Sisteme tepkiler sürüyor

Sisteme tepkiler sürüyor

Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Şenol Şahin, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Performans Değerlendirme Sistemine karşı mücadele başlattıklarını belirtti.

Tüm öğretmenler olarak 29 Mart 2018 Perşembe günü 17.00-20.00 saatleri arasında Alo 147´yi arayarak ?Öğretmenlerimizin itibarını rencide edecek olan performans sistemine karşıyım´ diyeceklerini ifade eden Türk Eğitim Sen İlçe Başkanı Şenol Şahin, ?Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı kamuoyu bilgisine yansımıştır. Öğretmenlerimizin performanslarını değerlendirmeye dönük yeni bir uygulamayı öngören bu sistemin hem öğretmenlerimizi huzursuz edeceği, hem mesleğimizin itibarını rencide edecek yeni bir vasıta olacağı hem de çalışma barışını bozacağı kaçınılmazdır. Öğretmen, not verilen değil, not verendir. Performans değerlendirmesi çerçevesinde okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin puanla öğretmeni değerlendireceği bir uygulamanın objektif olmayacağı, kişisel, sendikal ve siyasal bir takım saiklerle tutum takınılabileceği endişesi ciddi bir ihtimaldir. Öte yandan zaten öğrenci üzerinde hiçbir hâkimiyeti bırakılmayan öğretmenler ile bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenci ve veliler olabileceği de garabet bir durum olarak ortaya çıkabilecektir. Nitekim geçen yıl Ekim ayında 12 ilde yapılan pilot uygulama bu tür örnekleri yaşatmış idi. Ayrıca öğretmen performansını sınıfta sergilemektedir. Sınıf içerisinde gözlemleme imkânı olmayan bir velinin öğretmenin performansını nasıl değerlendirebileceği de bir diğer önemli soru işaretidir. Şunu da unutmamak lazımdır ki, eğer bu uygulama hayata geçirilirse performans değerlendirme sistemi öğretmenlerimize yönelik bir psikolojik şiddet aracı olarak kullanılacağı ortadadır. Tüm bunlar ışığında aşikârdır ki, bu uygulama Türk milli eğitimine yarardan çok zarar verecektir. Bu itibarla bir öğretmen olarak bu uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan derhal vazgeçilmelidir? dedi.

 

Öğretmenler hakkında ALO 147, BİMER, CİMER gibi kanallardan asılsız iddialarla şikâyette bulunulmakta ve haklarında soruşturma başlatılarak psikolojik anlamda baskı yaşatıldığını belirten Şahin, ?Öğretmenlere uygulanan her türlü maddi, manevi ve fiziksel şiddete karşıyız. Eğitim öğretim hayatının sağlıklı işleyişi açısından, çocuklarımızı yetiştiren ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin mesleklerini huzur içinde icra edebilmeleri son derece önemlidir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması gerekmektedir? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00