www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

"SİYASETE VEDA EDEBİLİRİM"

Has Bahçe`de düzenlenen sabah kahvaltısında Haberyorum Gazetesi`nin konuğu olan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, yeni dönemde milletvekilliğini ciddi olarak düşündüğünü, ancak siyasete veda da edebileceğinin sinyallerini verdi.

Haber Yorum Gazetesi tarafından Yeniceköy Mahallesindeki Hasbahçe tesislerinde düzenlenen kahvaltılı sohbetlerin ilk konuğu AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli oldu.

 

Haber Yorum Gazetesi ortakları Şerif Gürbaş, Ümit Karaş ve Osman Gürbaş`ın konuğu olan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, AK Partililerin ve İnegöllülerin yakından merak ettiği konulara ilişkin önemli bilgiler verdi.

 

AK Parti`nin Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan ilçe kongresinden milletvekili adaylığına, Milletvekili Hüseyin Şahin ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasındaki gerilimden, ilçe ekonomisine bir çok konuya açıklık getiren Bülent Temelli, samimi açıklamalarında siyasete veda edebileceğinin de sinyallerini verdi.

 

İşte Temelli`nin ilçe gündemini belirleyecek, çarpıcı açıklamaları...

 

AK Parti İlçe Başkanlığının şu ara en önemli gündemi ne?

"GÜNDEMİMİZDE HİZMET VAR"

AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı olarak gündemimizde önce hizmetler var. Hizmetler derken de malum 30 Mart seçimleri ile birlikte girmiş olduğumuz yeni dönemde Büyükşehir ile birlikte yapılacak hizmetlerin bir an önce planlanarak hayata geçirilmesi var. İkinci önemli gündemimiz de kendi iç teşkilatımızı ilgilendiren kongre süreci var. Bu kongre süreci ile ilgili de Aralık ayı içerisinde yapacağımız kongrenin hazırlıkları var. 15 Eylül tarihi itibari ile başlayan kongre sürecinin iç bünyemizde yapmış olduğumuz hazırlıkları var.

 

AK Parti`nin Yeni İlçe Başkanı Kim olacak, Nasıl Belirlenecek?

"İLÇE BAŞKANINI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK"

“Henüz bugünden kongrenin net tarihi belli olmamakla birlikte bunun da cevabı belli değil. En son yapmış olduğumuz İstanbul’daki 5. Olağan kongreler takvimi toplantısında Sayın Süleyman Soylu Beyin de ifade ettiği gibi, bu kararı kendimiz için de olsa kendi başımıza veremeyeceğimizi, bir yandan da teşkilatımızda gerekli çalışmaları yaptıktan sonra genel merkezimizin bir ilçe başkanı adayının karar vereceği noktasında ön kabulümüz var. O nedenle bu süreç muhtemelen benim aday olacağım veya olmayacağım dememle bitmiyor. Bundan 3 sene önceki kongrede de ‘yüzde 99 aday değilim’ demiştim. Gerçekten bir şekilde noktalamak istediğimiz bir durum vardı. Ancak genel merkezimizin devam etmemiz yönündeki talebine de kayıtsız kalamazdık. Çünkü eğer bir görev veriliyorsa ve siyasi büyüklerimiz tarafından da uygun görülüyorsa, buna hayır demek benim siyasi anlayışım gereği mümkün değil. Bu durumda da ilçe başkanlığına devam etmem noktasında bir talep de gelebilir. Ama bugünlerde Milletvekili adaylığı için bir düşüncem olduğunu söylediğimde ‘Aday Adaylığın hayırlı olsun’ diyerek ‘O zaman ilçe başkanlığına aday olma’ denilebilir. Şuanda böyle bir şey almadığım için net bir cevap veremeyeceğim” şeklinde konuştu.

 

Kulislerde ismi geçen isimler var. Sizce hangisi başkanlığa daha yakın?

