ŞİPALİ YOLU ASFALTLANIYOR

ŞİPALİ YOLU ASFALTLANIYOR

İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Mesudiye Mahallesi Fen İşleri Şantiye Yolu ve Şipali Mahallesi çıkışına kadarki güzergâhta asfalt kaplama çalışması başlatıldı.

 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, ekipler tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

ÇALIŞMA 2 ETAP HALİNDE DEVAM EDECEK

İncelemenin ardından bazı açıklamalarda bulunan Kansu; ?Ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugünde Şipali yolu dediğimiz Mesudiye Mahallesi çıkışından başlayıp Bilecik ve Pazaryeri ilçelerine doğru yoğun bir trafik akışının olduğu işlek bir yolun üzerindeyiz. Mesudiye köprüsünden Şipali Mahallesi çıkışına kadar olan yaklaşık 2 bin 400 metre uzunluğundaki bu yol üzerinde İnegöl Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfalt uygulaması yapılıyor. Ekipler tarafından yürütülen bu çalışma iki etap halinde devam edecektir? dedi.

 

MALİYETİ 700 BİN TL

İlk etapta Mesudiye köprüsünden Fen İşleri Şantiyesi girişine kadar olan kısımda asfalt kaplama çalışması başlattıklarını belirten Kansu; ?Çalışmanın yapıldığı bu güzergâh toplamda 740 metre olup 650 ton pmt(plentmixalttemel malzeme) serimi yapıldı. Akabinde bin 300 ton binder sıcak asfalt serimi yapıldıktan sonra 700 ton aşınma asfalt çalışması yapılacaktır. İkinci etapta da bin 700 metre uzunluğundaki yol asfaltlanacaktır. Bu çalışmanın toplam maliyeti yaklaşık olarak 700 bin TL´dir? şeklinde konuştu.

 

YOLDA CİDDİ SORUNLAR VARDI

Kansu; ?Belediyemize asfalt kaplama çalışmasının yapıldığı bu yolla alakalı yoğun şikâyetler geliyordu. Çünkü Akbaşlar, Dömez, Çerkez Fındıklı, Tekke, Bayramşah ve Şipali mahallemize giden vatandaşlarımız bu yolu yoğun bir şekilde kullanıyorlar. Bu yolda ciddi sorunlar haizdi. Çökmeler ve yağmurdan etkilenen bölgeler vardı. Bugün yapılan bu çalışma ile şikâyetlere neden olan etkenler ortadan kalkmış oldu. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve ekibine verdikleri destek ve katkılar için teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmanın ilçe halkımıza ve burada oturan mahalle sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07