www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SIKI DENETİM İŞE YARADI

SIKI DENETİM İŞE YARADI

İnegöl Emniyet Müdürlüğü’nün 19 Haziran’dan bu yana bisiklet, elektrikli bisiklet ve motosikletler üzerinde yaptığı sıkı denetimler işe yaradı. Emniyetten yapılan açıklamada, kural ihlallerinin yüzde 90 azaldığı belirtildi.

İnegöl Emniyet Müdürü olarak göreve başladığı günden bu yana özellikle ters yön ihlali yapan bisiklet, motosiklet ve elektrikli bisikletler konusunda hassas davranan Emniyet Müdürü Murat Sevinç’in talimatı üzerine 19 Haziran’dan bu yana sıklaştırılarak süren trafik uygulamalarında toplam 75 bin TL ceza kesilmişti. Sıkıyönetimi gören vatandaşlar, 1 haftada trafik kurallarını öğrendi. Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Ömer Meşe, uygulamaların ardından kural ihlallerinin yüzde 90 oranında azaldığını açıkladı.

6 AYDA 176 BİSİKLET KAZASI, 258 YARALI

Uygulamalara ilişkin genel bir değerlendirme yapan ve halen süren denetimler sonucunda elde edilen başarılı sonuçları açıklayan Ömer Meşe, uygulama ile beraber yüzde 90’a varan trafik kurallarına uyma alışkanlığının kazanıldığını, ancak denetimlerin devam edeceğini belirtti. Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Ömer Meşe, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İnegöl ilçemizin düz bir arazi üzerinde kurulmuş olması, sanayisinin gelişmiş ve sanayide çalışanların işçilerin iş ve işlemlerini motosiklet ve bisiklet türü araçlarla yapmasından dolayı 2012 yılı ilk 6 aylık süre içerisinde meydana gelen kazalarda 176 yaralamalı kaza meydana gelmiş ve bu kazalarda 258 kişi yaralanmıştır. Yaralı olarak hastaneye kaldırılanlardan bir kısmı hayatını kaybetmiş ve milyarlarca maddi hasar meydana gelmiş, trafik kazasına karışan sürücülerin yüzde 57’sinin bisiklet, elektrikli bisiklet, Motosikletler olduğu yapılan istatistiklerde anlaşılmaktadır.”

İLK GÜN 65, DÜN 5 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

Meydana gelen kazalarda yaralanmaları ve ölümlü kazaları en aza indirmek için yaptıkları motosiklet ve bisiklet uygulamalarında 19 Haziran 2012 tarihinden bugüne arada büyük bir fark yaşandığını belirten Ömer Meşe, uygulama yapılan ilk gün 65 motosiklet ve bisiklet sürücüsüne ceza kesildiğini, bugün (dün) ise 5 Motosiklet ve Bisikletliye işlem yapıldığını söyledi. Meşe, “Yapılan uygulamalar çocuk Polisi ve toplum destekli polislik hizmeti ile yürütülmüş ve trafik kurallarına uyan çocuklara şeker ve çikolata ödülü verilmiştir. Trafik kurallarına uymayan çocuk sürücülere trafik kuralları anlatılmış, velileri ile irtibata geçilerek trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bunun neticesinde sürücüler tarafından yüzde 90’a varan trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazanıldığı anlaşılmaktadır” diye konuştu.

DENETİMLER 7/24 DEVAM EDECEK

Trafik kurallarına uyan bisiklet ve motosiklet sürücülerine teşekkür ederek, şeker ikram edildiğini de hatırlatan Ömer Meşe, “Trafik kurallarına uymayan sürücülere 7 gün 24 saat esasına göre tüm birimlerimizin katılımı ile uygulamalarımız devam edecektir. Amacımız İnegöl halkının trafiği bir yaşam biçimi olarak benimsemesi, trafik kurallarına uyması, uymayanları uyarmasıdır. ‘Birimizin Acısı Hepimizin Acısıdır’ sloganı ile ilçe halkımıza hizmet etmeye devam edeceğimizi bildiririz”dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00