SOMUNCU BABA CAMİİNİN İLK KAZMASI VURULDU

SOMUNCU BABA CAMİİNİN İLK KAZMASI VURULDU

Mesudiye Mahallesi’nde yapılması planlanan Somuncu Baba camiinin temeli için ilk kazma vuruldu. Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olması beklenen camide yaşlı cemaat için asansör ve bir morgun bulunacağı bildirildi.

Nisan ayında dernek kuruluşu gerçekleştirilen Somuncu Baba Camii’nin yapımına başlandı. Mesudiye Mahallesi Şehit Er Ahmet Yaşar Sokak üzerinde Reha Petrol arkasında bulunan arsada Cumartesi günü caminin temel kazısına başlanırken, yapılacak olan camide başka bir örneği bulunmayan yeni bir sistem de uygulanacak. Camide yaşlı cemaatin üst katlara rahat çıkabilmesi için asansör sistemi uygulanacak.

Somuncu Baba Camiine İlk Kazma Vuruldu

Cumartesi günü ilk kazması vurulan ve yapım çalışmalarına başlanan cami ile ilgili Somuncu Baba Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Sevim inşaat alanında bir açıklama yaptı. Sevim, 2 bin 20 metrekarelik arsa üzerine 640 metrekare kapalı alana sahip ve biri asma kat olmak üzere 3 kattan oluşacak caminin temeli için ilk kazmanın vurduğunu dile getirerek; “ Camimizin derneği için Nisan ayında onay geldi. Ardından hemen çalışmalara başladık ve bu gün ilk kazmayı vurduk. Mahallemizde bu camiye ihtiyaç olduğunu düşünerek bu yola girdik. Yaşlı cemaatimizin sayısı oldukça çok ve uzak mesafedeki camilere gidemiyorlar. Bu sebeple bu bölgede bir cami gerektiği kanısına vararak çalışmalara başladık. Kısa sürede de önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. İnşallah bundan sonrası da aynı şekilde ilerler” dedi.

Yaşlı Cemaate Asansörlü Hizmet

Caminin 640 metrekare kapalı alana sahip olduğunu vurgulayan Sevim, “Asma kat ile birlikte toplam 3 kattan oluşacak olan camimizin birinci katı kuran kursu olacak. Ayrıca camimizde morg, gasilhane, şadırvan, asansör gibi uygulamalar olacak. Camimizin en önemli özelliği; yaşlı cemaatimiz üst katlara çıkmakta zorlanıyor. Onlar için dizayn edilmiş bir asansör bulunacak camimizde. Camimizin etrafı yeşil alan olarak park şeklinde kalacak. O konuyu da belediye başkanımızla birebir görüştük ve destek vereceklerini söylediler. Camimizin 4 tarafı da bahçe olarak kalacak. 2 bin 20 metrekare alana sahip olan camimizin 640 metrekaresi kapalı alan olacak. En kısa zamanda İnegöl’deki iş adamlarımızın da katkıları ile camimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Toplam maliyeti ise tahminen 2 milyon TL civarında olacak” dedi..

Yerinde Hizmet İçin Morgda Olacak

Başkan Sevim, camilerin uygulanacak olan morg sistemi ile alakalı ise; çevrede gurbetçi vatandaşın çok olduğu ve cenazelerin memleketlerine gönderilmek için bekletildiğini kaydederek, bu konuyla alakalı da vatandaşa yerinde hizmet verebilmek adına camide bir morg olacağını ifade etti.



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04