Sinem Davasında Şok Gelişme

Sinem Davasında Şok Gelişme

İnegöl´de 2010 yılında kaybolan ve 2013 yılında dere yatağında cesedi bulunan üniversite öğrencisi Sinem Yurdakul cinayeti davası Yargıtay tarafından bozuldu.

Tasarlayarak adam öldürme suçundan yargılanan iki sanık hakkında mahkeme 9 Ekim 2014 tarihinde karar vermişti. Cinayet davasından Erdal G.´ye 3 yıl 6 ay ile Rıfat A. 8 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmişlerdi. Verilen Karar, 17 Aralık 2017 tarihinde Yargıtay tarafından bozuldu. Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu 2´nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur cinayeti ile alakalı olarak, suç delillerini gizledikleri iddiasıyla yargılanan Erdal G ve Rıfat A. yeniden hakim karşısına çıkacak.

İLK DURUŞMA19 HAZİRAN´DA

2014 yılında karar verilerek gönderilen dosya Yargıtay tarafından bozuldu. Cinayetle ilgili iki sanık, birinci derecedeki cinayet zanlısı Emrah K.´nın ölmesinin ardından tasarlayarak adam öldürme suçundan değil, suç delillerini gizledikleri için yeniden hakim karşısına çıkacaklar. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi Yargıtay´dan bozularak geri gönderilen dava dosyanın ilk duruşma tarihini 19 Haziran 2018 olarak belirledi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü 2´nci sınıf öğrencisi Sinem Yurdanur, 26 Temmuz 2010 tarihinde sınava girmek için İstanbul Çatalca´dan geldiği İnegöl´de ortadan kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Sinem Yurdanur´un en son İnegöl´e geldiği gün, Kültürpark´ta bir çok suçtan kaydı bulunan sevgilisi Emrah K. ile görülmüş, olayla ilgili gözaltına alınan Emrah K., Sinem´in kaybolmasıyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyleyince serbest bırakılmıştı. Emrah K., geçen yıl Mart ayında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınacağı sırada, Alanyurt´taki bir evde yanındaki tabanca ile göğsüne tek el ateş ederek yaşamına son vermişti.

Çete davasında ´ömür boyu´ ve 79 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Erdal G, Sinem Yurdanur cinayetiyle ilgili cezaevinde savcının oluru ile ifadesini alan polislere, Sinem Yurdanur´u, intihar eden arkadaşı Emrah Kaya´nın öldürdüğünü, intihar eden arkadaşının olaydan bir süre sonra cinayeti kendisine itiraf ettiğini belirtip, Sinem Yurdanur´un cesedinin atılmış olabileceği adresi polise bildirdi.

Cinayet olayından 3 sene sonra yapılan keşifte battaniyeye sarılı olan ve içerisinde sadece saç ve kemiklerin bulunduğu ceset bulunmuştu. Bulunan kemik parçaları ve saç tellerinin Sinem´e ait olduğu da tespit edilmişti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07