www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şoför esnafına müjde

Şoför esnafına müjde

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, aracını değiştirmek isteyen toplu taşıma, servis, kamyon, TIR vb. esnafları için yapılan görüşmeler neticesinde Esnaf Kefalet modeli ile avantajlı kredi imkânı oluşturduklarını açıkladı.

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Hükümetin çıkardığı Esnaf Kefalet kanunu sonrası TESKOMB ile yaptığı görüşmeler neticesinde şoför esnaflarına Esnaf Kefalet modelinde uygun kredi imkânı oluşturduklarını ve esnafların bundan büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

70 BİN TL KÂR SAĞLATACAK

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, ?Kısa süre önce Hükümet tarafından bir kanun çıkarıldı. 150 bin TL olan Esnaf Kefalet kredileri 200 bin TL´ye çıkarıldı. Bu, esnaflar için olumlu bir gelişme. Ama tabi bunun yanında bir de ticari araç alacak üyelerimiz için 500 bin TL´ye kadar aynı Esnaf Kefalet modelinde bir kredi çıkarıldı. Bu konuyla alakalı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve ilgili bakanlara, Kadir Akgül Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz de bu bağlamda pastadan nasıl yararlanabilirizle alakalı bir çalışma yaptık. TESKOMB Genel Başkan Vekilimiz ile bir görüşme yaptım. Esnaflarla alakalı ne varsa hemen hazırım dedi. 500 bin TL´ye kadar araç alana kredi imkânı sağlandığını söyledim. Kendisi bu konuyla alakalı elinden geleni fazlasıyla yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Kendisi İnegöl´ü çok iyi biliyor. 108 otobüsümüz değişecek, burada 513 üyelik kooperatifimiz var, servis araçlarımızı her geçen gün yeniliyoruz dedim. Normal şartlarda baktığımızda şuanda 275 bin TL´ye alınacak şehir içi otobüslerin X bankadan kredi kullanıldığında 5 yıl sonra geri ödemesi 390 bin TL ama Esnaf Kefalet modelinde, esnafın kooperatifinden alınan bu krediyle aşağı yukarı 310 bin TL civarında tutuyor. Bu da 70 bin TL gibi ciddi bir rakamı kurtarıyor. Esnaf Kefalet modelinde 3 ayda bir ödeme yapacaksınız, bankada aylık ödeme yapacaksınız. Şuanda 275 bin TL çekildiğinde otobüslerin geri ödemesi aylık 6 bin 500 TL civarında. Bunu ödemek tabi ki zor. Onun için başkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Peyderpey aylara bölerek bu kredileri çıkarttıracağını söyledi. Biz de dün itibariyle düğmeye bastık, şuanda buradaki ilgili arkadaşlarla da görüşmeler yapacağız. Esnafımızın bundan faydalanmasını bekliyorum. Servis aracı değiştirecek S plakacılar için, kamyon ve tır değiştirecek kooperatif üyelerimiz için, köy kooperatif üyelerimiz için ciddi bir olanak, fırsat. Bundan faydalanmalarını istiyorum. Bu şirketlere verilmiyor, bireysel esnaf tabir edilen üyelere veriliyor. Bazı arkadaşların şirketle bundan faydalanmak için odamıza üye olmaları gerekiyor. Bize üyeyle beraber Esnaf Kefalete müracaat ettiklerinde oranın da üyesi oluyorlar. İnşallah hayırlı olur. Esnaf Kefaletin yıllık kredi oranı yüzde 5. Bankaların yüzde 14´ü buluyor, o da ciddi bir rakam. Küçük esnaflar için 6-7 oranlık fark ciddi bir rakam. Önümüzdeki günlerde bu konuyla alakalı çalışmayı bitirip detayları konuşuruz. Şuan bu müjdeyi veriyoruz. Büyüklerimize teşekkür ederiz. Piyasalara ve esnaflara büyük bir rahatlama getirecek. İnegöl üreten bir şehir, her geçen gün üzerine değer katıyor? ifadelerini kullandı.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19