SİNANBEY MAHALLESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

SİNANBEY MAHALLESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

Sinanbey Mahallesi’nde altyapı çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda asfaltlamalar başladı. Sinanbey Mahallesinde programlanan sokalar için çalışmaların toplam maliyetinin 170 bin TL olduğu bildirildi.

İnegöl’ün muhtelif bölgelerinde cadde ve sokaklarda devam eden alt yapı çalışmalarının yanında, alt yapı yatırımları tamamlanmış bölgelerde de asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Sinanbey Mahallesi’nde 4 sokakta yapılacak asfalt çalışmalarına başlandı.

Asfaltlama çalışmalarını dün yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, Fen İşleri Müdürlüğü’nün yürttüğü çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Yeşil Bahçeler Sokakta yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Yardımcısı Yel, “İnegöl Belediyesi olarak, görevde bulunduğumuz süre zarfında her türlü alt yapı ve düzenleme çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütmekteyiz. Kentin genelinde ana arterlerimizi tüm alt yapısıyla beraber modern bir şekilde düzenlerken, birçok cadde ve sokağımızda da gerekli yenileme çalışmalarını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

 

BİN 50 TON ASFALT DÖKÜLECEK

Başlatılan modernize çalışmaları kapsamında birçok cadde ve sokağın baştan aşağıya yenilendiğini aktaran Turgay Yel, “Bilindiği üzere asfalt çalışmalarının yapımından önce kaplamanın yapılacağı tüm cadde ve sokaklarda kanalizasyon, su şebekesi, elektrik ve doğalgaz gibi alt yapı şebeke çalışmaları, Uedaş ve İngaz çalışmaları tamamlandıktan sonra tretuar çalışmaları yapılmakta ve yol, asfalt kaplamaya hazır hale getirilmektedir. 2013 yılı asfalt programında olan Sinanbey mahallemizde bugünkü çalışma programı dâhilinde; Yeşil bahçeler sokak, Nazif sokak, Hafız Tahir sokak ve Kasap zade sokakta asfalt kaplama çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bunun dışında Sinanbey mahallemizdeki kaldırım ve tretuar çalışmaları tamamlanınca, diğer sokaklarda da asfaltlama çalışmalarımız yaz sezonu boyunca devam edecek. Çalışmalar kapsamında, zemin sağlamlaştırmak için plent miks alt temel malzeme serilmesi uygulanmıştır. 850 ton malzeme serilip sıkıştırıldıktan sonra asfalt kaplama yapılacaktır. Yaklaşık olarak bin 50 ton asfalt kaplaması hesaplanmıştır. Sinanbey mahallesinde programlanan sokalar için çalışmamızın toplam maliyeti 170. 000 TL’dir” diye konuştu.

 

YAMA VE ONARIM DA DEVAM EDİYOR

Turgay Yel, ilçemizin muhtelif cadde ve sokaklarında asfalt kaplama çalışmalarının devam ettiği gibi asfalt yapılmış ancak lokal olarak bozulmuş ve teknik ömrünü tamamlamış yol satıhlarında da yama ve onarım çalışmalarının yürütüldüğünü sözlerine ekledi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07