenmemiz lazım. Bunun için de bütün idare, STK’lar, Belediyeler, odalar, eğitim ve sağlık kurumları el ele vererek Türkiye’de şiddetin önlenmesini sağlamalı ve en asgari noktaya indirmemiz lazım. Cehaletle nasıl topyekun çalışıyorsak, bu konuda da çalışmamız lazım. Cami imamından mahalle muhtarına kadar herkes işbirliği yapacak” şeklinde konuştu.

MESELE ERKEK OLMAK DEĞİL, ADAM OLMAK

İnci, geçtiğimiz günlerde Van’da kadına şiddete karşı erkeklerin yaptığı bir eylemi anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde Van’da erkekler bir yürüyüş yaptılar. Ben de televizyondan izledim, ‘Biz Erkek Değiliz’ diye ellerine pankartlar almışlar. Eşini döven erkekleri protesto etmek için tırnak içerisinde böyle bir slogan yazmışlar. Erkeklik eşini dövmekse biz erkek değiliz diyorlar. Ben orada olsam, onlara şunu söylerdim: Mesele erkek olmak değil, mesele insan olmak, adam olmak. Mesele dişi olmak değil, kadın olmak. Herkes hanımefendi olabiliyor mu? Demek ki biz iyi adam yetiştireceğiz.”

İNEGÖL’DE KADIN VE ANNE SAYGIN

AK Parti Kadın Kolları tarafından yapılan anketi de değerlendiren Aziz İnci; “İnegöl’de kadına şiddet yüzde 15 gibi bir sonuç çıkmış ankette. Ben inanıyorum İnegöl’de bu rakam Türkiye ortalamasının altındadır. Bunun da sebepleri var. en önemli sebeplerinden biri ekonomik gelişmişlik. Ayrıca ikinci bir sebebi de geleneksel yapı. Burada birçok farklı yerden göç etmiş insanlar yaşıyor. Ama herkes kendi kültür ve geleneklerini sürdürüyor. Kadın ve anne İnegöl’de saygın. Üçüncü bir sebebi de eğitim düzeyi. Halen eğitemediğimiz, ulaşamadığımız insanlar var. Ama yine de Türkiye ortalamasının üzerindeyiz” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00