Sorunları Çavuşoğlu´na Anlattılar

Sorunları Çavuşoğlu´na Anlattılar

Bursa Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Başkanı Sezai Çelik ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´nu Ankara´da ziyaret ederek çiftçilerin sorunlarını ilettiler.

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´in başkanlığını yürüttüğü Bursa Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Bursa Milletvekili olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´na Bursa genelindeki tarım sorunlarını ileterek, talepte bulundular. Bursa Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Çavuoğlu´na ilettikleri sorunları kamuoyu ile paylaştı.

KONU BAKANLA GÖRÜŞÜLECEK

Bursa Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Başkanı ve İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ?Koordinasyon kurulu olarak Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu´nu Ankara´da ziyaret ettik. Beraberimizde Karacabey ve Mustafa Kemalpaşa´da afette ürünleri zarar gören çiftçilerimizi de Ankara´ya götürdük. Bakanımızla tarımın sorunlarını görüştük. Kısa süre içerisinde de Tarım Bakanımız Bursa´ya gelecek. Bakanımızla da konuları görüşeceğiz? dedi.

2 İLÇEDE AFETTEN 35 MİLYON LİRA ZARAR VAR

Çiftçilerden gelen sorunları Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu´na anlattıklarını ifade eden Çelik, ?Çiftçilerimizin en büyük sorunu borçların. Borçların ertelenmesi. Bu sene gerçekten bazı ürünler para yaptı, bazıları yapmadı. İlçemizde 20 bin ton civarında şeftali üretimi yapılıyor. Aşırı sıcaklardan dolayı şeftalilerde yanma oluştu, kalite de düştü. Ama bu sene şeftali gerçekten para yapmadı. İhracat konusunda da sorunları dile getirdik. Bölgemizdeki meyve suyu fabrikalarının sayısının çoğaltılmasının sağlanmasını istedik. Buğday ekim sezonu gelindiğinde hemen gübreye zam yapılıyor. Şeker fabrikası açılmıştı. Pancar hasadında, üretilen pancarlarımızın polar oranı düşük yani 11-12 civarında çıkıyor. Polar bazı 16 alındığı için bu rakamın 14´e düşürülmesini talep ettik. Bu sene 150 bin ton civarında pancar üretimi yapıyoruz. Pancarı da biraz daha geç hasat ederek, polar oranını artırmayı hedefliyoruz. Bir de Kemalpaşa ve Karacabey çiftçilerinin borçlarının 5 sene süreyle ertelenmesini talep ettik. Çünkü bu iki ilçede 35 milyon lira afet nedeniyle zarar var. Ayrıca dün akşam yaşanan dolu yağışında İznik´teki zeytin bahçelerinde büyük zarar oluştu. Allah beterinden saklasın. İnşallah her şeyi aşarız. Dolu nedeniyle İnegöl´de Allah´a şükür bir zarar oluşmadı. Bir de deveci Armudu hasatları Ekim ayına kadar sürüyor. TARSİM sigortaları süresi Ekim ayına son 10 gün kala bitiyor. Bu sürenin bir ay daha uzatılmasını talep ettik. Öte yandan ihracat konusunda Belediye Başkanımız Alinur Aktaş tarafından yurtdışından getirtilen müşteriler vardı. İhracat konusunda da çalışmalarımız oluyor. İnegöl mobilyanın başkenti olmasının yanı sıra İnegöl aynı zamanda bir tarım deposudur? şeklinde konuştu.

Haber veFotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22