www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SİSTEME YATIRIM YAPIYORUZ

SİSTEME YATIRIM YAPIYORUZ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sisteme yatırım yaptıklarını ve herkesin eşit ve adil olarak bundan yararlanacağını söyledi.

İnegöl Kent Konseyi´nin 4 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirdiği istişare ve kaynaşma toplantısı, bu sabah Royal Otel´de gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban ile birlikte Başkan Vekili Turgay Yel ve Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantı kahvaltı ile başladı.

?GÖNLÜMÜZ VE DUALARIMIZ

CEPHEDEKİ KARDEŞLERİMİZLE BERABER?

Kahvaltının ardından Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah bir kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Ülke gündemine ilişkin konularla konuşmasına başlayan Cerrah; ?Ülkemiz ve Suriye de din, vatan ve namus için mücadele eden ve can veren tüm şehitlerimizi ve gazileri rahmetle ve şükranla anıyorum. Emniyet güçlerimize karada ve havada yüce Allah´tan zaferler diliyorum. Gönlümüz ve dualarımız cephedeki kardeşlerimizle beraberdir? dedi.

KENT KONSEYLERİ BELEDİYELER

DESTEK VERDİĞİ ORANDA GÜÇLÜDÜRLER

Bugün Kent Konseyi Geleneksel Kahvaltılı Toplantısının 4´üncüsünü gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini de ifade eden Cerrah; ?Daha önceki toplantılarımızı Sayın Alinur Aktaş Başkanımız ile yapmıştık. Bu gün bizleri onurlandıran ve bu güzel ortamı hazırlatan Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban´a ve ekibine teşekkür ediyorum. Kent konseyleri, düşünce ve proje kuruluşlarıdır. Daha yaşanılabilir kentlerin oluşması için kurumlara proje yaparlar. Bir icra kurumu değildir. Batılıların dediği gibi, ?Tavsiye kararları alan bir sivil parlamentodur´. Sizlerle, İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi olarak birlikte yaptığımız dört projeyi paylaşmak istiyorum. Trafik Terörü, Kısa film çalışması, Usta Eli projesi ve İnegöl Ansiklopedisi? Kent konseyi olarak birçok alanda İnegöl´e katkı sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Bu konuda en büyük destekçimiz tabi ki İnegöl Belediyesidir. Kent konseyleri, belediyeler destek verdiği oranda güçlüdürler. Bizlere destek veren her iki Başkanımıza da Kent konseyi adına teşekkür ediyorum. Bu güzel günü bu toplantıya ayırıp bizleri onurlandıran siz kıymetli konsey üyelerine de çok teşekkür ediyorum? diye konuştu.

?HEP BİRLİKTE İNEGÖL´ÜMÜZ İÇİN

EN GÜZEL İŞLERİ YAPACAĞIMIZDAN EMİNİM?

Haydar Cerrah´ın ardından Belediye Başkanı Alper Taban´da bir konuşma yaptı. Göreve henüz yeni geldiklerini ancak çok hızlı başladıklarını belirten Başkan Taban; ?Zaman o kadar hızlı geçiyor ki 8 Kasım´dan bu güne yuvarlanarak geldik. Öncesinde bir Belediye Başkanlığı tecrübemiz olmadığı için Başkan Yardımcılığı sürecinde farklı koşturmacalarımız vardı. Şimdi işin sevk ve idare noktasında görevimiz olduğundan büyük bir sorumluluk aldığımızın farkındayım. İnşallah hep birlikte İnegöl´ümüz için en güzel işleri yapacağımızdan eminim? dedi.

KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK FARKINDALIKLAR

8 Kasım´da Belediye Meclisinde yapılan Başkanlık seçimi sonrası yaptığı ilk konuşmayı hatırlatan Alper Taban, şöyle devam etti: ?Mecliste seçimimiz tamamlandıktan sonra bir konuşma yapmıştık. Bu konuşma içerisinde özellikle birkaç vurgu önemliydi benim için. Ortak akıldan, istişareden, birlikte yönetmekten ve eşit ve adil olmaktan bahsetmiştim. Burada bunları bir kez daha tekrar etmek istiyorum. Kent Konseyimiz, sokaktaki vatandaşımız, şehrimizde yaşayan tüm bireylerle birlikte ortak aklımızı çalıştıracağız. İstişareler yapacağız. İlk istişare toplantımızı da Muhtarlar Derneğimizi le gerçekleştirdik. Yine basın mensuplarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Burada hangi projeyi yapacaksınız soruları akıllara geldi. Arkadaşlar ben daha ziyade şuna vurgu yaptım; küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturabileceğimizi ifade ettim. Çok küçük dokunuşlarla o kadar büyük bilinç ve farkındalıklar oluşturabiliriz ki. Bu sayede kentlilik bilinci ve şehir bilincine varmış olacağız. Bu dönem içerisinde yapacağımız en büyük projeler, küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturmak.?

