www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

SİNİRDEN AĞLIYORUZ

SİNİRDEN AĞLIYORUZ

İnegöl´e bağlı Hamzabey Mahallesi´nde vatandaşlar içmeye su bulamazken, 40 bin nüfuslu Alanyurtta çeşmelerden çamur akıyor.

İnegöl´e bağlı Hamzabey ve Alanyurt Mahallerinde yaşanan içme suyu sıkıntısı had safhaya ulaştı.

Köyden mahalleye dönüşen Hamzabey Mahallesi´nde su yetersizliğ nedeniyle çamaşır, bulaşık ve diğer insani ihitiyaçlarını karşılayacak suyun olmadığını belirten köylüler isyan halinde.

40 Bine yakın nüfuslu Alanyurt Bölgesi´nde ise çeşmelerden adeta su yerine çamur akıyor. Vatandaşlar yaşanan su sıkıntılarını sosyal medya aracılığı ile paylaşarak çare arıyor.

YAŞANANLARDAN AKTAŞ SORUMLU

İnegöl´ü 13 yıldır yöneten, ilçenin sürekli büyüyen nüfusu ve gereksinimleri öngöremeyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, belediye sarayı yapmanın derdine düşmüş durumda.  İnegöl´de 40 bin insan içmeye su bulamazken, 50 milyon borçla saray yapılacak olması akıllara durgunluk veriyor.  Özel şirketlerin tesis kurup Türkiye´ye su pazarladığı İnegöl´de, Alanyurtluların ve Hamzabeylilerin içmeye su bulamaması ve çözümsüzlük mahale sakinlerini isyan noktasına getirdi.

SİNİRDEN AĞLIYORUZ

Hamzabey SakinlerindenAyşen Ayaz, ?Köyümüzde hiç su yok. Bir yudum suya muhtacız. Köyün üstünde bir yudum su yok. Sinirden ağlıyoruz, susuzuz. Nereye gideceğiz, söyleyin gidip başvuralım, Ankara´ya kadar gidelim. Çamaşırlar koktu, attık. Nereye şikâyet edilecekse söyleyin gidelim. Şikâyet etmediğimiz yer kalmadı. Cumhurbaşkanına kadar şikâyet ettim. Yardım ederiz, en yakın zamanda ulaşırız dediler ne gelen var ne giden. 12´ye kadar oturuyorum, sabah 6´da kalkıyorum su doldurmaya, yine su yok. 30 baş inek susuz. Tankerle köye su taşıyoruz. Bize bir çare gösterin? ifadelerini kullandı.

 



  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,27% 0,31
  • EURO

    35,10% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2274,37% 0,94
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51