SON GÜNE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

SON GÜNE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

Süleymaniye Mahallesinde başlayan kollektör hattı çalışmalarını yerinde inceleyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi’nin, 2014 yılında yapılacak seçimlerin akşamına kadar ne projesi varsa hiç gaz kesmeden yerine getirecektirR

İnegöl Belediyesi, su baskınlarının önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor. Su baskınlarına maruz kalan Sinanbey ve Süleymaniye Mahallelerinin altyapısında birtakım yenilemeler yapan İnegöl Belediyesi, son olarak Süleymaniye Mahallesinde kollektör hattı çalışmasının startını verdi. Aynı çalışmanın Sinanbey Mahallesi’nde de yapılacağı bildirildi.

SU BASKINLARI CİDDİ DERECEDE MİNİMİZE EDİLDİ

Süleymaniye Mahallesi’nde başlayan çalışmaları dün Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve belediye meclis üyeleri ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Aktaş, burada yaptığı açıklamasında hem Süleymaniye, hem de Sinanbey Mahallesini yakından ilgilendiren bir konuyu incelemek üzere bir araya geldiklerini belirten Aktaş; “Şehrimizin düz bir zemin üzerinde olması, özellikle de toplanma noktasının Süleymaniye ve Sinanbey Mahalleleri olması yoğun yağışlarda belirli su baskınlarını ortaya çıkarıyordu. Son yıllarda yaptığımız çalışmalarla bunlar ciddi derecede minimize edildi, ama hala belirli bölgelerde sıkıntı var. Bugün burada yaptığımız çalışma, karayolu altından yatay delgi metoduyla delinerek Q1000 metrelik çelik boruyla geçilmesi ve hdpe boru döşenmesi işidir. Bu uygulamayı hem Süleymaniye’de, hem de Sinanbey’de yapacağız ve en kısa sürede bitireceğiz” dedi.

250 BİN TL’LİK YATIRIM

Yapılan çalışma hakkında teknik bilgi de veren Aktaş, “Bu çalışmamızı 20.11.2012 ihale etmiştik. Tabi birim fiyat teklif usulü ile gittik, aciliyeti olan bir konuydu. Yaptığımız ihale neticesinde yaklaşık 250 bin TL bedelle işi Altınbaş İnşaat firması aldı. Firmamızın çalışma süresi 40 gün, 19 Şubat’ta da çalışma bitmiş olacak. Süleymaniye Mahallesi Yeşilbağ Sokak ve Orhaniye Mahallesi Baykuş Sokak’tan karayolu yatay delgi yönetimi ile Q1000 mm çapında ve toplam 70 metre çelik boru geçişi yapılacak ve bu borunun içinden de ayrıca kanalizasyon için Q800 mm çapında boru geçirilerek yolun karşısındaki Q1000 mm boyutundaki ana kolektör hattımıza bağlanacak” diye konuştu.

SORUNSUZ ATLATACAĞIZ

“Çok büyük ülke ve şehirlerde de su baskınları oluyor” diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş, “Ama inanıyor ve ümit ediyorum ki son dönemde yoğun yağışlarda çok anormal sorunlar yaşamamıza rağmen inşallah bu çalışmayla beraber bu sıkıntıyı tamamen minimize edeceğiz. Bu iki mahallemizde yıllardır değişmeyen hatlarla ilgili de bir çalışma yapmıştık. Dolayısıyla da olası su taşkınlarında ciddi su baskınları ortaya çıkabilir. Temennimiz odur ki, bu sıkıntıları sorunsuz atlatacağız” açıklamalarında bulundu.

SON GÜNE KADAR ÇALIŞACAĞIZ

Basın mensuplarının ‘Büyükşehir’e bağlanacağımız için İnegöl Belediyesi 2013 yılında kanalizasyon ve suyla alakalı yatırımları daha minimize eder mi?’ şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Başkan Alinur Aktaş, şöyle konuştu: “Biz zaten 2013 yatırım programımızı yaptık. Bunlar mecliste onaylandı. Performans programlarımızı ve 2013 ile ilgili hedeflerimizi açıkladık. Bunların içerisinde yine önceki yıllar paralelinde kanalizasyon ve suyla ilgili çalışma var. Büyükşehir geldiğinde ne olur; Büyükşehir, çok büyük güçle yapılacak çalışmaları yapacak. Biz kanalizasyon ve yağmur suyunu birlikte arıttığımız için bu arıtmanın bir maliyeti de var. Yağmur suyunu kanalizasyondan ayıracağız, böyle bir faydası olacak. Bu sayede hatlar da rahatlayacak zaten. Bursa’da ciddi yağışlar olmasına rağmen, İnegöl’ümüzde de bundan 1 ay önceki yağışlarda çok ciddi sorunlar yaşamadık. Biz aldığımız tedbirlerin faydalarını gördük. Suyla alakalı ne faydası olur; bizim ana hatlarımız yeni borular, ara sokaklarımız eski tip borular. Bunlar için büyük güçler lazım ve bunlar da Büyükşehir kanalıyla halledilecek. İnegöl Belediyesi, 2014 seçim akşamına kadar burada ne projesi varsa hiç gaz kesmeden işini birebir yerine getirecektir. En son Sinanbey Mahallesi’nde yaptığımız çalışmayla birlikte bunların toplam 1 milyon lira maliyeti var. Yani bizler de çok ciddi yatırım programları yapıyoruz.”

BUSKİ İLE BİR ARAYA GELİYOR

Aktaş, konuşmasının sonunda Büyükşehir’e bağlanma sürecinde altyapıyla ilgili bir çalışmadan da bahsederek; “Biz BUSKİ ile yakın bir zamanda bir araya geliyoruz. 2014 yılı içerisinde yapılacak çalışmalarla ilgili ben de ve BUSKİ Genel Müdürümüz de bizzat katılacak. Bu bir buçuk yıl sonraki sürece de ne kadar hazırlıklı olduğumuzun göstergesidir” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68