www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Sorunları metroda dinledi

Sorunları metroda dinledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günlük mesaisine metroda başladı. Toplu ulaşımda yaşanan sıkıntıların tespiti için Kestel istasyonundan metroya binen Başkan Aktaş, vatandaşlarla sohbet edip, yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.

İnsanların vücutlarının cama yapışarak seyahat ettikleri bir uygulamanın kabul edilebilir olmadığını dile getiren Aktaş, küçük dokunuşlarla kısa vadede önemli bir rahatlama sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Görevi devraldığı andan itibaren yoğun bir brifing maratonu başlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir taraftan belediye birim sorumlularıyla görüşürken, diğer taraftan da doğrudan vatandaşlarla bir araya gelip, kentte yaşanan sorunları ilk ağızdan dinliyor. Bursa´nın öncelikli sorununu ulaşım olarak belirleyen ve bu konuda projeler geliştiren Başkan Aktaş, toplu ulaşımda yaşanan sorunları da bizzat yerinde görmek için günlük mesaisine metroda başladı. İnegöl´den gelirken Kestel istasyonundan metroya binen Başkan Aktaş, ayakta yolculuk yaparak vatandaşların sorunlarını dinledi. Metronun en yoğun olduğu sabah saatlerinde yolculuk yapan Başkan Aktaş, her alanda vatandaşlardan gelen şikayet, öneri ve talepleri dinledi.

KÜÇÜK DOKUNUŞLARA KALICI ÇÖZÜMLER

Toplu ulaşımda yaşanan sorunları yerinde görmek amacıyla vatandaşlarla yolculuk yaptığını ifade eden Başkan Aktaş, ?Vatandaşlarımızla hem beraber yolculuk yaptık hem de söyleşi yaptık. Onların şikayet, öneri ve isteklerini dinledik. Aslında bunların hepsi bilinen şeyler ama bizatihi yerinde görerek empati yapmanın ve bu konuda kararlar almanın daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Konuştuğumuz hemşerilerimiz içerisinde öğrenci, emekli, hanımlar, beyler, çalışanlar vardı. İfade etkileri şu; özellikle sabah ve akşam pik saatlerde çok ciddi sıkıntı olduğunu, yoğunluk olduğunu, beraberinde ücretlendirmeyle alakalı farklı fiyat tarifeleri geliştirilebileceğini ifade ettiler. Burada yapılacak ufak tefek okunuşların bile ciddi etki edeceğini düşünüyorum. Öncelikle beklenti kalitenin yükseltilmesi. Dönem dönem araçların arıza yaptığı yönünde şikayetler de söz konusu. Bunlar bizim tespitlerimizdi, zaten bir ekibimiz şu anda çalışıyor. İnşallah yapacağımız dokunuşlarla toplu ulaşımı her halükarda rahatlatmak istiyoruz? dedi.

CİDDİ ADIMLAR ATACAĞIZ

Toplu ulaşımda özellikle yoğunluğun olduğu pik saatlerde oturarak gitme olayının çok mümkün olmadığını ifade eden Başkan Aktaş, ?Yapılacak çok ciddi iyileştirmeler var. Çünkü tabir yerindeyse insanların vücutlarının cama yapışarak seyahat ettikleri bir uygulama kabul edilebilir değil. O yüzden de inşallah ekibimizle birlikte yapacağımız uygulamalarla çok yakında Bursalı hemşerilerimiz bu ayrıcalığı, bu farklılığı hissedecek. Aldığımız bütün bu bilgileri değerlendireceğiz. Yoğunluğun olduğu akşam saatlerinde de bir yolculuk yapacağım. Özelikle bugün yalnız geldim. Yerinde tespit yapayım istedim. Bunun yanında ciddi konularla ilgili bilgiler aldık. Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik ciddi adımlar atacağız? diye konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36