SOMALİLİ KORSANLAR DEĞİL SOMALİLİ KAHRAMANLAR

SOMALİLİ KORSANLAR DEĞİL SOMALİLİ KAHRAMANLAR

Türkiye’deki gizli örgütleri deşifre eden ‘Dul Kadının Oğulları’ adlı kitabın yazarı Mustafa Yılmaz, Saadet Partisi İlçe Teşkilatı tarafından Cuma akşamı parti lokalinde düzenlenen ‘Gündem Türkiye’ konferansına katıldı. Burad

SP İlçe Başkanı Bahri Urgun, İlçe Müfettişi Naim Öztürk, İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Bayraktar, Saadet Partisi Bilecik İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı konferans öncesi Gençlik Kolları Tanıtma Başkanlığı tarafından sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından Mustafa Yılmaz’ın özgeçmişi hakkında bilgi verilirken, Türkiye çapında ses getiren, Masonik Teşkilatlanmanın simgelerini anlatan ‘Dul kadının oğulları’ isimli kitabın tanıtımı yapıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Bahri Urgun, yeniden dizayn edilen lokal ile alakalı bilgi verdi. Urgun “İlçe Teşkilatımızın çalışma temposuna uyum gösterebilmesi için lokalimizi tekrar dizayn etmeye başladık. İnşallah birkaç gün içerisinde tamamen bitmiş olacaktır. Bu konu ile ilgili özverili çalışmalar yürüten Lokal amirlerimize teşekkür ediyorum” dedi. Urgun Mustafa Yılmaz’ın yoğun bir programı olduğunu, bu yoğunluk arasında İnegöl Teşkilatının ricasını kırmayarak geldiğini belirterek, “Kendilerine teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bugün inşallah Mustafa Yılmaz beyin kıymetli görüşlerini alacağız, kendisinden istifade edeceğiz.” dedi.

 

Sunumuna yoğun katılımdan ötürü teşkilat mensuplarına teşekkür ederek başlayan Mustafa Yılmaz, “Aslında bu benim için bir sürpriz oldu. Hakikaten bu kadar ilgi ve alaka beni fevkalade memnun etti. Onun için başta ilçe başkanımız olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına ve özellikle organizasyon sahibi olan Tanıtma Başkanımız sayın Naci Bayav beye teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Libya’daki muhalif harekete de değinen Yılmaz “Kaddafi’yi devirdiler, öldürdüler. Evet, Kaddafi zalimdi, deliydi. Ama şunu göz ardı etmemek gerekir ki, Libya gibi kabile ve aşiretlerden oluşan bir ülkeyi ancak bir deli yönetebilir. Ayrıca eğer Kaddafi zulmediyorsa onun cezasını Sarkozy vermemeliydi. Batı vermemeliydi. Libya bizim ailemizin üyesi. Libya bizim diyarımız. Osmanlı’nın asırlarca hüküm sürdüğü, hizmet ettiği topraklar. Eğer ailemizin bir bireyinde sorun varsa onun cezasını yine biz vermeliydik, batıya bırakmamalıydık. Şimdi geçici konsey kuruldu. Alınan ilk karar nedir peki? Bingazi’de Merkez Bankasını kurmak. Ne için? Sömürmek için tabi” şeklinde konuştu.

 

Somali’de yaşanan iç savaşa da değinen Yılmaz geçtiğimiz aylarda oraya gözlemlerde bulunmak üzere gittiğini belirterek yaşadıklarını aktardı. Yılmaz şöyle konuştu: “Somali’de, Kenya’da yaşananların, açlık ve kıtlığın sebebi tabiat veya doğal şartlar değildir. İngiltere başta olmak üzere batının sömürüsünde olan bu ülkelerde mesele aslında demokrasi falan da değildir. Eğer mesele demokrasi ise şu anda İngiltere bir krallıktır. İsmi de zaten Birleşik Krallık olarak geçer. Eğer mesele sivil bir anayasa ise İngiltere’de bir anayasa yoktur. Somalili korsan dedikleriniz aslında o nükleer atık boşaltan gemileri püskürtmek için canlarını ortaya koyan kahramanlardır. Kimse bunu bilmez. Çünkü batı öyle bilinmesini istemiyor.” ifadelerini kullandı.

 

AKP ile Saadet Partisi arasındaki farkı ortaya koymak için bazı hususları belirten Yılmaz şöyle konuştu: “Bizim en önemli farkımız şudur. Biz mevcut düzende değişiklik yapacağız demiyoruz. Biz şu anki düzeni toptan reddediyoruz. Yeni bir düzen inşa edeceğiz. Yeni bir ekonomi sistemi, yeni bir dünya düzeni. Rahmetli Hocamıza vefatından iki gün önce orta doğudaki yaşanan gelişmeleri sormuştuk. Bize Siyonizm gömlek değiştiriyor demişti. AKP şimdi küresel hakimiyetin bölgesel taşeronu durumuna gelmiştir. Ortada bir film var. Bir Hollywood filmi. Herkese bir rol biçmişler. Zamanında Demirel 3 dakika oynamış, Ecevit 5 dakika oynamış, Özal 10 dakika oynamış. Şimdi Tayyip Bey’i 30 dakika oynatıyorlar. Ama film aynı, senaryo aynı. Saadet Partisi olarak biz diyoruz ki bu filmi biz çekeceğiz, senaryoyu biz yazacağız.“ dedi. Mustafa Yılmaz programdan sonra lokalde çay sohbetiyle beraber teşkilat mensuplarının sorularını yanıtladı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07