SORUN SADECE SİYASÎ DEĞİL

SORUN SADECE SİYASÎ DEĞİL

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, piyasalardaki sorunun yalnızca siyasi olmadığını, ekonomi, terör, komşu ülkelerdeki sıkıntılar ve ihracattaki durgunlukla da ilgili olduğunu söyledi.

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, mobilya piyasasındaki son durum ve etkenleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İSTİKRARSIZLIK 1,5 YILDIR SÜRÜYOR

Dün işyerinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ?Mobilya sektöründe 1,5 yıldan beri devam eden belirsizlik, istikrarsızlık mevcuttur. Bunu nispeten yurtiçi ve yurtdışı fuarlarında atlatmaya çalışıyoruz. Özellikle yurtdışında komşu ülkelerdeki sıkıntılardan dolayı ve mobilyacıların üretim bandının yükselmesi, seri üretimlerin artması dolayısıyla piyasalarda daralma görülmektedir. Yurtiçinde özellikle Doğu ve Güneydoğu´daki terör olayları oradaki müşteri ve esnaflarımızı sıkıntıya sokmuştur. Bunlarla hem ticaretimiz yavaşlamıştır, hem de bize ödeyecekleri evrakların ödemelerini yapamamışlardır. Bir an önce yurtiçindeki terör olaylarının bitmesini, ekonominin yeniden normal seyrine dönmesini bekliyoruz.?

ÖNCE İÇ HUZUR, SONRA DÜNYADA HUZUR

Ayhan, ?Yurtiçindeki siyasi dalgalanma oldu, Başbakanımızın istifasıyla yeni Genel Başkanın seçim süreci yaşandı. Dolar ve dövizde bir yükselme oldu ama normal seviyeye geleceğini tahmin ediyorum. Sorun yalnızca siyasi değil, ekonomiktir, terörle ilgilidir, komşu ülkelerdeki sorunlarla ilgilidir, ihracatımızın yavaşlamasıyla ilgilidir? Esnafımızın alacaklarını tahsil edememesi, birçok bölgeden alınan evrakların, açık hesapların ödenmemesi esnafımızı sıkıntıya sokuyor. İnşallah 2016 yılında bu olaylar düzelir ve 2017 yılını daha huzurlu, istikrarlı bir şekilde geçiririz. Yıla başlangıcımız çok hareketli olmadı. Mobilya sektöründe hala o şekilde devam ediyor. Esnaf, üretici, sanatkâr hep huzur ister, huzurun olduğu yerde iş olur, huzur ve barışın olduğu yerde ekonomi canlı olur. Bizim de dileğimiz önce iç huzur, sonra dünyada huzur? Üreticilerin sıkıntıları büyük. Genel giderlerimiz, sigorta primlerimiz, asgari ücretin yükselmesi? Her şey yükseldi, hiçbir şey yerinde durmuyor. Daha fazla üretim yapıp daha fazla satmamız gerekiyor. İnşallah sektörümüz yeniden canlanır? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07