ŞİMDİ NE OLACAK?

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kültür Sarayını yıkmak için kolları sıvayan İnegöl Belediyesi, binada işyeri bulunan 38 esnaftan 7 ay içerisinde dükkânları boşaltmasını istedi. Esnaf ise süreyi yetersiz bulup tebligatları almadı.

Birkaç yıldır zaman zaman İnegöl’ün gündemine gelen Kültür Sarayının yıkılması konusunda İnegöl Belediyesi ilk adımı attı. Ancak 3’üncü dönem için yeniden İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alinur Aktaş’ın seçim beyannamesinde de yer alan kültür sarayının yıkılıp yerine meydan düzenlenmesi yapılması projesinde, yetkililer bir ayrıntıyı atladı. Kültür sarayında işyeri bulunan 38 civarındaki esnaf, yıkım kararına hazırlıksız yakalandı.

ESNAF SÜREYİ YETERSİZ BULDU, TEBLİGATLARI ALMADI

İnegöl Belediyesi, 5 Mayıs 2014 Pazartesi günü kültür sarayındaki esnaflara işyerlerini 31 Aralık 2014 tarihine kadar dükkanları boşaltmaları için tebligat gönderdi. Tebligatı gören vatandaşlar, 7 ay içerisinde işyerlerini boşaltmak zorunda olduklarını görünce şaşkına döndü. Bu kadar kısa sürede yeni bir işyeri bulamayacağını düşünen esnaflar, tebligatları kabul etmedi. Tebligatlar iletilemeyince tahliye kararı da zora düştü.

İŞYERLERİNİ BOŞALTIN, 6 AY KİRA ALMAYALIM

Kültür sarayı esnafına tebligatları getiren ve belediye yetkilisi olduğu iddia edilen kişinin, ayrıca vatandaşlara sözlü olarak da taahhütlerde bulunduğu ileri sürüldü. Tebligatları getiren kişinin “İşyerlerini bu süre içerisinde boşaltın, sizden kalan kiraları da almayacağız” dediği iddia edildi.

AKTAŞ’LA GÖRÜŞÜP ÇÖZÜM ARAYACAKLAR 

7 ay içerisinde işyerlerini boşaltma kararıyla karşı karşıya kalan esnaf çaresizce kara kara düşünmeye başlarken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la da görüşüp bir çözüm bulmak için kolları sıvadılar. Mağdur olduklarını söyleyen esnaflar, şuanda yurt dışında bulunan Alinur Aktaş’ın İnegöl’e dönmesini bekliyor. Yurt dışına çıkmadan önce yapılan görüşmede Aktaş’ın esnaflara “gelince oturup detaylı şekilde konuşuruz” dediği öğrenildi.

TAHLİYE KARARININ ERTELENMESİNİ BEKLİYORLAR

Vatandaşlar şimdi Başkan Aktaş’ın kendilerine bir çözüm yolu sunmasını, öncelikli olarak dükkanları boşaltma tarihinin ertelenmesini bekliyor. Burada bulunan birçok esnaf, kredi borçları olduğu, belediye dükkanlarına girerken de kiranın 50 katı kadar para ödediklerini belirterek 7 ayda işyerlerini boşaltamayacaklarını ifade ediyor. Ayrıca kendileriyle bu konuda bir görüşme yapılmadığını dile getiren esnaflar, istişareyle çözüm yolu aramak istiyor. Esnafın yaşadığı mağduriyetin kültür sarayının yıkımını geciktirip geciktirmeyeceği ve mağdur vatandaşlara nasıl bir çözüm yolu gösterileceği ise merak konusu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07