"MUSTAFA ERSAN- HÜSEYİN ÖZDEMİR VE İSMAİL TARIK ŞİMŞEK"

 “Kulislerde ismi geçen bu arkadaşlarımız çok uzun zamandır AK Parti çatısı altında değişik konumlarda siyaset yapıyorlar ve AK Parti siyasetinde ilçe başkanlığının görevini, yetkisini, sorumluluklarını ve bunları yerine getirmediği takdirde bunun vebalini bilen arkadaşlarımız. Hepsi de gerek duyulduğunda bu görevleri yapabilecek durumda olan arkadaşlarımız. Bu arkadaşlarımızın kulislerde isimleri geçiyor, ancak hepsi benim ilçe başkanlığa devamım durumunda aday olmayacakları noktasında talepleri de var. Benim durumuma bağlı olarak bunlar olur veya başka arkadaşımız olur, özellikle de genel merkezimizin de bu adayımızı onaylaması durumunda bizim tek önemsediğimiz bir şey var çift listeli kongreler değil tek liste ile bir adayın etrafında bütünleşerek aynı eski genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni genel başkana devrettiği şeklinde birlik beraberlik içinde bir kongre ile yeni başkana devretmek istiyoruz. Ki böyle olursa bir kongre kaygısı ile kongrenin hemen ertesinde işbölümünü nasıl yapacağın bilerek kimlere ne görev vereceğini bilen bir yönetimin başa gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

İlçe Başkanlığı için adı geçen isimler, sizce bu yükü kaldırabilir mi?

"İLÇE BAŞKANLIĞI ÖZEL HAYATINIZDAN FEDEKARLIK İSTER"

AK Parti İlçe Teşkilatının kuruluşu ile başladı. Temelini atanlar sağlam atmış. Bugün yapmış olduğumuz birçok görevi onlardan devraldığımız şekilde yaptık. Muhakkak üzerine eklemelerimiz de oldu, yalnız ismi zikredilen bu arkadaşlarımızdan birinin olması zaten bizim teşkilat yapımızı, İnegöl özelinde neler yapıldığını bildikleri için, onların da bunun üzerine koyacaklarını düşünüyorum. Bir tek şeyi var bu işin; fedakârlık. Özellikle AK Parti gibi bir partide ilçe başkanlığı yapmak demek işinden, özel hayatından fedakârlık gerektiriyor. Belki 24 saat iş yapamazsınız, kendinize ayıramazsınız ama 24 saatinizi ve hatta uyurken bile partinin rüyasını görmeniz gerekiyor. Bu şekilde yaptıktan sonra hiçbir arkadaşımızın zorluk çekeceğini düşünmüyorum.

 

Büyükşehir yasası çok tartışılıyor, İnegöl ne zaman hizmet almaya başlayacak?

"2015 YATIRIM YILI OLACAK"

Bugün ilçemizde AK Parti çok daha başarılı noktalara götürülebilir, çok daha büyük oylar alınabilir. İlçe halkımız kadirşinastır, yapılanı görür, hizmeti görür, sizin duygu ve düşüncelerinizi hisseder. Hissettikten sonra eğer siz doğru hedeflere hizmet ediyorsanız bunun karşılığını veriyor. 6 senelik ilçe başkanlığım döneminde ben bunu gördüm. Ki bundan sonraki yapılacak şeyler aslında çok daha güzel şeyler. Artık hasat zamanı. Çünkü çok önemsediğimiz Büyükşehir Belediyesi yaşanan dönemlere girdik, en zor dönemleri atlattık. Büyükşehir yasasının neler getireceğini vatandaşımıza anlattık. Büyükşehir’in planlarını programlarını, İnegöl’e vereceği hizmetleri yaptık. Kongre Aralık ayında bitecek ve 2015 yatırım yılına gireceğiz. 2015’ten itibaren de Büyükşehir hizmetlerinin İnegöl’de hissedildiği ve çok büyük oranda yapıldığı bir dönemin başlangıcı olacak. O nedenle eğer bunlar taviz vermeden, fedakâr bir şekilde Belediyemiz ile de dirsek teması halinde olursa çok güzel şeyler yapılacağını düşünüyorum. İlçe halkımız nezdinde eğer siyasetçinin başarısı oy ile ölçülüyorsa, bunu oya tahvil edeceğine inanıyorum. İnşallah umutluyum. Bu başarı çok daha yukarılara gidebilir. AK Parti’nin bir kurumsal yapısı var, onun dışına çıkılmasın yeter.

