Soydan: “Yasak kararı kabul edilemez”

Soydan: “Yasak kararı kabul edilemez”

Memleket Partisi İlçe Başkanı Yasemin Soydan, savcılık tarafından Muharrem İnce için istenen siyaset yasağının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Memleket Partisi İlçe Başkanı Yasemin Soydan yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “2013’teki FETÖ’nün kumpas davalarından Ergenekon duruşması sırasında O dönem CHP Milletvekili olan Genel Başkanımıza bir üsteğmeni ittirdiği iddiası ile dava açıldı. Muharrem İnce, Memleket Partisini kurmuş, il ve ilçe başkanlıklarının açılışlarını art arda, büyük halk teveccühüyle birlikte yapıyorken bu alınan kararı, siyasi bir karar olarak görüyoruz.”

“Kuva’yi Milliye ruhuna kimse yok edemez”

Bugüne kadar atılan iftiraların, kumpasların Muharrem İnce'yi durduramadığını savunan Soydan, “Bu kumpastan da alnının akıyla çıkacağına inancımız tamdır. Türk milletinin bağrından çıkan Kuvâ-yi Milliye ruhunu kimse yok edemez, yok sayamaz. Muharrem İnce’ye karşı halkımızda var olan sevgi ve güven belli ki birilerinin uykusunu kaçırmış, bu davanın açılmasına sebep olmuştur. FETÖ direnişi nedeniyle Genel Başkanımıza siyasi yasak getirmek demek ülkede yargının talimatla yönetildiğinin apaçık bir göstergesi; FETÖ artıklarına itibar etmek, tarihe bir kez daha kara leke düşürmek demektir. Mevcut iktidarın FETÖ ile beraber olduğu zamanlarda Genel Başkanımız hep karşı tavır takınmıştır. Kim ne yaparsa yapsın Memleket Partisi’nin yaptığı temiz siyasete hiç kimse engel olamayacaktır”

Bu dava aynı dava

“Bu dava aynı dava!diyen Soydan, “Bu davanın savını biliyor, savcısını tanıyoruz da adaletsiz, liyakatsiz, vicdansız kararlarınızı tanımıyoruz. Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin açılan davaya karşı sosyal medyada verdiği karşılığa noktasına kadar katılıyoruz. 'Siz maklubeye kaşık sallarken, biz Silivri’de FETÖ kumpaslarına direndik. Saray yargısı eliyle siyasi yasak öngören bu kumpasa da direniriz. Savcıya, hakime ve onlara talimat verenlere sesleniyorum: Hodri Meydan, ceza vermezseniz, namertsiniz! Ferman sizinse meydanlar bizimdir.'

 

 



  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,36% -0,35
  • EURO

    34,70% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2395,39% -1,12
  • Ç. ALTIN

    3871,86% -0,38