www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sis Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Sis Hayatı Olumsuz Etkiliyor

İnegöl´de uzun yıllardır önlenemeyen hava kirliliği ve kış aylarında etkisini yoğun bir şekilde gösteren sis, birçok maddi hasarlı ve yaralamalı kazaya neden oluyor.

İnegöl´ün yapısı itibari ile çanak şeklinde bulunması ve gerek sanayi gerekse evlerde yakılan sobaların dumanlarının şehrin üzerinde kalıplaşması nedeniyle uzun yıllardır her kış mevsiminde yaşanan hava kirliliği sorunu, ilçede yaygınlaşan doğalgaz sebebiyle bir nebze azalsa da etkisini kaybetmiş değil.

 

Özellikle sanayi bölgesinde kimyasal malzemelere bürünmüş mobilya parçaları ve süngerlerin yakılması nedeniyle oluşan kötü kokular ve duman, şehrin üzerinde bir kara bulut oluştururken, bazı kurumlarca yapılan denetimler ve kesilen ciddi cezalar da vatandaşların bu duyarsızlığının önüne geçebilmiş değil.

 

Sanayinin birçok bölgesinde konteynırların içerisinde bulunan çöpler ateşe verilirken bunun yanı sıra bazı bölgelerde de kontrolsüz ateşlerin yakıldığı gözleniyor. Bu sayede çöplerini ve sanayi atıklarını bertaraf etmeye çalışan vatandaşların yetkililerce tespiti gerekli ceza-i müeyyidelere maruz bırakılmaları neticesinde istenmeyen olayların yaşanması engellenmeye çalışılıyor.

 

İnsan kaynaklı sorunların yanı sıra mevsim koşullarının da getirdiği zor şartlar İnegöl´de hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle sabah erken saatlerde şehrin üzerine çöken sis, karayolu başta olmak üzere birçok bölgede kazaların meydana gelmesine sebebiyet verirken bu kazaların bazılarında yaralanmalar da gerçekleşebiliyor.

 

Sisin akabinde yollarda oluşan buzlanma yine çoğunlukla karayolu bölgesinde araçların kontrolden çıkarak maddi ve manevi kazalara sebebiyet vermelerini tetikliyor. Kendilerine yapılan uyarılara dikkat eden sürücüler bu kazaları yaşamazken duyarsız sürücülerin sonu ise kaçınılmaz oluyor.

 

Yaşanan olaylara özellikle sisli ve buzlanmanın meydana gelebildiği bölgelerde yavaş ve kontrollü sürüşün yanı sıra vasıtaların mevsim şartları gözetilerek araç ve gereçlerle donatılmaları tavsiye ediliyor.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00