 

 

Sizin gözünüzden bakarsak Sedat Kızılcıklı mı yoksa Hüseyin Şahin mi daha başarılı

"İKİ VEKİLİMİZDE BAŞARILI"

“Milletvekilinin asli görevleri bellidir. Yasama organında aktif görevleri vardır. Bizim parti teşkilatımızın bir de teşkilat görevleri vardır. Bunlar da zaten uzun yılların vermiş olduğu bir deneyimdir. Bunlarla inşallah bugün teşkilat yapısında başarılı olduğumuz bazı konuların genel merkez noktasında da aktarılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. İnegöl özelinde de bugüne kadar milletvekillerimizin merkezi hükümetin yatırımlarını İnegöl’e aktarmada gösterdikleri başarıyı aynı şekilde gerçekleştirmek üzere çalışacağız. Gerçekten başarılı bir dönem yaşandı. Hem 2 dönem görev yapan Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı döneminde, hem de Milletvekilimiz Hüseyin Şahin döneminde. Ki İnegöl’ün gelişen bu şartlar içerisinde birçok yeni ihtiyacı olacaktır. Özellikle Büyükşehir ile ilgili yatırımların bir an önce gelmesi için çok çaba sarf edilmesi gerekiyor. Belki de ilçe başkanı olarak aşamadığımız yerlerde, kısmet olursa milletvekili olarak destek oluruz diye düşünüyorum. Bugünden karar verilecek bir şey değil. Kongre süreci ile birlikte ortaya çıkacak bir gelişme olacak".

 

Aday Olmanız Durumunda İnegöl`ün İki Vekilimi Olacak?

"BAŞARI ESAS ALINIRSA MÜMKÜN"

 “Çok yüksek. Bugün bakıldığında Bursa Milletvekilleri olarak her Milletvekilinin illa bir ilçeye bağlanması gibi bir olay söz konusu değil. Burada aslolan Bursa Milletvekilliği ve o hizmetin tüm Bursa’nın 17 ilçesine yapılmasıdır. Sayın Hüseyin Şahin bu anlamda kendi rüştünü ispatlamış bir arkadaşımız. Biz de ilçe başkanları içerisinde konumumuz itibari ile belli bir noktaya geldik. O yönden baktığımızda benim ilçe başkanları nezdinde bir şansımın olduğu, onun da mevcut milletvekilleri arasında şansı olduğunu düşünürsek, bu masaya yatırıldığında karar vericilerin belli kriterleri değil de, başarıyı esas aldıklarında, her ikimizi de değerlendirebilecekleri bir durum oluyor. Bunun kararını biz veremiyoruz.

 

Peki iki milletvekili demek, iki katı hizmet mi demek oluyor?

İKİ MİLLETVEKİLİ HİZMETLERİ ARTTIRIR

İki milletvekilinin artısının olup olmayacağının sorulması üzerine konuşan Temelli, “Teşkilat içi görevler, hizmetlerin takibi yönündeki görevler ve vatandaşımızın bireysel olarak ferdi talepleri oluyor. Nereden bakarsanız bakın bunların rahatlaması olacaktır. Onun haricinde de İnegöl’de mesela sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek taleplerinin yerine getirilmesinin hızlanması veya yeni projelerin ortaya atılabilmesi için bir milletvekilimize günün yetmediğini görüyoruz. Bazen kendi aramızda istişare etmeye bile fırsat bulamıyoruz ama iki koldan çalışmanın çok faydası olacaktır, yeni projeler ortaya çıkacaktır, yeni açılımlar olacaktır. Ben burada bir ilçe başkanı olarak zaman zaman yetmediğimi hissedip hemen başkan yardımcısı arkadaşlarım ile bunu takviye ediyorum ama orada Hüseyin Bey tek başına bunları yapmak zorunda kalıyor. İki milletvekilinin olması çok daha farklı olacaktır.

 

Milletvekili adaylığınızı genel merkez onaylamaz ise bu durumda ne yapacaksınız?

