www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SOKAK KÖPEĞİNE KURŞUN YAĞDIRDILAR

SOKAK KÖPEĞİNE KURŞUN YAĞDIRDILAR

Metal Sanayide esnafın beslediği sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce vuruldu. Vücudundan 10'dan fazla saçma mermisi çıkan yaralı köpek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Organize Sanayi Bölgesi metal sanayide esnaf tarafından beslenen bir sokak köpeği, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce vahşice öldürüldü. Silahla vurulan köpek, İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan köpek daha sonra Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine sevk edildi, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

YARALANIP FELÇ OLDU

Yaşanan bu vahşetin ardından İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Av. Nilay Parlar bir açıklama yaptı. 20 Ocak 2014 günü saat 16.00 sıralarında OSB Metal Sanayinde esnaf tarafından sevilen ve beslenen bir sokak köpeğinin henüz kim olduğu tespit edilemeyen kişi tarafından acımasızca ateşli silahla vurulduğunu belirten Parlar, “Köpeğin ilk müdahalesi yönetim kurulu üyemiz veteriner hekim Osman Çağlar Ortanca tarafından yapılmış, yaraları temizlenmiştir. Ancak bedenine aldığı saçmalar nedeniyle, köpek arka ayaklarını kullanamamakta, kısmi felç geçirmektedir. İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezine götürülen köpeğin sağlık durumu riskli olduğundan ve ayrıca merkezde gerekli cihazların bulunmamasından dolayı, 22.01.2014 günü sabah saatlerinde belediye ekipleri ve Belediye Veteriner İşleri Müdürü Sayın Mesut Karıman eşliğinde, köpeğin Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine sevki gerçekleştirilmiştir” dedi.

 

10’DAN FAZLA SAÇMA İSABET ETMİŞ

Nilay Parlar, Fakültede çekilen röntgenler neticesinde, köpeğin bedeninde 10’dan fazla saçma olduğu ve bu saçmaların köpeğin omuriliğini parçaladığı, köpeğin felç kalacağı neticesi ortaya çıktığını belirterek; “Tüm bu yaşananlar neticesinde köpek hayatını kaybetmiştir” dedi.

 

SAVCILIĞA BAŞVURACAKLAR

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği olarak, gelen bu ihbar nedeni ile sorumluların tespit edilip cezalandırılmaları için İnegöl Belediyesi, İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ve İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde başvurularını yapacaklarını ifade eden Parlar, “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu 14. Maddesinde düzenlenen hususlar doğrultusunda, sorumluların bulunarak bir an önce gerekli cezaları almasını sağlamak için dernek olarak elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu aşamada, amaçsızca ve acımasızca yara alan ve hayatını kaybeden köpeğin her türlü takibini yapan, öncelikle, köpeği bulan vatandaşlar olmak üzere, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne teşekkürlerimizi sunarız” açıklamalarında bulundu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00