ŞİPALİ´YE YENİ MEYDAN

ŞİPALİ´YE YENİ MEYDAN

İnegöl Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde gerçekleştirilen çalışmaların sonuncusu Şipali Mahallesi´nde hayata geçirildi. Mahalle meydanında 45 bin TL maliyetinde yenileme çalışmaları yapılırken, yollarında da asfalt çalışması başlatılacağı bild

 

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, dün Şipali Mahallesi´nde gerçekleştirilen meydan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgilendirmelerde bulundu.

385 METREKARE ALANDA DÜZENLEME YAPILDI

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, ?İnegöl Belediyesi olarak şehir merkezinde yaptığımız çalışmalarımıza paralel olarak kırsal mahallelerimizde de belli bir plan dâhilinde çalışmalarımız devam ediyor. Mahallelerdeki eksikliklere göre bazen yenileme bazen de sıfırdan bir proje uygulaması yaparak kırsal mahallelerimizi şehir merkezi konforuna ulaştırmaya çalışıyoruz.  Bu kapsamda bugün Şipali mahallemizde bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Söz konusu olan meydan alanımız; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 385 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında; 200 metrekarelik sert zemin meydan alanı,  20 metrekarelik yeşil alan ve bu alanın çevresinde 2 metre genişliğinde 130 metrekarelik sert zemin tretuvar bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında yapılacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; sarı yapraklı akçaağaç ve pembe çiçekli at kestanesi bitkilerine yer verilecektir. Yeni dikilen bitkilerin yanı sıra alanda daha önceden dikilmiş ve mevcut olan çeşitli türlerdeki yetişkin ağaçlar korunmuş ve uygulama dâhilinde değerlendirilmiştir. Projemizin yeşil alan dışında kalan bölümlerinde sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulaması yapılacaktır. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmaktadır. Şipali Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz meydan düzenleme çalışmamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 45 bin TL´dir. Mahallemizde yapılan bu meydan düzenlemesine ilave olarak meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmaları da yapılacaktır. Yapılan bu çalışmanın Şipali Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ederim? şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07