SORUŞTURMADA ?TWİTTER? GELİŞMESİ

SORUŞTURMADA ?TWİTTER? GELİŞMESİ

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mustafa Karaaslan´ın soruşturmasının devam ettiğini belirtirken, bilişim uzmanları ise olayı Twitter ile irtibata geçildikten sonra aydınlanacağını savundular.

 

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan´ın tepki çeken, üzerinde ?Sıcak diye orucu bozmayın burası daha sıcak. K. Atatürk´ yazan fotoğraflı paylaşımının yankıları sürüyor. Karaaslan, hesabının hack´lenmesi dolayısıyla böyle bir tweetin atıldığını savunuyor.

?HESABIM ELE GEÇİRİLDİ?

Konu ile ilgili Valilik tarafından 2 müfettiş görevlendirilirken yapılan incelemenin sonuçlarının Bursa Valiliği´ne iletildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Sezer, ?Bakanlığımıza ve Valiliğimize gerekli bilgileri verdik. Mağdur arkadaşımız, savunmasında hesabının ele geçirildiğini beyan etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu" dedi.

TWİTTIR İLE İRTİBATA GEÇİLMELİ

Karaaslan´ın sosyal medya hesabının ele geçirildiği yönünde savunması üzerine Bilişim Avukatı Ersoy Akdemir yaptığı açıklamada, iletişime geçilecek tek yetkili merciinin Twitter olduğunu kaydetti. Akdemir, ?Twitter´la yazışma yapılmalı. Twitter kayıtları tuttuğu için onlarla irtibata geçilmeli. O tweet atıldığında Twitter´a hangi IP´den girildiği öğrenilebilir? şeklinde konuştu.

VPN servislerinin Twitter´ı yanıltabileceğine dikkat çeken Akdemir, farklı roxy sunucularının IP´leri gizleyebileceğine dikkat çekildi.

VPN VARSA TWITTER YANILABİLİR

Akdemir, ?İşin aslı VPN (Sanal Özel Ağ) gibi servisler varken, bir kişi attığı tweet veya yaptığı paylaşımdan doğrudan sorumlu tutulamayabilir; zira VPN´in çalışma mantığına bakıldığında kişinin internette iz bırakması oldukça güç ve farklı bir bilgisayara bağlanıp farklı IP kullanan kişinin o an attığı tweet´in kendisinin atıp atmadığı net anlaşılamayabilir? ifadelerini kullandı.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07