SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI BAŞLIYOR

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI BAŞLIYOR

Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği ?Efendimizin İzinde? Siyer-i Nebi yarışmasını bu yıl ortaokulların katılımı ile genişletti. Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 4 Aralık olarak belirlendi.

Geçtiğimiz yıl liseler arasında yoğun bir katılımla düzenlenen siyer-i nebi yarışması başvuruları başladı. 4 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek başvurular için AGD ilçe temsilciliklerini ya da www.efendimizinizinde.com sitesini ziyaret etmek yeterli.

Anadolu Gençlik Derneği tarafından gençlere Peygamber sevgisi aşılamak ve O´nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma, tüm Türkiye´de olduğu gibi, İnegöl´de tüm lise ve ortaokullarına dönük olarak yapılacak. Altın ödüllerinin yanı sıra il özel ödüllerinin verileceği, Peygamberimizi anlatan kitaptan hazırlanacak sorularla çoktan seçmeli sınav yapılacak.

GENÇLER, YETİŞTİRİLMEYİ BEKLEYEN ÇİÇEKLER GİBİDİR

Yarışma hakkında bilgiler veren Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Ortaokullar Komisyon Başkanı Mücahit Şahin, tüm ortaokul öğrencilerini ve liseli gençleri bu yarışmaya davet etti. Şahin; ?Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçek gibidir. Bizim için hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir. Fidanlar erken yaşlarda nasıl eğilirler ve şekil alırlarsa gençlerimiz de ortaokul ve lise çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri yaşamlarına aksettirirler. Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu durum ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir. Anadolu Gençlik Derneğimizin bu Türkiye geneli Siyer-i Nebi yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa hayatın bitmeyen hengâmesinde öğrencilerimize ulaşmakta önemli bir adımdır? dedi.

6´NCISI DÜZENLECEK

Beş yıldır geleneksel olarak düzenledikleri ve 6´ncısına hazırlandıkları yarışmanın her dönemine büyük bir heyecanla hazırlandıklarını ifade eden Şahin büyük aşk ve şevkle çalıştıklarını söyledi. Şahin; ?Amacımız; Anadolu Gençlik Derneği Liseler Komisyonu ve İmam Hatipler Komisyonu bünyesinde Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek, ortaokul ve lise öğrencilerinin aidiyet duygularını pekiştirmek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed´in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmektir. İyiyi ve güzeli kendine şiar edinmiş teşkilatımızın güzeli yaygınlaştırmasında Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek mesajımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı hedefliyoruz. Sevgili Peygamber´imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vesaire düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler ve benzeri gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.S) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz? şeklinde konuştu.

Siyer-i Nebi yarışmasının başvuruları www.efendimizinizinde.com sitesinden alınmaya başlanırken yapılacak. Sınavın soruları ortaokul ve lise ayrı olmak üzere Peygamberimiz (sav) anlatan kitaplardan hazırlanacağı belirtildi. Başvurular 4 Aralık 2016´ya kadar devam edecek. Sınav 17 Aralık 2016 Cumartesi günü yapılacak. Katılmak isteyen ortaokul ve lise öğrencileri AGD temsilciliklerinden ve öğrencisi olduğu lisenin AGD okul temsilcisi öğrencilerinden kitabı temin edebilecekler. Sonuçlar 31 Aralık 2016 tarihinde açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke´nin Fethi programlarında verilecek.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51