www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?ŞIMARIK İSRAİL´E ARTIK BİR CEVAP VERİLMELİ?

?ŞIMARIK İSRAİL´E ARTIK BİR CEVAP VERİLMELİ?

Kanuni Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Sedat Baykay, ?Dünya Müslümanlarının ilk kıblesi olan Mescid´i Aksa´ya İsrail´in şımarıkça ve sürekli olarak yaptığı bu saldırılarına karşılık İslam âleminin artık net bir cevap vermesinin zamanı gelmiştir? dedi.

 

Kanuni Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Sedat Baykay, İsrail askerleri tarafından Mescid-i Aksa´ya yapılan saldırıya yönelik olarak sert bir tepki gösterdi. Baykay, dünya kamuoyunu bu konuda tepki vermeye davet etti.

GÖZ YAŞARTICI BOMBA ATTILAR

Müslümanlar için büyük önem taşıyan Mescid-i Aksa´daki kıble mescidine geçtiğimiz Cumartesi günü bir saldırı düzenlendi. Yaşanan olaylarla ilgili sert açıklamalarda bulunan Kanuni Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Sedat Baykay;?Geçtiğimiz Cumartesi günü işgalci İsrail askerleri necis ayaklarıyla Mescid-i Aksa´dailim talebelerinin de bulunduğu Kıble mescidi içerisine kadar girerek içerideki ilim tahsil eden Müslümanlara ve diğer cemaate göz yaşartıcı bomba atarak tahrik etmek istediler. Buna karşılık içerideki Müslüman cemaat tekbirlerle karşılık vererek Siyonist İsrail askerlerinin yaptığı saldırıya tepki gösterdiler. Biz de dernek olarak bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor, dünya kamuoyunu bu konuda bir şeyler yapmaya çağırıyoruz? dedi.

ÇOK SAYIDA MÜSLÜMAN YARALANDI

Baykay; ?Dünya Müslümanlarının ilk kıblesi olan Mescid´iAksa´ya İsrail´in şımarıkça ve sürekli olarak yaptığı bu saldırılarına karşılık İslam âleminin artık net bir cevap vermesinin zamanı gelmiştir. Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa´ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerlerin ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmesi sonucu aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.Yaralanan Filistinliler çevredeki sağlık ekipleri tarafından sedyelerle Aksa´nın içerisindeki revire taşındı. İsrail askerleri olayları görüntülemek isteyen bazı gazetecileri de darp etti. İsrail´in bu aymaz tavrı dünyanın bu olup bitenlere karşı sessiz kalması sonucunda defaatle tekrar etmektedir. Bu sessizliği yüzlerce yıllık Filistin´in hamiliğini yapmış bir ecdadın torunları biz Türk halkı olarak bozmalıyız? şeklinde konuştu.

 

?EY MUHAMMED, ÜMMETİN SENİ TERK ETMEDİ?

Aksa avlusunun kapılarında toplanan Filistinlilerin ?Canımız kanımız sana feda olsun ey Aksa?, ?Ey Muhammed, ümmetin seni terk etmedi? ve ?Kur´an düsturumuz, cihad yolumuz? şeklinde sloganlar atarak İsrail askerlerinin saldırılarına karşı koymaya çalıştıklarını belirten Baykay, ?Biz Kanuni Derneği olarak Türkiye´deki Müslümanların İsrail´e, Türkiye´den bir tokat vurmak suretiyle gerekli cevabın süratli bir biçimde verilmesinin zamanı çoktan gelmiştir? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00