"SIKINTILI DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Saadet Partisi Bursa 1. sıra Milletvekili Adayı Temel Karamollaoğlu, 3 dönemdir iktidarda olan AK Parti hükümetinin birçok adımlar attığını, yatırımlar yaptığını fakat Türkiye'yi bağımsız kılacak, bütünüyle ayağa kaldıracak, güçlendirecek yatırımlara eğil

 

7 Haziran Genel Seçimleri öncesi İnegöl'de bir takım çalışmalar yapan Saadet Partisi Bursa 1. sıra Milletvekili Adayı Temel Karamollaoğlu, istişare ziyaretleri kapsamında MÜSİAD İnegöl Şubesini ziyaret etti.

SİSTEM DEĞİŞMEDEN KENDİ MEDENİYETİMİZİ KURAMAYIZ

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek konuşmasına başlayan Temel Karamollaoğlu, Bugüne kadar bugünkü arkadaşların döneminde biz 600 milyar TL'den fazla faiz ödedik. Sistemi değiştirmeden kendi medeniyetimizi kuramayız. Eğer biz faizsiz bir ekonomik modeli hayata geçirseydik; bugün Türkiye bambaşka bir ülke olurdu. Yaptığımız bütün ürünler batıdan ucuz olurdu. Kaliteli üretmek iş adamlarımızın görevi ama sistemi kurmak siyasilerin işi… Allah yardımcımız olsun” dedi.

HÜKÜMET TÜRKİYE'Yİ GÜÇLENDİRECEK YATIRIMLARA EĞİLMEDİ

Önemli bir seçime gidildiğini belirten Karamollaoğlu, Bu seçimde birçok tercihler var. Sıkıntılı bir dönemde seçime gidiyoruz. 3 dönemdir AK Parti iktidarda. Birçok adımlar attı, yatırımlar yaptı ama Türkiye'yi bağımsız kılacak, bütünüyle ayağa kaldıracak, güçlendirecek yatırımlara maalesef eğilmedi. Biz liberal, kapitalist sistemi benimsedik dediler. Liberal, kapitalist sistemle hiçbir ülke kalkınmamış. Kalkınma noktasına gelmiş ama güçlenerek kalkınamaz. Yollar, konutlar, hızlı trenler, havaalanları yapılıyor. Yüksek binalar, tüneller, köprüler bunların hepsi yapılıyor. Bunların hepsi hizmet yatırımı... Bunlar ülkeyi kalkındırmaz” şeklinde konuştu.

KURULUŞ ZİHNİYETLERİ AYNI

Hükümetin bugünkü ekonomik çarkı döndüremediğini iddia eden Karamollaoğlu, Kendileri söylüyor. Babacan diyor ki; ‘Bu çark artık dönmüyor. Biz bütün parayı atıl yatırımlara harcadık. Sanayiye paramız kalmadı'. Birkaç ay önce söyledi. Bu seçimlerde meclise yeni bir zihniyetin girmesi şart… Saadet ve Büyük Birlik Partisi ile birlikte bir ittifak kuruldu. Bizim ittifakın kuruluşu MÜSİAD'ın kuruluş zihniyeti ile aynı” diye konuştu.

GEÇMİŞTE YAPTIK YİNE YAPARIZ

Rahmetli Necmettin Erbakan hocanın önce ahlak ve maneviyatı ön plana koyduğunun altını çizen Karamollaoğlu, O ahlak ve maneviyat değerlerini ön plana çıkardığı gibi bize moral de verdi. Hocanın önünü kestiler. Hocanın ideallerinin gerçekleşmemesi için çalıştılar. Hocamız gerek MÜSİAD'a gerekse gençlere, işadamlarına, hanımlara, siyasilere İslam âlimlerinin bilime katkılarını özellikle örnek verdi. Moral vermek için… Batılıların şu anki teknolojik gelişimlerinin tamamına İslam âlimlerinin buldukları kurallar var. Geçmişte biz o âlimleri yetiştirdiysek bugün de yetiştiririz."dedi.

SİZİ FARKLI KILAN İNANCINIZ VE İMANINIZDIR

Müteşebbis insanların ülkenin kalkınmasının motoru olduğunu belirten Karamollaoğlu, Sizin bir başka özelliğiniz daha var. Diğer sanayicilerden sizi farklı kılan inancınız, imanınızdır. Ona sahip çıkmak zorundasınız. İktidarları da o prensiplere uymak için ikaz etmek, onların üzerinde baskı kurmak mecburiyetindesiniz. Onlar sizin üzerinizde baskı kurarsa, size istediklerini yaptırırsa o zaman sizin TÜSİAD'dan farkınız kalmaz. Ferdi olarak inancınızı yaşamanız yetmez. Siz bir grupsunuz, kitlesiniz. Sizin böyle bir etkiniz var. Bizim sizden beklentimiz daha farklı. Bu ülkeyi ayağa kaldıracak sizsiniz” açıklamalarında bulundu.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00