?UYANIŞA, DİRİLİŞE İHTİYACIMIZ VAR?

?Tabi devlette devamlılık esası var. Biz hali hazırda yürüyen projelerimizi devam ettiriyoruz. Bunun üzerine ilave edeceğimiz işleri de katıyoruz ama bir uyanışa, bir dirilişe ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Elhamdülillah Müslümanız diyerek, farkında olmadan birçok hata yaptığımız pek çok hata ve yanlışlar olduğunu düşünüyorum. Amacımız burada bunların farkına varılmasını sağlamak. Çevre diyoruz, trafik diyoruz? Bana göre burada farkına vardığımız zaman ve beraberinde bunların denetim ve kontrol ayaklarını da hayata geçirdiğimizde inşallah bu şehirde çok daha güzel tablolarla karşılaşacağız.?

SİSTEME YATIRIM YAPIYORUZ

?İnegöl Belediyesinde şuanda sisteme yatırım yapıyoruz. Çünkü sistemin olduğu yerde kurallar olacaktır. Kuralların olduğu yerde de standartlar olacaktır ve bu standartlar vatandaşlarımız tarafından eşit ve adil olarak yararlanılacaktır. Teknolojiye yatırım yapıyoruz çünkü artık bilim ve teknoloji olmazsa olmaz, en elzem konuların başında gelen, insanların yaşamını kolaylaştıran bir alan. E-devlet üzerinden 27 kalem iş yapan belediyeler var. Bizim şuanda yaptığımız iş sayısı 5 civarında. İnşallah 1 buçuk yıl içerisinde bu sayı 41´e çıkacak. Vatandaşımız İnegöl Belediyesi´ne gelmeden internet üzerinden bu 41 kalem işi çözsün istiyoruz. Biz sisteme ve kurumsallaşmaya yaptığımız yatırımla halkımızın her birine erişmiş ve ulaşmış oluyoruz. Bir yandan da belgelendirme çalışmalarını yapıyoruz. Dünya ve Türkiye standartlarının sağlanması lazım. Vatandaş memnuniyet belgelerini almak için protokolü imzaladık. Bir değişim ve dönüşüm hamlesi yapıyoruz şuanda. Bana göre geride bırakacağımız en güzel eser bu olacak. Tıkır tıkır işleyen bir sistem olması lazım. Bana gerek yok, sistem var. Ve birbirini denetleyen sistem var.?

?ŞEHRİMİZLE İLGİLİ DAHA FAZLA HAYAL KURUN?

?Kent Konseyinde bulunan bireyler; bu kentin vizyonu, hemşericilik bilincinin gelişmesi, kent hukukunun korunması, sürdürülebilmesi, kalkınması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, katılım gibi pek çok ilkeleri hayata geçirmek üzere kurulmuştur. Kent Konseyi üyeleri de gönüllülük esasına göre çalışan bireylerdir. Şehir için çok önemli bir iş yaptığınızı ifade etmek istiyorum. Buralara gelerek şehrin bir eksiğinin giderilmesi noktasında katkınız varsa ne mutlu size. Bugün şehre hizmet etmek demek insanlığa hizmet etmektir. Hayatın içerisinde ve doğasında aslında bu yardımlaşma kültür var ama burada bu toplulukla da büyük bir sinerji oluşmuş oluyor. Biz de sizlerden şunu rica ediyoruz; şehrimizle ilgili daha fazla hayal kurun. Daha büyük hayallerimiz olsun. Bu hayalleri de tabi nasıl hayata geçiririzi düşünelim.?

Konuşmaların ardından söz Kent Konseyi üyelerine verildi. Dilek temenniler bölümünde üyeler şehir ve İnegöl Belediyesi ile ilgili bazı talep ve önerilerini iletirken, toplantı hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22