www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sizde bir tüketim bağımlısı olabilirsiniz

Sizde bir tüketim bağımlısı olabilirsiniz

Türkiye´nin tüketim bağımlılığı İnegöl´de görev yapan Öğretim görevlisi tarafından araştırıldı. Çarpıcı sonuçların yer aldığı araştırma İnegöl TRT Muhabiri Yakup Diricanlı tarafından TRT haber´e taşındı.

Türkiye´nin tüketim bağımlılığı İnegöl´de görev yapan öğretim görevlisi tarafından araştırıldı. Çarpıcı sonuçların yer aldığı araştırma TRT haber´de yayınlandı. Geçtiğimiz günlerde Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Cihan Doğan tarafından; Tüketim alışkanlıkları araştırması yapıldı ve ortaya çok çarpıcı sonuçlar çıktı. Her 100 kişiden 55´i düzenli olarak alışveriş merkezine gidiyor. Alışveriş yapan her 3 kişiden 1´i ise gereksiz harcama yaptığı için sonradan pişman oluyor.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Cihan Doğan; ?Düzenli olarak kredi kartından alış veriş yapıyorsanız veya haftada en az 2 gün, 3 gün alış veriş merkezine gidip ziyaret ediyorsanız veya ihtiyacınız olmayan bir ürünü satın alıyorsanız ve satın aldığınız bu ürünü de kullanmıyorsanız, bilin ki sizler birer tüketim bağımlısısınız? ifadelerini kullandı.

Alış veriş bağımlılığında sosyal medya ve televizyonun payı ne?

Alış veriş bağımlılığında sosyal medya ve televizyonun payı ne? Sorusuna ise İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Cihan Doğan; ?Başka insanların hayatlarını görme ve başka insanlar tarafından kullanılan ürünleri yine başka insanların nazarında belli bir konum elde etme gayreti bütün hepsi bunlar psikolojik bir nedendir. Bütün bu gayretin sonucunda ise tüketime olan eğilimi de önemli ölçüde artmaktadır.? Cevabını verdi.  

Ayrıca yapılan araştırmada çalışan kadınların tüketim tercihlerinde; kıyafet ve kozmetik ürünleri aldıkları ortaya çıkıyor. Çalışmayan kadınlarda ise önceliğin ev dekorasyonu olduğu ortaya çıktı.

Yaptığı haberler ile sürekli dikkatleri üzerine çekmeyi başaran TRT İnegöl muhabiri Yakup Diricanlı´nın bu haberi ise Ülke gündeminde yerini alarak tüketim konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

 



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36