NE OLACAĞINI BENDE BİLMİYORUM

"İlçe başkanlığı yapma dendiğinde milletvekilliği adaylığının garanti olacağı anlamı çıkmaz. Sadece milletvekili aday adayı olmamıza yeşil ışık yakılmış olacaktır. Yoksa yaklaşık 6 ay sonra yapılacak seçimde milletvekili aday adayı olarak kalıp, oradan siyasete veda etmişte olabiliriz.  

 

Hüseyin Şahin ile Alinur Aktaş gerginliği partiye, yada hizmetlere zarar veriyor mu?

BUNLAR SİYASETİN DOĞASINDA VAR

“Bu kişilerin karakterlerinden kaynaklanan, siyaset yapma anlayışından kaynaklanan bu tür şeyler olacaktır. Ağabey kardeşin anlaşamadığı durumlar olur. Bazen aynı hedefe doğru herkesin farklı düşünceleri vardır. Burada kavga ediliyor anlamı değildir. Burada önemli olan sonuçtur. Orada belki kendi aramızda farklılıklar olduğundan dolayı kendi aramızda bir çekişme olabilir, ama bu hizmete yansımaz. Neticede okul açılır, hizmet yapılır, temel atılır, yatırım yapılır, orada biz kendi aramızda bazen yöntem farklılıklarından kaynaklanan çekişmeler yaşarız. Aslolan hizmettir, hizmetin geri kalmamasıdır. Ben o hizmetin geri kalmamasına ve aksamamasına dikkat ediyorum. Bunlar olmadıktan sonra bu tür farklı düşüncelerin olması gayet normaldir. Belki de çeşitlilik oluyor, güzellik oluyor. Kendi iç dinamizmimizi daha çok ayakta tutuyor, bir rehavetin önüne geçiyor. Rakiplik anlayışı ile herkes daha dikkatli davranıyor. Sedat Kızılcıklı-Alinur Aktaş dönemi ile Hüseyin Şahin-Alinur Aktaş dönemini kıyasladığınızda, kendi içimizdeki bu farklılıkların dışında olayın hizmet noktasında eksik yanı yoktur. Siyaseti sonuç odaklı yapıyorsak, sonucunda bir zarar yoksa bu tür çekişmelerin olması siyasetin doğasındadır.

 

İlçe başkanlığı döneminizde sizi en çok üzen ve sevindiren hadise nedir?

"SEÇİM SONUÇLARI ETKENDİR"

 “2009 seçimlerinde 4 beldede seçimi kaybetmemiz hayal kırıklığımdı. Her seçimde oy oranlarının artması da beni mutlu ediyor. Ben iyi bir şeyi hemen unuturum, yeni bir şeyin peşinde koşmaya başlarım. Kötülüğü de hemen unuturum.

 

İnegöl aynı zamanda bir tarım kenti. AK Parti`nin yerel anlamda tarıma bakışı nasıl?

"TARIMDA MOBİLYA KADAR ÖNEMLİ"

İnegöl mobilyasında sektöre yönelik her gün yeni çalışmaların yapıldığı hatırlatılarak ‘AK Parti bunun neresinde?’ sorusunun sorulması üzerine konuşan Temelli, “Bazı sektör temsilcileri tarafından mobilyaya karşı pozitif ayrımcılık yapıldığı diğerlerinin üvey evlat muamelesi gördüğü anlayışı ortaya çıksa da, mobilya hem benim mesleğim olma hasebi ile ilgi alanımız. Bugüne kadar İMOS ile başlayan MODEF ile devam eden sosyal hayatımda hep mobilyayı ön plana çıkardım. Siyasete başladıktan sonra MODEF’te aktif yöneticiliği bıraktım. Bugün mobilyanın buraya gelmesi çok önemli bir gelişme, ama bundan ileriye gitmesi çok daha önemli. O nedenle bu tür çalışmaları önemsiyoruz, ama bu diğer sektörleri önemsemiyoruz demek değil. Mesela mobilyayı artık İMOS gibi kurumsal anlamda bu ekiplere teslim ettikten sonra, rotamızı en az mobilya kadar önemli olacak tarım ve hayvancılığa çevirdik. Şuanda mobilyadan daha çok çalışma mesaimizi çiftçilik ve hayvancılık konusundaki işler kapsıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de yeni döneme kendisinin daha önce ilgi alanına girmeyen bir konu ile girmiş oldu. Yani biz hep İnegöl olarak Büyükşehir’den bir şeyler almaya başlarken, Büyükşehir bu anlamda 10 ilçe ile birlikte köy hayatıyla tanıştı. Burada biz önderlik yapmaya uğraşıyoruz. Başta Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz eski Deydinler Köy Muhtarımız Sebahattin Külcü olmak üzere, onu da Tarım Komisyonuna vererek bu çalışmayı başlattık.

