www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

SOSYAL HİZMET MERKEZİ KURULUYOR

SOSYAL HİZMET MERKEZİ KURULUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Z. Sunay Özkul, İnegöl’de Sosyal Hizmet Merkezi oluşturması yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.

İnegöl gelerek bir takım ziyaretler gerçekleştirerek incelemelerde bulunan

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Z. Sunay Özkul, İnegöl’de Sosyal Hizmet Merkezi oluşturması yönünde çalışmaları olduğunu söyledi.

 

SOSYAL HİZMET MERKEZİ AÇILACAK

İnegöl’e kurulacak olan Sosyal Hizmet Merkezi ve yapılan incelemeler hakkında bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sunay Özkul, 9 Şubat 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Hizmet Merkezleri Yönetmeliği kapsamında Bursa’nın en çok nüfusa sahip olan İnegöl ilçesinde de Sosyal Hizmet Merkezi açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Özkul, İnegöl’de ikamet eden ve sosyal hizmet müdahalelerine ihtiyaç duyan müracaatçılara hizmette erişim kolaylığının ve koordinasyonun sağlanabilmesi, sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin, hizmete erişim kolaylığı esasıyla bir arada ve gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulduğu bir İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi açacaklarını ifade etti.

 

7’DEN 77’YE HERKESE HİZMET EDECEK

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hizmet alanında olan dezavantajlı kesimlere hizmetin yerinde ve yerelinde verilmeye başlanacağını vurgulayan Özkul, “SHM’ler (Sosyal Hizmet Merkezleri) ASP İl Müdürlüğünün yaptığı işleri ilçeden gerçekleştirecek. Yaşlıya, engelliye, şiddet mağduru kadına, şehit yakını ve gazilere, çocuklara ve ihtiyaç sahibi 7’den 77’ye herkese elini uzatacak. Çeşitli eğitimlerle aile içi şiddetin önlenmesi, aile içi iletişimin artırılması evlilik öncesi eğitim gibi konularla da halka ışık tutacak. Sokak çocuklarının tespiti ve eğitimini de sağlayacak olan merkez İnegöl halkına hizmet verecektir” dedi.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19