SİNYALİZASYON ŞART OLDU

SİNYALİZASYON ŞART OLDU

İnegöl’ün merkezi haline gelen İnegöl AVM kavşağı arapsaçına dönen trafik nedeniyle vatandaşları çileden çıkarıyor. Sinyalizasyon sistemi olmayan kavşak, hem sürücüler, hem de yayalar için büyük tehlike oluşturuyor.

İnegöl’de her geçen gün artan araç sayısı, ilçe trafiğini zora sokmaya devam ederken, gün geçtikçe ana arterlerde de trafik vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Yılda 3 bin yeni aracın trafiğe dahil olduğu ilçemizde son günlerde en büyük trafik sorununun yaşandığı yer ise, eski Perşembe pazarı kavşağı diye bilinen İnegöl AVM kavşağı. 4 yol ağzında dönel kavşak bulunmasına rağmen özellikle akşam saatlerinde araç yoğunluğunun hat safhaya ulaşması ile kavşakta trafik çekilmez oluyor. Kazalara da davetiye çıkaran bu kavşakta, sinyalizasyon sistemi uygulaması yapılması gerektiği gözlenirken, vatandaşlar da kavşakta yaşanan bu sıkıntıdan şikâyetçi.

Kavşakta Sinyalizasyon Sistemi Uygulanması Bekleniyor

Alanyurt köprülü kavşağı üzerinden gelen araçların, İnegöl istikametinden Alanyurt istikametine giden araçların, Sinanbey Mahallesi’nden çıkış yapan araçların ve Osmaniye Mahallesi güzergâhından gelen araçların ortak kullanımında olan kavşakta yaşanan trafik sorununa araç yoğunluğu da eklenince, sürücüler zor anlar yaşıyor. İnegöl AVM’nin de yapılmasıyla kavşakta yoğunluk artarken, AVM’nin açılışında İnegöl’ün merkezi burası olacak şeklindeki ifadeler de bu kavşakla doğrulanıyor. İnegöl’ün merkezi haline gelen AVM kavşağında yaşanan bu trafik sorununa rağmen sinyalizasyon sistemi uygulanmaması ise kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Kavşaktan Yayalar Da Muzdarip

Kavşakta düzensiz trafik akışı nedeni ile arapsaçına dönen trafik, sürücülerin dikkatinin de dağılmasıyla kazalarla sonuçlanıyor. Geçtiğimiz günlerde burada meydana gelen bir motosiklet kazasının ardından, esnafın da konuyla ilgili şikâyetleri arttı. Araç trafiğinin yanı sıra yayalar için de büyük zorluk olan bu kavşakla alakalı yetkililerin bir an önce çözüm bulması bekleniyor.



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32