 

 Peki gündemde tarımla ilgili yeni projeler var mı?

"BİLİYORUZ Kİ, ÇİFTÇİ KAZANIRSA ÇARŞIDA KAZANACAK..."

Geçen hafta kapanan tarım fuarının belediyemize değerlendirmesi de yapıldı. Şuanda İnegöl’de tarım ve hayvancılık ile ilgili belediyemiz uhdesinde bir müdürlük kurarak bu projelerimizi tek bir havuzda toplayıp önümüzdeki dönemde İnegöl çiftçisinin kalite ve rekolte anlamında daha da yukarıya çıkması için bunların pazarlarını yurtdışı Pazar ağırlıklı yapabilmesi için özellikle Büyükşehir bünyesinde kurulan Tarım A.Ş.’yi İnegöl’ü çalışma alanı pilot bölgesi yapma planlarımız var. Bu konuda son noktalara geldik. Bunlar için ilk önce altyapı önemli. Sulanamayan 1 metrekare arazini kalmaması lazım. Ürün çeşitliliğine göre hangi toprağın ne ürüne daha yatkın olduğunun belirlenmesi ve bunun akabinde çiftçimizin ürününü en iyi paraya satması önemli. Bu 3 ayak üzerine kurulu olan programımızı aynen MODEF ile başlayan mobilyacının tanıtım ayağı gibi çiftçilikle çalışıyoruz. Bu da bizim en büyük hayallerimizden bir tanesi. Biz inanıyoruz ki, çiftçimizin cebine girecek olan paranın artması ile İnegöl ekonomisinde çarşı hayatına dahi yansıyacak çok önemli bir gelişme olacak. O nedenle sadece mobilya değil, tüm alanlarda bu çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

 

İnegöl sınırlarındaki barajların son durumu nedir, ne zaman hizmet vermeye başlayacak?

"SULANMAMIŞ 1 METREKARE YER KALMAYACAK"

Babasultan Barajı İnegöl çiftçimizi birinci dereceden ilgilendiren bir baraj. 31 Mart günü Bursa DSİ Müdürlüğümüze muhtarlarımız ile beraber Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Beyin de katıldığı toplantı ile kanaletleri yapacak olan firmaya yer teslimi yapıldı, protokol imzalandı ve çalışmalara başlandı. Babasultan’ın yanında ilk köyümüz Akıncılar. Akıncılar’dan başlamak üzere Çitli’ye kadar bütün bu alanı sulayacak, toprağı su ile buluşturacak olan kanalet sistemimizin çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki sulama sezonunda Akıncılar ve civarından Edebey’e kadar olan bu bölgede 3 sene sürecek olan çalışma kısım kısım bitirilerek bitene su verilecek. 3 sene sonunda İnegöl’de sulanmamış 1 metrekare yerimiz kalmayacak. 5-6 ay geçti, 2 buçuk senelik bir sürede bu hedef de bitmiş olacak. Bu bizim için önemli bir gelişme. Sınırları her ne kadar Kestel ilçesinde olsa da suyunu biz kullanıyoruz aynı şekilde sınırları bizim içimizde olan Boğazköy Barajını biz hiç kullanmayarak direk Yenişehir’e vereceğiz.

 

Boğazköy barajının suyu bir türlü temizlenemiyor, bu sorun nasıl aşılacak?

