"SOMALİ İNEGOL" YAZ 3072`YE GÖNDER 5 TL BAĞIŞTA BULUN

İnegöl İnsani Yardım Derneği(İNİYAD) açlık ve kuraklıkla savaşan Somali için tüm operatörlerin katılacağı SMS yardım kampanyası başlattı. İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, kampanya’ya katılmak isteyen vatandaşlardan tüm operatörlerden "Somali İne

Açlık, kıtlık, yoksulluk nedeniyle yaklaşık 5 milyon insanın ölümle karşı karşıya olduğu Somali`deki insani drama duyarsız kalmayan İnegöl İnsani Yardım Derneği(İNİYAD) Somali için tüm operatörlerin katılacağı SMS yardım kampanyası başlattı.

640 Bin Çocuk Yetersiz Beslenmeden Dolayı Ölümün Eşiğinde

Son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşayan Doğu Afrika’da 12 milyonu aşkın insanın açlık ve susuzlukla karşı karşıya olduğunu aktaran Zengin, “Sadece Güney Somali’de 5 yaşın altında 29 Bin çocuk geçtiğimiz üç ay içerisinde açlık nedeniyle hayatını kaybederken, BM’ye göre 640 bin çocuk da yetersiz beslenmeden dolayı ölümün eşiğinde. İHH İnsani Yardım Vakfı Temmuz ayının başından bu yana Kenya, Etiyopya ve Somali’de muhacir kamplarında ve göç yollarında hayatta kalma mücadelesi veren insanlara gıda, ilaç ve çadır yardımlarını sürdürüyor.” dedi.

Kenya Halkı İçin Ağustos Ayında 255.000 Dolar Tutarında Yeni Bir Yardım Dağıtımına Başlanacak

Başkan Zengin, açlık ve kuraklıkla savaşan Kenya halkı için İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapmış olduğu yardımlardan da bahsederek, “23 Temmuz’dan bu yana Kenya-Somali sınırında Dhadhaab bölgesinde Ifo, Dagahley ve Hagadari kamplarında üç ayrı seferde süt, kalorili bisküvi, mısır, pirinç, un, sıvı yağ ve buğdaydan oluşan gıda yardımı yapılmış, kamplara sığınanlara 20 ton ilaç ve tıbbi malzemenin yanı sıra 30.000 adet branda dağıtılmıştır. Bu yardımlardan toplam 55.000 kişi faydalanmıştır. Ayrıca İHH ve AID (Uluslararası Doktorlar Birliği) iş birliği ile 150 çocuğun sağlık taraması gerçekleştirilmiştir. Bölgede Ağustos ayında 255.000 dolar tutarında yeni bir yardım dağıtımına başlanacaktır.” Dedi.  

Somali’de 112.000 Kişiye İnsani Yardım Malzemesi Dağıtıldı

İHH’nın Somali’de yaşanan kuraklığın etkilerini azaltmak için yaptığı çalışmaların 2011 Mart ayı içerisinde başladığını aktaran Başkan Zengin, “Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Aşağı ve Orta Shabelle bölgelerinde Mart ayından bu yana 112.000 kişiye insani yardım malzemesi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 465.000 dolar tutarındaki dağıtımlarda afetzedelere pirinç, şeker, sıvı yağ, mısır, un, et, branda, su bidonu, mutfak gereçleri ve hayırseverlerin fitreleri ulaştırılmıştır.” şeklinde konuştu.  

Somali’de ayrıca sağlık taraması ve ilaç dağıtımlarının da başladığını kaydeden Başkan Zengin, “İstanbul’dan ayrılacak olan 2.800 tonluk gıda ve sağlık yardımı taşıyacak yük gemisinin Ağustos ayı içerisinde Mogadişu’ya ulaşması beklenmektedir. Etiyopya’nın Ciciga bölgesindeki Hartesheikh Mülteci Kampı’nda Ağustos ayında mısır, sıvı yağ ve hurmadan oluşan acil gıda dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Dağıtımdan 3.000 kişi faydalanmıştır.” diye konuştu.  



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07