SİZE ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR

SİZE ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR

U-17 Türkiye Şampiyonasında İnegölspor fırtınası esiyor. Türkiye genelinde 4 takım arasına giren Bordo-Beyazlı gençler, gözünü Türkiye şampiyonluğuna dikti.

İnegölspor’un U-17 grubunda mücadele eden gençleri, A takımın play off hüsranını unutturuyor. Türkiye’de son 4’e kalma başarısı gösteren Bordo Beyazlı gençler, finale emin adımlarla yürüyor.

 

RAKİP TANIMADILAR

18 Ağustos’ta İnegöl’de başlayan U-17 müsabakalarında İnegöl Grubunda 14 maçta 80 gol atıp, 1 gol yiyerek 42 puanla grubu birinci tamamlayan Bordo-Beyazlı gençler, bu başarılarıyla Bursa finallerine vize aldı. Ocak ayında gerçekleştirilen Bursa finallerinde de B Grubunda oynadığı 7 maçta 21 gol atıp kalesinde sadece 4 gol gören İnegölspor U-17 takımı, Bursa’da 16 takım arasında en çok gol atıp, en az gol yiyen ve en fazla puan toplayan takım olarak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. 3-6 Nisan tarihleri arasında İzmit’te oynanan ilk tur maçlarında oynadığı 3 maçta 14 gol atıp, 2 gol yiyerek grup şampiyonu olarak ikinci tura yükselen Suat Güneş’in öğrencileri, ikinci turda Denizli grubunda 17-20 Nisan tarihleri arasında oynanan müsabakalarda, ilk maçta Antalya DSİ takımını 4-0, ikinci maçta Muğla Turgutreis Belediyeyi 4-0’lık skorlarla geçerek finale çıkan ilk takım oldu. Finale kalan bir diğer takım olan Bursa Zaferspor’la finalde karşılaşan İnegölspor, müsabakayı 1-0 kazanarak Türkiye’de son dört takım arasına girmeyi başardı.

AMACIMIZ TÜRK FUTBOLUNA YENİ YILDIZLAR YETİŞTİRMEK

4’lü grupta Diyarbakır DSİ, İstanbul Selimiyespor ve Samsun İlk Adım ekipleriyle karşılaşacak olan İnegölspor U-17 takımının Grup Antrenörü Suat Güneş, amaçlarının İnegölspor’a ve Türk futboluna yeni yıldızlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu başarılarının da kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Güneş, “Başta yönetim kurulumuz olmak üzere Belediye Başkanımız ve Onursal Başkanımız sayın Alinur Aktaş ile Kulüp Başkanımız İlhan Korkmaz, her zaman yanımızda olan Yönetici Altyapı Sorumlumuz Eşref Güç ve Altyapı sorumlusu İsmail Turan, altyapı hocalarımız Vahap Şenol, Caner Taban, Murat Ayar, M.Eser Durak, Selahattin Esen, Eyüp Efe ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

BU MAÇLAR AVANTAJ

Antrenör Suat Güneş , U17’de iyi bir takımları olduğunu da vurgulayarak şöyle konuştu: “Büyük emek verdik, yatırım yaptığımız bir takım. Onlarda bunun karşılığını vererek Türkiye genelinde son 4 takım arasına kalmayı başardılar. Bizim esas amacımız oyuncularımızı Türk futboluna kazandırmaktır. Yoksa bu turnuvalar gelip geçici. Ama bunları oynamadan da bu deneyimi yakalayamıyorlar. Yıllardır İnegölspor U17 olarak şampiyonalara katılıyoruz. Her gittiğimiz yerde profesyonel takımların ekipleri ile karşılaşıyoruz. Büyük takımlar artık iyice kollarını kanatlarını gerdiler. Bu tür maçlar bir avantaj” dedi.

125 GOL ATIP 7 GOL YEDİLER

Öte yandan, İnegölspor U-17 takımı oynadığı 27 maçta 125 kez rakip ağlarını havalandırırken, kalesinde sadece 7 gol görerek bu anlamda da dikkatleri üzerine çekti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68