www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

?Sömestrde yeni döneme hazırlanılmalı?

?Sömestrde yeni döneme hazırlanılmalı?

İnegöl Kent Konseyi Bilgi ve Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Çevik, öğrencilerin sömestre tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

İnegöl Kent Konseyi Bilgi ve Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Çevik, ?Tatil geliyor ama nasıl bir tatil? Tatilimizi nasıl değerlendirmeliyiz?Uzun bir ders döneminin ardından eğitim öğretim yılının 1. dönemi sona eriyor. Cuma günü karneler alındıktan sonra birçok evde sevinç bazı evlerde ise hüzün hâkim olacaktır. Mühim olan nokta her 2 durumda da abartılı davranışlardan, özellikle olumsuz, sert ve cezalandırıcı tepkilerden mümkün olduğunca kaçınmaktır.Ödüllendirmelerde de mümkün olduğunca maddiyata dayalı ve yüksek meblağlı hediyelerden kaçınarak daha çok sürpriz içeren ve manevi hazza dayalı, birlikte zaman geçirme fırsatı tanıyan,aile birlikteliğini arttırıcı manevi hediyeler ve ödüllendirmelerde bulunmak öğrencilerimizin karakter gelişimlerinde daha yararlı olacaktır.Yarıyıl tatili, fırsat olarak görülürse, çeşitli faaliyet ve etkinliklere yer verilir. Yeni bilgi, tecrübe ve düşünceler kişiyi zihnen olgunlaştırırken, bedenen ve ruhen de ferahlatır. Tatil sonunda eksiklerini gidermiş, zayıf yönlerini iyileştirmiş ve iyi yönlerini daha da güçlendirmiş bir kişi ortaya çıkar. İşte verimli tatil budur? dedi.

 

SÖMESTRDE YENİ DÖNEME HAZIRLANILMALI

Tatilin amacının bu süreci hiçbir şey yapmadan geçirmek olmadığını belirten Çevik, ?Bilakis bu süreci öğrencilerin kendilerini yenilemelerine ve bir dahaki döneme dinlenmiş, motivasyonu yüksek olarak başlamaları için bir ön hazırlık süreci olarak görmek daha doğru olur. Yeni döneme hazır olmalarını sağlayacak planlamanın yapılması da dikkate alınmalı.Bu süreçten öğrencilerin en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak ise ailelere düşüyor. Tatilde çocuğun zevk alacağı, moral tazeleyebileceği belirli etkinlikler planlamalı. Çocuğun ilgileri doğrultusunda spor, sanat, gezi ve hobi etkinliklerine yer verilmeli, yaşıtları ile bir araya gelmesine olanak sağlanmalıdır? şeklinde konuştu.

 

VERİMLİ TATİL İÇİN YAPILABİLECEKLER

Verimli bir tatil için yapılabilecekler konusunda bilgi veren Çevik, ?Okulda çok iyi arkadaş olan öğrenciler, aileler arası ziyaretlerle hem birbirinin aile yapılarını daha iyi tanırlar, hem de arkadaşlıkları daha da güçlenmiş olur. Birlikte yapılan kahvaltı ve çay sohbetlerinde öğrenciler hoşça vakit geçirir, birbirini motive ederler. Böylece yalnızlığa ve sanal âlemin insafına mahkûm olmazlar.Yarıyıl tatili, aile ve akraba bağlarının iyileştirilmesi için fırsattır. Yakında oturan akrabalar mutlaka ziyaret edilmeli. Hatta imkânları zorlayarak uzaktakileri de ziyaret etmek bambaşka sonuçları doğuracaktır. Yaşlı ve hasta ziyaretleri de, sağlığın ve gençliğinin kıymetini idrak etmeye, hayata farklı açılardan bakmaya vesile olacaktır. İstanbul´da yaşayıp da turistlerin bile ilk gördüğünde hayran olduğu Sultanahmet´e gitmeyenler var.Kentimiz için konuşursak Osmanlı Beyliği´nin ilk fethettiği beldelerden olduğu için kültürel mirasın zengin olduğu bir beldedeyiz bunu öğrencilerimizle birlikte değerlendirmek oldukça faydalı olacaktır. Herkese huzurlu, keyifli, bol aktiviteli, eğlenceli tatiller diliyorum?dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00