?Sıfır Kilometre Partiyiz?

?Sıfır Kilometre Partiyiz?

İyi Parti´nin kurucu ilçe başkanı Müfit Besler, İyi Parti´ye tüm siyasi görüşlerdeki vatandaşlardan teveccüh olduğunu ve bu parti altındaki herkesin sıfır kilometre parti neferi olacağını ifade etti.

MHP ile yollarını ayıran ve Meral Akşener tarafından kurulan İyi Parti´ye desteklerini açıklayan eski İlçe Başkanı Müfit Besler, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

?BURSA´NIN İYİPART´DE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR?

Konu ile ilgili konuşan Müfit Besler, ?22 ay öncesinde MHP´den ayrılmamızla başlayan bir süreç vardı. 25 Ekim Çarşamba günü Meral hanımın başkanlığında İyi Parti, yeni bir siyasi hareket olarak Türkiye siyaset sahnesinde yerini aldı. Uzun bir süreç oldu. Ramazan ayında Meral hanımın Bursa´yı ziyaretinde partileşmemizin mesajını oradan vermişti. Bursa önemli bir etken... Meral hanım zaten Genel Başkan adaylığını Bursa´da açıklamıştı. Referandumda hayır kampanyasını Bursa´da başlatmıştı. Bursa´da parti kurulacağını söylemişti. Bursa´nın İyi Parti´de önemli bir yeri var.?

?BENZERLİĞİN BİZCE BİR SIKINTISI YOK?

?Partimizin logosu şuan gündemde... Parti logosu Kayı boyunun logosuna benziyor deniliyor ama İyi diye bir kavram var. Bunu biz partinin simgesi yaptık. Bunun kanunen bir sıkıntısı yok. Bunun Kayı boyuna benzemesinde bir sıkıntı yok. Ülkemizin bir figürü...?

HEPİMİZ SIFIR KİLOMETREYİZ

?Bu parti merkez sağ bir partidir. İçimizde İnegöl´de de, Türkiye genelinde de sosyal demokrat, demokrat, liberal, muhafazakâr vatandaşlar var. Tanımlamak gerekirse, AK Parti´den, Saadet Partisi´nden, Cumhuriyet Halk Partisi´nden, diğer sol partilerden, Anavatan Partisi´nden, DoğruYol Partisi´nden insanlarımızın teveccühü var. Eski siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp, bize geldikleri için hepimiz sıfır kilometre olan İyi Parti´nin birer neferiyiz. Ben istifa dilekçemi verdikten sonra uzun yıllar siyaset yaptığım MHP İlçe Başkanlığındaki görevim bitti. Şuan İyi Parti´de 20 yaşındaki bir genç kardeşimle aynı statüdeyim. Önceliğimiz yok. Biz şuanda kuruluş aşamasında önderlik yapan bir ağabeyiz. Atamalarımız gelene kadar yardımcı olacağız. Atamalarımız geldiğinde biz başkan oluruz veya bir başka arkadaşımız başkan olur sonuçta bu bir iyilik hareketidir. Türkiye iyi olacak. İyi olması için de kimin başkan olduğunun bir önemi yok. Önemli olan partinin işleyişi, tüzüğü, insanların düşünceleri, toplumumuzun bize bakış açısı. Gerçekten düne kadar ya aday mı var, kime oy vereceğiz dediklerinde, şuan aday var. Şuanda mevcut iktidarın alternatifi var. Bunun için hızlı bir şekilde teşkilatlanma sürecimiz devam edecek. Seçimlere katılacağız. Süreyle ilgili bir sıkıntımız yok. Gerekli alternatif planlarımız da var. Genel ve yerel seçimlere katılacağız.?

?ÇOĞULCU DEMOKRASİYE DÖNÜŞ SAĞLANACAK?

?Meral hanım parti kuruluşunu ardından ilk basına çıktığı zaman biz bu seçimi kazanırız dedi. Çok iddialı sözler söyledi. Arkadaşlar basın toplantısında bir slogan attı; ?Başbakan Meral´ diye. Sonrasında ?Başkan Meral´ diye. Meral hanım ise, ?Hayır ben Cumhurbaşkanı olacağım´ dedi. Yani Türkiye´nin eskiden olduğu gibi çoğulcu demokrasiye dönmesini arzuluyoruz. 2019 yılında seçildiğinde ilk Başkan olacak. Ama daha sonra nasıl ki, şuan ki Cumhurbaşkanı bunu referandumla veya kanun düzenlemesiyle Başkanlık sistemine geçtiyse, önümüzdeki süreçte bunun yeniden çoğulcu demokrasiye dönüşü sağlanacaktır. Hedefimiz Meral hanımı Cumhurbaşkanı yapmak. Başkanlık seçimlerinin ardından da yerelde belediye başkanlıklarını kazanmak... Şuanda yerelde ve genelde iktidar olan parti, kendi iç kırgınlıklarını yaşıyor. Şuanda AK Parti´de belediyelerle geldiler, belediyelerle gidiyorlar gibi bir imaj var. Belediye başkanlarını görevden alıyorsunuz, suçlu mu, suçluysa yargıya gitmesi lazım. Suçsuzsa demokrasilerde seçimle gelen, seçimle gider deniliyordu.?

CİDDİ BİR DESTEK VAR

?Şuan bizleri en kötü anketlerde bile 13´ün altında gösteremiyorlar. Daha kurulmadan, tüzüğümüz olmadan, daha programımız belli olmadan, sahaya çıkmadan Meral hanıma ciddi bir destek var. Özellikle gençlerden ve hanımlar büyük ilgi var? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32