"KİRLİLİĞİN NEDENİ BELDE BELEDİYE BAŞKANLARI"

Yenişehir Barajı ile ilgili şuan suyun temizlenememesinden kaynaklanan problem var. Onun da kanalet ihaleleri yapıldı. 2016 Ağustos ayında o da bitecek. Bittiği zaman Yenişehir ovası sulanmış olacak. Bugüne kadar yapılması istenen bu suyun sulanabilir seviyesine getirilmesi, zararlı maddelerden arındırılmasıdır. Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde yine Bursa’da bir toplantı yapıldı ve gerekli önlemler alınıyor. Ancak sadece bu yasa bile Büyükşehir yasasının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyan bir sebep. Bugün o suyun kirlenmesine sebep olan İnegöl OSB değil, Yenice sanayi bölgesinde zehirli atık çıkaran fabrikaların buraya saldığı maddelerdir. Niye? Çünkü kontrolsüz. Niye? Çünkü arıtması yok. Şu an bizim OSB’ye geliyor artık bunlar. Bu arıtmayı da yetersiz hale getiren bir şey. Bunun sebebi de güçsüz olan bir Belde Belediyesi’nin Belediyeye gelir getirmek amacı ile vermiş olduğu ruhsatlardır. Ne karşılığı? Belediye’ye yapılan bir araç bağışı veya çok küçük miktarlardaki bağışlar karşılığında verilen ruhsatlardır. O ruhsat ne yaptı? O zehirli fabrikanın çalışmasına sebep oldu. O zehir atıkları Kalburt deresine gitti, oradan Boğazköy Barajı’na ve bugün milyonluk arıtma tesisini off duruma düşürüp, trilyonlar harcanan barajı da kullanılmaz hale getiriyor. Bugün o sanayi bölgesine sırf dar gelirli bir belediyeye gelir amacı olsun diye verilen ruhsatlarla, ıslah OSB diyerek ıslah etmeye çalışıyoruz. Eğer siz bunu OSB diye baştan yapmaz, planlamazsanız ıslah edersiniz. Islah edilen nedir? Bozuk olan ıslah edilir, yamuk olan ıslah edilir. Siz önce ovayı bozuyorsunuz şimdi birilerinin ıslah etmesini bekliyorsunuz. Şuan yapılan bu. Oradaki fabrikaları kaldırıp oraları tekrar bahçe yapmak imkânsız. Bu nedenle Büyükşehir yasasının en büyük faydalarından bir tanesi de, güçsüz belde belediyelerinin ortadan kalkmasına sebep olmasıdır” dedi.

 

Gelelim bonzai`ye, ne olacak İnegöl gençliğinin hali?

"CEZALAR ARTIK CAYDIRICI"

 “Bu konu Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç Beyin de gündemindeydi. Özellikle Yenişehir’deki açılışta ‘1 kişi dahi olsa bu illetten kurtarılmalıdır’ dedi. Zaman zaman bunun daha az sayıda olduğunu söyleyerek vatandaşımızı panik havasından kurtarmaya çalışsak da biz aslında bunun 1 kişi dahi olsa çok önemli olduğunu biliyoruz. Bunun reklamını yapacak boyuta gelmemesi için bazı şeyleri dengede tutmamız lazım. Bugün polis teşkilatımızın bu konuda kurmuş olduğu bir birim var. Bu birim özellikle yapılan bu çalışmaları koordine etmek, tek çatı altında tutmak, iyilik yapayım derken, farkında olmadan bunun reklamını yapan bir çalışmaya imza atmamak adına çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bir kardeşimizin olaya dikkat çekmek için ‘Hafta sonu 2 günde hastaneye 11-12 bonzai vakası geldi’ gibi bir haber yaptırarak, farkında olmadan yanlış yaptığına şahit olduk. Kendisi ile konuştuğumuzda buna dikkat çekmek istiyor. Peki, kim geldi diyoruz? 2 tane diyor. Bir tanesi bonzai, diğer, alkol üzerine farklı bir uyuşturucu alan bir vatandaşımız. Bunu böyle göstermemek lazım, ama hiç yok farz etmek de çok yanlış. Bu nedenle en son TBMM’de geçen bir yasa ile bunun alımı, satımı ve kullanımı da büyük suç olarak telakki edilmesi ve cezalandırması geldi. Yaklaşık 3 ay oldu İnegöl’de 46-47 tane bulunduran, alan satan vatandaşımız hala cezaevinde. Eski kanunlarımıza göre olsaydı bunlar girip ifade veriyor çıkıyordu. Bunların cezaları da arttırıldı. Bu da önemli bir gelişme.

