www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SIRA BEKLEMEYE SON

SIRA BEKLEMEYE SON

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, eskiden yaşanan tapu harcı yatırma işlemlerinde oluşan sıraların Kiosk uygulaması ile sona ereceğini söyledi.

İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekayi Akyürek, uygulamaya geçilen Kiosk sistemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

 

TEK KALEMDE HALLEDİLECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akyürek, ?Artık tapu dairesinden çıkıp bankamatiklere giderek para yatırılmayacak. Tahsilat Tapu Dairesi´nde yapılacak. Dairede banko oluşturulacak. Ödemeler direk Tapu Dairesi´nde gerçekleştirilecek. Yatırılan tapu harçları direk kurumun hesabına geçecek. Böylelikle konu yerinde çözülmüş olacak. Tüm işlemler Tapu Dairesi´nde tek kalemde halledilecek. Emlakçılar olarak yıllardır istediğimiz ve beklediğimiz bir uygulamaydı. Bu bize büyük kolaylık sağlayacaktır? dedi.

 

SIRA BEKLEMEYE SON

Akyürek, tapu idaresinin teknolojiyi çok iyi kullandığına ve işlemlerin çoğunu hızlılık prensibine göre yaptığına işaret ederek, teknolojiye ve ekonomik kalkınmaya ayak uydurmak için devlet kurumlarının, yatırımcıların ve vatandaşların çok daha hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. Akyürek, ?Tapu harcı yatırma ve sonraki makbuz işlemleri için uzun kuyruklarda beklenirdi. Bunların hepsi kalktı, artık birkaç saniye içerisinde bu işlemler yapılabiliyor. Kiosk zaman içerisinde tüm Türkiye´ye yayılacak. Bu uygulamanın dünyadaki tüm tapu dairelerine de örnek olacağını düşünüyorum? şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞLAR DAHA KISA SÜREDE HİZMET ALACAKLAR

Vatandaşların, harçlarını tapu müdürlüklerindeki bankoya kredi kartı veya banka hesap numarasını girerek yatırabileceklerini belirten Akyürek, ?Bu harcı yatırdığı andan itibaren de sistemde harcın yatırıldığı göründüğü için işlemler hiç ara vermeksizin ve beklemeksizin tapu dairesinde devam ediyor. Böylece vatandaşımız daha kısa sürede hizmet almış olacak? ifadelerini kullandı.

 

Uygulamanınülkemizdeki bazı Tapu Müdürlüklerinde hizmet vermeye başladığını belirterek en kısa sürede İnegöl´ün de bu bölgeler arasına katılması gerektiğini ifade etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00