SIRA MECLİS ÜYELERİNDE

SIRA MECLİS ÜYELERİNDE

AK Parti'de İnegöl Belediye Başkan adayının belirlenmesinin ardından, sıra meclis üyelerine geldi. Şubat ayının ilk haftasında meclis üyesi listelerinin belirleneceği tahmin ediliyor.

 

 

 

AK Parti’de Belediye Başkan adaylarının belirlenmesinin ardından gözler meclis üyeleri listesine çevrildi. İnegöl’de üçüncü dönemi için genel merkezin onayını alan Alinur Aktaş’ın 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimler için oluşturacağı meclis üyesi ekibinin de Şubat ayının ilk haftasında belirlenmesi bekleniyor.

 

İLÇE VE İL’DE KOMİSYONLAR LİSTELERE KARAR VERECEK

Belediye meclis üyelerinin belirlenmesine ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından Şubat’ın ilk haftası itibariyle meclis üyeleriyle ilgili listeleri hazırlayacaklarını belirterek; “Öncelikle ilçelerde değerlendirme komisyonları olacak. Oralarda bir ön çalışma yapılacak. Bu çalışmada ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle belediye başkan adayı olacak. Daha sonra üst kurul olarak bizler değerlendirmeye alacağız. Üst kurul da Büyükşehir Belediye Başkanımızın yer alacağı, il başkanı olarak ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız olacak. Bu aşamadan geçtikten sonra listeleri belirleyip genel merkezin onayına sunacağız” dedi.

 

18’DE 18 YAPACAĞIZ

Aday gösterilmeyenlerin de belediye başkanlığı görevine layık olduklarını belirten Torun, “Bu böyle olmasaydı zaten bu değerlendirme 3 ay sürmezdi. Hepsi çok kıymetli arkadaşlarımızdır. Zaten aday adaylarımızın çoğu yetersiz olup biri çok güçlü olsaydı, genel merkez belirleme konusunda bu kadar zorlanmazdı. 17 artı büyükşehir olmak üzere 18’de 18’lik bir zaferi yeni bir oy rekoru kırarak hedefliyoruz” diye konuştu.



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54