 

 

Uyuşturucu ile mücadele sizce yeterlimi, şuan için yeterli gözükmüyor?

"ANNE VE BABALARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

 Yetkililerden aldığımız son bilgilere göre, şuanda İnegöl’de temin noktasında bulunmadığı, Bursa veya başka illerden getirmek zorunda kaldıklarını öğrendik. Ulaşımını ne kadar zorlaştırırsak, o kadar başarılı olacaktır. Şuanda emniyetimiz bu konuda üstün gayretle çalışıyor, ama İnegöl’de kontrol altında olan belli bir sayıda bonzai kullanan kardeşimiz var. Bunların bu illetten kurtulması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Okullar açıldı. Okullarda özellikle bunun olmaması için Milli Eğitim Müdürlüğümüz nezdinde de yine okullarımızda önlemler alınıyor. Her türlü boyutunda bu değerlendiriliyor. Özellikle geçenlerde sivil toplum kuruluşlarımızın bu konudaki hassasiyeti için bir toplantı tertip edildi. O gün şehir dışında olduğum için katılamadım ama arkadaşlardan bilgi aldım. Bütün bunlar önemli gelişme yalnız her şey ailede bitiyor. Muhakkak bugün emniyetten, devletten birçok şey bekliyoruz ama anne-babaya da iş düşüyor. En ufak bir şüphesi olduğunda onun hem ruhsal tedavisini hem de bedeni tedavisini yaptırmak zorunda. Biz de tedaviye destek veriyoruz. Yeter ki anne-baba çocuğunun o illetin esiri olduğunu bilsin ama maalesef bunu bilemeyecek kadar çocuğundan uzak, takip etmeyen insanlar var. Onların biraz daha gayret etmesi lazım"

 

Hali hazırda biten yada bitmeye yakın projeler neler, ne zaman hizmete girecek?

"HASTNE VE KAMPÜSÜ BAŞBAKANIMIZ AÇACAK"

 “Kısmet olursa 7-8 Kasım tarihlerinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey Bursa’da olacak. O geldiğinde hastanemizin açılışını yapacağız. Eğer uygun olursa Eğitim Kampüsümüzün de açılışını yaptırmayı düşünüyoruz. Şuanda bunlar planlama aşamasında. HEM bitti, önümüzdeki ay itibari ile çalışmalar başlıyor. Diş hastanemiz şuanda bir duraklamaya girdi ve yeni yıl ile birlikte o da başlayacak. Bu ara inşaat noktasında şanssızlıklarımız oldu. Hem halk eğitim merkezinde hem diş hastanesinde hem de devlet hastanemizde müteahhitlerden kaynaklanan sıkıntılarımız oldu, ama ne kadar da olsa eski hükümet döneminde olduğu gibi bir yatırım 15-20 sene sürmüyor. 6’şar aylık 1’er yıllık gecikme ile de olsa bunlar açılacak."

 

İnegöl mobilyacısının merakla beklediği yeni fuarla ilgili son durum nedir?

