Sorunları Muhtarlardan Dinlediler

Sorunları Muhtarlardan Dinlediler

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) İnegöl İşletme Müdürlüğü yetkilileri, mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtalardan mahallelerindeki sorunları dinleyen UDEAŞ İşletme Müdürü Hasan Ali Yörük, 2017´de 8,5 milyon TL´lik yatırım yapacaklarını söyled

Dün Royal Hotel´de düzenlenen toplantıya UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce, İnegöl İşletme Müdürü Hasan Ali Yörük, İşletme Mühendisi Serkan Akkaya, Kurumsal İletişim Uzmanı Melek Poyraz ile 23 merkez mahalle muhtarı katıldı.

2017´DE 8,5 MİLYON TL´LİK YATIRIM

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan İşletme Müdürü Hasan Ali Yörük, ?Genelde muhtarlarımızdan aydınlatmayla ilgili sorunlar geliyor. Biliyorsunuz 1970´li yılların sonunda yapılan bir şebeke var. Ve ekonomik ömrünü doldurmuş durumda. Bunların yenilenmesi de gerekiyor. Bir yandan da arıza sayılarını azaltmamız gerekiyor. Bu yatırımları yaparken de aynı zamanda büyüyen bir İnegöl var. İnegöl´de enerji talebini karşılamak için bütçemizi yönetmemiz gerekiyor. Öncelik sırası yaptığımızda ekonomik ömrünü doldurmuş şebekeler, enerji talepleri ve aydınlatma talepleri şeklinde değerlendiriyoruz. Bu değerlendirme de bütçemizin el verdiği oranda sizden gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu sene 6,5 milyon liralık ilk ihale, 2 milyon liralık da ikinci bir ihaleyle 8,5 milyon liralık bir yatırım planlaması yaptık. Bu kırsal ve merkez mahalleler olmak üzere İnegöl´ün tamamını kapsayan bir yatırım planı. İnşallah bir aksilik olmazsa bu yatırımlarımızı gerçekleştiriyor olacağız? dedi.

YATIRIMLAR ARTTIKÇA SORUNLAR AZALIYOR

İnegöl´ün çok hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu belirten UEDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ise, ?Bizim şirketimiz 2010 yılının sonunda özelleşti. Ve ondan sonra yatırıma başladı. Elektrikteki arızaların giderilmesinin en büyük oyuncusu yatırım. Bundan sonraki yıllarda bizimle ilgili size gelen talepler daha da düşecek, daha da az talep gelecek. Nasıl geçtiğimiz yıllarda daha çok geliyordu diyorsunuz. Bundan sonra daha da az gelecek. Neden? Her yıl hem yatırım oranları artıyor hem ekipleri sahaları daha iyi tanıyor hem müşteri ilişkileri artıyor. Doğal olarak yıllar geçtikçe daha da rahata ereceksiniz. Bu işler daha önce özelleşmiş olsaydı belki daha da az olacaktı. Biz 2010 yılının sonundan beri bu şirketi yönetiyoruz. 4 ile bakıyoruz ve bölgemizde 2 bin 800 küsur mahallemiz var. Ve bu 4 ilin tamamında yatırım, arıza bakımı, onarım gibi işlemleri yapıyoruz. Her muhtar bizim için çok önemli. Neden? Biz muhtarlardan gelen dönüşlere göre arıza bakım, onarım ekiplerimizi yönlendiriyoruz, yatırım planlarımızı yapıyoruz. Çünkü siz vatandaştan gelen bilgiyi en doğru aktaran birimsiniz. Bu planlar doğrultusunda ilerlediğimiz için şimdi iyi noktadayız. 2 yıl sonra çok daha rahat konuşuyor olacağız. İnegöl için özel alanlar var. Neden? İnegöl çok çabuk büyüyor. Bizim bölgemizde en hızlı büyüyen ilçe. Çok çabuk büyüyor. Nüfusu çok çabuk artıyor. O nedenle İnegöl´deki arkadaşlarımız yeni yerlere elektrik arzını sağlamaya çalışıyor. Ondan sonra zamanını doldurmuş hatların tamiri, bakımı, yeraltına alınması ve aydınlatma işlerine zaman ayırıyorlar. Siz bu konuda çok yardımcı oluyorsunuz. Aradaki iletişimi görüyoruz. Günden güne düzeldiğinin bizlerde farkındayız. Bugüne kadar sabrettiniz ama bundan sonra daha iyi zamanlarınız olacak. Geçmişe döndüğümüzde elektrikle ilgili çok büyük problemler vardı. Bütün bölgede, hatta bütün ülkede. Ama şimdi baktığımız çok daha küçük sokak lambası ya da lokal kesintilerden bahsediyoruz. Geçmişte çok büyük ve uzun süreli kesintilerle başa çıkmaya çalışıyordu. Bunlar yatırımlar arttıkça daha da azalacak. Bizim şirketimiz her yıl yatırımlarını arttırıyor. Böylelikle İnegöl´e düşen pay her yıl kademeli olarak artıyor. İlçe olmasına rağmen İnegöl´de bir işletme müdürlüğümüz var. Baktığınız zaman Çanakkale´de tek işletme müdürlüğümüz var. Ama İnegöl ilçe olmasına rağmen bir işletme müdürlüğümüz ve ona bağlı ekipler var? ifadelerini kullandı.

Muhtarlar mahallelerinde yaşadığı aydınlatma, 186 iletişim hattı ve boş aydınlatma direkleriyle ilgili sıkıntılarını dile getirdiler.

Haber ve Fotoğraf:Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00