www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SOKAKTA HAYVAN KALMAYACAK

SOKAKTA HAYVAN KALMAYACAK

İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği’ni ziyaret eden CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, seçilmeleri durumunda İnegöl’de sokakta hayvan kalmayacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ve meclis üyesi adayları ile birlikte İnegöl Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği’ni (İDOHA) ziyaret etti.

 

CHP heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Bu ziyaretlerinde hayvanlarla ilgili çalışmasını bizlerle paylaşmasını istiyoruz. Bunun yanında bir taahhütname hazırladık. Şevket Mollaer’in başkan seçilmesi durumunda kendisinden bize bazı sözler vermesini istiyoruz” dedi.

TAAHHÜTNAMEYE SADIK KALACAĞIZ

İDOHA tarafından hazırlanan taahhütnameyi imzalayan Şevket Mollaer ise, “Bizim bu konuda projelerimiz var. Bu güne kadar İnegöl Belediyesi hayvan haklarını korumayla ilgili bir takım çalışmalar yapmış. Bu dönem ben başkan seçilmem halinde sokakta hayvan bırakmayacağız. Sahipsiz hayvanlarımızı barınaklarda besleyip koruyacağız. Ayrıca hayvan bakmak isteyen hayvan sevgisi olan vatandaşlarımıza bu hayvanları vereceğiz. Tüm sokak hayvanlarımızın koruyucusu olacağız. Bende hayvanları çok seviyorum. Tüm hayvanlarımızı koruyacağız, taahhüdümüze de sonuna kadar sağdık kalacağız” diye konuştu.

İMZALATILAN TAAHHÜTNAME’DE NE YAZIYOR?

İDOHA tarafından hazırlanan ve Şevket Mollaer’e imzalatılan, aynı şekilde diğer partilerin de Belediye Başkan adaylarına sunulacağı ve imzalamaları isteneceği belirtilen taahhütname de ise şu ifadeler yer aldı:

“Şiddetin 12 yaşa indiği, cinayetlerin aile arasında yaygın hale geldiği günümüzde, hasta ve mutsuz bir toplum yapısının oluşmasının en büyük emarelerinden birisi de hayvanlara karşı hem vatandaştan hem belediyelerden gelen işkence, vahşet ve kötü muamelenin olduğunu görmekteyiz.

Özellikle belediyelerin çoğu, hayvanları beton hücrelerden oluşan bakım evlerine aç sefil durumda kapatmakta, onları yaşayamayacakları ıssız alanlara attırmakta, zehirleyerek öldürmektedirler. Dolayısıyla hayvan haklarının toplumda ve kurumlarda kabul görmesi, hayvanlara olan merhamet ve şefkatin gelişmesi, toplum yapısında da insani ve erdemli duyguların gelişmesini sağlayacaktır. Şiddete karşı sevgi galip geldiği zaman, toplum da daha mutlu ve insani değerleri gelişmiş olacaktır.

Önümüzdeki yerel seçimlerde, seçildiğiniz takdirde sizden aşağıdaki hususlarda söz vermenizi talep ediyoruz.

1-Canlı zincirinin en önemli parçası olan “Tüm Hayvanların Yaşam Haklarını” koruyacağınıza,

2-Sokaklardaki sahipsiz kedi ve köpekler için  “Kısırlaştır, aşıla, yaşat” politikası uygulayacağınıza, bunların sakat ve mağdur olanları için yaşamlarını sürekli olarak idame ettirecekleri “Bahçeli Doğal Yaşam Alanları” oluşturacağınıza,

3-Kediler ve köpekler için besleme odakları oluşturacağınıza, kuşlar için suluklar, yaban hayvanları için yalaklar yaptıracağınıza,

4-Sokakta yaralanan acil durumdaki hayvanlar için 24 saat tedavi ve bakım hizmeti vereceğinize,

5-Belediyenizde görevli veteriner hekim, toplama ekibi ve bakım evi görevlilerini hayvan hakları konusunda eğiteceğinize,

6-Tüm hizmetlerde gönüllülerle iletişimde olacağınıza,

7-Toplumdaki şiddet duygusunu yok etmek için, hayvan haklarında topluma yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları yapacağınıza söz vermenizi istiyoruz. Saygılarımızla.”



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00