HEDEFTE 150 BİN M2`LİK FUAR ALANI VAR

 "Benim bir projem vardı, geçen Alinur başkana ve Recep başkana da söyledim. İnegöl mobilyacıları olarak yeni bir fuar alanı istiyoruz çünkü ben onun her metrekaresini biliyorum, ilk yapıldığında 6 bin 600 metrekare olarak rahmetli Hikmet başkan döneminde yapılan fuar alanımız daha sonra ilaveler ile 24 bin 700 metrekareye çıkarıldı. Bugün yine off duruma geldik. Çadır ile idare ediyoruz. İnegöl’ün marka olan mobilyasının layığı ile temsil edilebilmesi için modern ve devasa bir fuar alanına ihtiyacımız var. Otoparkı ile sosyal donatı alanları ile bunun desteklenmesi gerekiyor. Onunla ilgili şöyle bir düşüncem var. Benim düşündüğüm 150 bin metrekarelik fuar alanı. İnegöl’de yılda bir sefer kullanılan böyle bir yapıyı finansman olarak yapmak çok güç bir şey, yer olarak çok büyük bir yer işgal edecek ve senede bir sefer mobilya fuarında kullanıldıktan sonra başka bir fuara da ev sahipliği yapamıyoruz. Bunu biz Bursa merkezli düşünürsek, hem Bursa’nın Büyükşehir olarak İnegöl ile Yenişehir’in entegrasyonunu çabuklaştırmak adına hem de sadece İnegöl mobilyasının değil bir BUTTİM’de yapılan tarım fuarında orası da bizim fuarımız gibi almıyor, dışarıda araba park etmeye yer bulunamıyor. Neresi olur diye baktığımızda tam Bursa-İnegöl-Yenişehir’in kesişim noktası var, Turanköy’ün orası. Turanköy’ün o düzlüğünde bugün hızlı trenin güzergâhı olacak. Havaalanından inip de Bursa’ya otele gidecek olan vatandaşın güzergâhında olacak, yeni açılacak olan otobanın da birleşim noktası olacak. Yani kesişim noktasında devasa bir bina. Orası benim şuanda Bursa ölçekli düşündüğüm bir fuar alanı. Biz senede bir mobilya fuarımızı yaparız, tarım fuarı orada yapılır, tekstik fuarı olabilir, otomotiv fuarı olabilir daha birçok fuar olabilir. Havaalanı, hızlı tren, otobanın kesiştiği bir nokta olması dolayısı ile uçaktan inen bir vatandaşın fuarı gezdikten sonra Bursa’daki bir otele gitmesi mümkün veya İnegöl’deki mobilya alışverişi yaptığı bir firmaya gelmesi mümkün. Burası bence çok devasa bir proje olacak aynı zamanda  birçok amaca da hizmet edecek. Bence Bursa’nın doğusu ile Bursa’nın entegrasyonunu çok güçlendirecek bir proje. Recep başkanın da olumlu baktığı bir proje. Olursa fuar ihtiyacımız ortadan kalkmış olacak."

Haberyorum aracılığı ile bir müjdeniz var mı?

HELİ TAKSİ İNEGÖL`E GELİYOR

Bizim eski vahşi depolamanın olduğu şuan ki Botanik Park’ın olduğu yere BURFAŞ bir sosyal tesis yapacak. Onlar şuanda BURULAŞ olarak deniz uçağı ve helitaksinin olup olmayacağının fizibilitesini yapıyorlar. Akabinde DSİ’den gerekli izinleri alacaklar. Bunlar tamamlandıktan sonra Gemlik’e kadar gidip oradan uçağa binerek Haliç’e gitmek yerine Boğazköy Barajı’ndan deniz uçağı ile 20’şer kişilik uçakla gidebilme imkânımız olacak. Yine aynı şekilde Bursa’dan kalkıp İstanbul’un 3 noktasında 25 dakikada yolcu götüren helitaksinin de yine aynı tesisten taksi hizmeti verebilecek durumda, altyapı çalışmaları yapılıyor. İnşallah önümüzdeki sene olacak. O da bizim için önemli. Özellikle sanayicimizin, işadamımızın günübirlik veya saatlik seyahatlerde çok etkili olacağını düşünüyorum”

 

Son olarak içinde bulunduğumuz Hasbahçe tesisleri ile ilgili fikriniz nedir, nasıl buldunuz?

HASBAHÇE İNEGÖL`ÜN GÖZDE MEKANI OLMUŞ

"Yenice Beldesi, yeni haliyle Yeniceköy Mahallesindeki bu nezih ortam, bana göre İnegöl için büyük bir kazanım. Ancak İnegöllülerin buraya daha çok sahip çıkması lazım. Tesisin sahibi olan Erhan kardeşimizi tebrik ediyorum. Ciddi bir çalışma yapmış, ama biraz daha yatırım ve duyuru ile İnegöl halkının burayı duyması, keşfetmesi lazım. Ben eminim ki, birçok kişi bu güzelliği bilmiyor. İlk fırsatta en azından bir çay kahve içmeye Yeniceköy Mahallesi’ndeki Hasbahçe tesislerine gelmelerini tavsiye ediyorum."dedi.



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01